Z 16" masz duży wybór z innych marek w znośnych cenach. Ja kupiłem Uniroyale za cenę o 10 zł wyższą niż nexeny.
Printable View
Kupiłem Continentale TS850 w rozmiarze 215/55/16 i wczoraj uratowały mi belle przed solidnym dzwonem.POLECAM!!!
Ja na Continentalach TS810 nie byłem w stanie obrócić Belli. Dobra gumka + kontrola trakcji działa doskonale. Auto przyspiesza świetnie, ASR miodzio, hamowanie mi się podoba choć zdaję sobie sprawę, że żadna opona i żadna kontrola trakcji nie uratuje przed "chwilą dekoncentracji" i "ułańską fantazją".
205x60x16 - wtedy rozmiar koła jest zbliżony do 225x50x17 (4mm różnicy)... Ja szukałem na oponeo, ale finalnie kupiłem w ASO Rogujski. Dał mi bardzo dobrą cenę i nie musiałem czekać. Opony są z początku 2011 więc pewnie stąd ta cena...
- - - Updated - - -
Poza tym, jak szukasz tanich zimówek to bardzo dobrym wyborem jest Dębica frigo. Wielu moich znajomych na nich jeździ i sobie chwalą...
Jeśli chcesz mieć wyraźnie wyżej to kup 205/60/16. Taka opona jest prawie dokładnie tej samej wysokości co oryginalne 17" (oryginalne 16" niestety są nieco niższe). Co prawda opona w takim rozmiarze jest niehomologowana w naszych autkach, ale jeśli weźmiesz oponę z nośnością przewyższającą standardowe 93 (dla opon 16") to moim zdaniem wybronisz się z każdej potencjalnej sytuacji. Niestety auto na profilu 60 nie wygląda zbyt dobrze, niemniej jednak imho zimą ważniejsze jest to by nie zakopywać się na każdej koleinie.
Wiem, że jeszcze niema nawet kalendarzowego lata, ale zauważyłem ostatnio atrakcyjne ceny opon zimowych.
Ma ktoś może założone opony w rozmiarze 215/60r16? Mam zamiar takie założyć, ponieważ ten rozmiar ma zbliżoną średnice do obecnych letnich 235/45r18
Koledzy mam pytanie ponieważ czytałem wątek i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.Czy do alfy 159 w kombiaku podejdą tzn wejdą na tarcze koła stalowe 15" na oponie 195/65/17 (chodzi o zimówki oczywiście)