Właśnie jakoś nie załapałem tej dyskusji o pływakach i dystansach. Rozumiem, że pływaki można przy jakiś niewielkich różnicach - ale 4x98 a 5xcoś to jest sporo ;) Czyli dystans ok. 2cm, żeby śrubka weszła w piastę...
Turbinki :D Ładniutkie teraz!
Printable View
Właśnie jakoś nie załapałem tej dyskusji o pływakach i dystansach. Rozumiem, że pływaki można przy jakiś niewielkich różnicach - ale 4x98 a 5xcoś to jest sporo ;) Czyli dystans ok. 2cm, żeby śrubka weszła w piastę...
Turbinki :D Ładniutkie teraz!
a no tak się montuje ;)
Załącznik 191665
miałem takie felgi wcześniej, zostały mi po Delcie. Jak kupiłem Julkę to zrobiłem sobie te dystanse specjalnie żeby założyć te felgi do Julki
Ta felga z\była zawsze dla mnie kozacka, to mój ulubiony wzór z Mito. No ale coś mnie podkusiło i sprzedałem te felgi a dystanse mi zostały niepotrzebne...
Koledze z niebieskiego mito sprzedałem oponki i zgodził się żebym sobie przymierzył jak to będzie wyglądąc na Julce i właśnie zacząłem żałować że sprzedałem swoje :(
a Tomasonki już dawno sprzedane, mają już chyba kolejnego właściciela, bo znajomy któremu sprzedałem spękał że się u niego w 9 nie zmieszczą ;D
jeźdżę na 19TI teraz...
Prezes - ty z felgami od Mito masz to samo co ja z felgami od Bravo- napisz please ile kosztowały Cię dystanse i jaką mają grubość.
grubość 20mm także felga z Bravo jeszcze się zmieści
Prezes01 te dystanse zmieniają 5x110 na 4x98 ?
od strony felgi 4x98, a od strony piasty jest 4x108 i 5x110,
także felgi 4x98 lub 4x100 możesz dzięki nim założyć do peugeotów, citroenów, volvo, fordów z rozstawem na 4 śruby jak i do alf, oplów, saabów z rozstawem na 5 śrub.
- - - Updated - - -
centrowanie od piasty na alfę/peugeota/citroena/forda itd 65,1
a od strony felgi 58,1 alfa/fiat
Czy oryginalna felga Fiata 17'' 7J, 5x110, ET 41 podejdzie do Giulietty? Otwór centrujący będzie taki sam?