Tam są miliony części elektronicznych. Wszystko mogło pójść nie tak :sarcastic: no mi nie przychodzi do głowy żadna wskazówka w stylu: "to ten kwadracik czwarty po prawej na drugiej płycie" :)
Mogło być nawet tak że lutując przegrzałeś styk/płytkę.
Printable View
Tam są miliony części elektronicznych. Wszystko mogło pójść nie tak :sarcastic: no mi nie przychodzi do głowy żadna wskazówka w stylu: "to ten kwadracik czwarty po prawej na drugiej płycie" :)
Mogło być nawet tak że lutując przegrzałeś styk/płytkę.
A mam jeszcze jedno pytanie. Zasilanie do modułu audio idzie przez taśmę? Czy z kostki iso? Bo może to wina iso ze nie ma na module zasilania.
Witam. Juz opanowany temat. Winny nie był montaż a zimny lut powstały przy ścieżce od zasilania. Po przelutowaniu wszystkiego ICS ożył, przy okazji wymieniłem te dwa kondensatory do których podpinamy się z kanałami audio. Także dziękuję tym którzy chcieli pomóc i może komuś kiedyś się przytrafi taka sama sytuacja więc będzie wiedział co sprawdzać
Pozwolcie, ze odkopie temat:) Przybieram sie do wyprowadzenia wejscia AUX, jednak nie do konca wiem po przeczytaniu tego wątku co z tym emulowaniem kaset.. w nowej wersji aux wystarczy dostawic ten tranzystor jak pisał Marek, czy tez trzeba coś wyginać itp w mechanizmie kasety?
Nic nie wyginasz. Tylko elektronika.
Dzieki za szybką odpowiedź! A miał ktoś styczność z tańszymi adapterami bluetooth do audio z BT 3.0? na allegro jest ich masa od tych tanszych(za 20zl niczego sie nie spodziewam procz zaklocen...) do tych najdrozszych. Ciekawi mnie ta średna półka cenowa-ok 40-50zl. Czy jakosc bedzie lepsza niz z mojego transmitera fm czy nie opłaca sie w to bawić i od razu kupować coś sensownego?
Internet pełny w opiniach i już nie wiem czego sie słuchac...
Telefon wg specyfikacji ma 4.0LE. Jednak przybieram sie do zrobienia tak, jak pisał bodajże Marek, czyli myk z BT+tablet. A tabletu nie kupie raczej z tymże standardem bo chce sie zmieścić w 200zl za używke. Ale skoro warto to nie bede dyskutował:) Ciekawi mnie jeszcze zabezpieczenie przed przeładowaniem takiego adaptera... Pozostaje jedynie znaleźć sposób na wznawianie i pauzowanie muzyki po podpięci i odpięciu ładowania - by było mega wygodnie :)
edit: na przyszlosc - program tasker lub e-robot na androida pozwoli na taki manewr odpalania i gaszenia muzyki:) wystarcza uprawnienia roota w urządzeniu:)
Nędzna jakość transmitera wynika z przesyłu radiowego a nie BT. Każde BT ale podłączone w aux będzie 1000x lepsze od transmitera FM
A ma ktoś pomysł na wyeliminowanie pisków z alternatora przy podłączeniu ładowarki do avantree cara? Na bateriach pracuje bez zakłóceń. Jakaś lepsza ładowarka, filtr?
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka