Sory za OT ale na AN sie cos chyba posralo bo zadnego newsa nie moge czytac , jak wchodze to jest blad jakis . Probowalem 3 przegladarek i jest to samo...
Printable View
Sory za OT ale na AN sie cos chyba posralo bo zadnego newsa nie moge czytac , jak wchodze to jest blad jakis . Probowalem 3 przegladarek i jest to samo...
oglądałem foty, zacnie wygląda..
Jest pewne, że będzie to tylnonapędówka?
50 tys. EUR?! W Polsce nie sprzeda się więcej niż 20 sztuk. I nie mam na myśli rocznie. W ogóle.
Wychodzi na to, że liczą na 200 sztuk sprzedanych miesięcznie w Europie. Obawiam się, że zbyt optymistycznie.
Jeżeli sprzedadzą wszystko co planuja to daje to ok 150 mln EUR rocznie przychodu i jest to rownoważne z ok 6 tys sprzedanych Gulliet-to zaledwie jednomiesięczna produkcja.
Z pewnością nie jest to robione dla ratowania finansów firmy,chyba raczej dla prestiżu i podtrzymania legendy producenta aut sportowych.
Dziwi mnie bardzo Twój sceptycyzm. Najtańsze Porsche Boxster czy Cayman, a którymi Alfa 4C ma poniekąd konkurować jest droższe od 8 do 15 tys. EUR, a pomimo to w samej Warszawie naliczyć można grubo ponad 20 ich sztuk, więc nie rozumiem jak Ty to liczysz?
Obczaj: http://www.porsche.pl/cennik_samocho...cennik_ogolny/
L.
No tak, ale Porsche jest niemiecki i w dodatku z VAG... Wystarczyło obejrzeć Zakup Kontrolowany, gdzie BMW6 za 600 tys. wygrało z Maserati GT za 360 bodajże... Prawie 2x droższy samochód od masowego producenta z włoskim dziełem sztuki z manufaktury z V8 od Ferrari!!! Bo BMW ma "sportową historię" (nie no, Maserati w porównaniu z BMW to nie ma żadnej sportowej historii), "wysoką jakość", "nie jest takie oscentacyjne" i inne srata tata... Dla połowy Europy to będzie tylko Alfa, to włoskie zawodne rozpadające się dziadostwo.