A widzisz, jednak Motul :). I cały zestaw staje się sensowny.
Printable View
A widzisz, jednak Motul :). I cały zestaw staje się sensowny.
To się nadaje
Witam serdecznie wszystkich,
znalazłem się niedawno w posiadaniu Julki polifcie ( rok prod. 2013 ) i w związku z tym że przesiadłem się z Bravo to mam kilka pytań o których instrukcja milczy.
1) Czy w Juli występuje doświetlanie zakrętów ( nie mam na myśli wersji z xenonami ) tzn. czy przy skręcie w którąś stronę włącza się odpowiedni halogen ?
2) Czy istnieje możliwość zaprogramowania lusterek składanych elektr. aby po zamknięciu samochodu z pilota same się składały?
3) Czy po wrzuceniu biegu wstecznego i włączonych przednich wycieraczek wycieraczka tylna powinna się włączyć ( ta kwestia jest w instrukcji ale u mnie nie działa :( )
A na koniec ciekawostka techniczna, przed zakupem salon dołożył alarm do autka i okazuje się że przy próbie otwarcia samego bagażnika z pilota ( przy zamkniętym samochodzie ) alarm się aktywuje. Śmiesznie to wyglądało gdy autko z przebiegiem 200km wraca do serwisu na pierwszą naprawę, a jeszcze śmieszniejsze było to że Pan Mietek w serwisie stwierdził że to problem na poziomie producentów alarmu i AR, a jego rozwiązanie musi wypłynąć od tych właśnie producentów i zgłosi ten problem do nich ( na rozwiązanie będę czekał nie wiadomo ile - wstępnie koniec czerwca )
pozdrawiam
1) Nie.
2) Nie mam pojęcia.
3) Tak, ale być może nie działa to nim nie "odblokujesz" wycieraczki użyciem przedniej (zapobiega urwaniu się takowej w przypadku mrozów) - możesz najpierw raz "machnąć" przednią i potem wrzucić wsteczny - w przypadku czujnika deszczu. W przypadku wycieraczek "ręcznych" powinna działać od razu.
2) na yt widzialem kiedys ze mozna...sam musze poprobowac :p
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
1) Owszem występuje - przynajmniej w tej poliftowej która dostałem jako auto zastępcze
2) Jest taka opcja - wymaga elektrycznie składanych lusterek podpiętych pod sterownik alarmu.
3) Tak