Bołtowicz? Ewentualnie jak dalej możesz jechać to polecają tu bardzo Tomka Twardowskiego. Ja nie miąłem z nim osobiście styczności ale przez telefon parę razy mu głowę zawróciłem i zawsze miał do mnie cierpliwość :)
Printable View
Bołtowicz? Ewentualnie jak dalej możesz jechać to polecają tu bardzo Tomka Twardowskiego. Ja nie miąłem z nim osobiście styczności ale przez telefon parę razy mu głowę zawróciłem i zawsze miał do mnie cierpliwość :)
Przed zakupem tylko do Twardowskiego, znajdą wszystko i jeszcze trochę :)
http://www.twardowski.pl/
Przy okazji można przegonić dany egzemplarz po Siekierkowskim.
Możecie polecić jakiegoś blacharza w Warszawie lub okolicy?
Ma ktoś może numer do Tomka Seligi ? Gdzieś mi się zapodział , a pilnie potrzebuję. ;/
Coolcar z własnego doświadczenia :
- Mercedesa mi spartolili, tzn. wymienili drogą rzecz która nie rozwiązała problemu - minus na całej linii
- drugi minus - samochód mi gaśnie (merc) a właściciel mi mówi, żebym jechał w trasę "przedmuchać układ" ... ciekawe co bym zrobił 300 km pod Warszawą z nieodpalającym autem, świetna rada
- serwis Opla - wszystko spoko, rzeczowo ale mają autoryzację ASO więc wiedzą pewnie coś o Oplach więcej niż ustawa przewiduje
- przegląd przed kupnem - fajnie, sprawdzają wszystko na podnośniku ale zdziwiło mnie, że autem NIKT się nie przejechał!
- serwis Alfy GT mojej koleżanki - rzeczy standardowe, wszystko ok
Ceny - średni/wyższy poziom za robociznę, da się znieść.
Uwaga : Nie oddawać samochodu z problemem-zagadką. Wszystko inne - jak najbardziej.
Ja w Coolcarze byłem póki co dwa razy i na ten czas tam zostaję - mam blisko i w sumie jestem zadowolony. Myślę, że zadowolenie będzie zależne od tego czego się oczekuje. Mi np. podoba się, że jest to nowożytny warsztat, z dobrą drogą dojazdową i rzeczywiście standardem bardziej przypomina ASO niż stodołę pana Mietka. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, ale po roku jeżdżenia po wertepach, dziurach i groźbie urwania zawiasu przy każdej wizycie taką prostą rzecz doceniam. Podobnie jak folie na siedzeniu, dzięki czemu po każdej wizycie nie muszę czyścić tapicerki. O takim szczególe jak prysznic po przeglądzie nie wspomnę.
Kolejna rzecz, która jest miłym dodatkiem to fakt, że nie ma problemu z płatnościami - jest opcja płacenia kartą, a po każdej wizycie czeka fakturka/rachunek, przy czym nie zauważyłem, żeby podniosło to koszty, za to mam dokumentację.
Jeśli chodzi o samą robotę, to Pan kierownik podkreśla na każdym kroku profesjonalizm i wysokie standardy zgodne ze sztuką, nie znam się na tym, ale tak wyczyszczonych hamulców po przeglądzie to jeszcze nie miałem :)
Na plus niewątpliwie dobry kontakt, zawsze odbierają telefony, dzwonią kiedy coś trzeba zrobić górką, albo jeśli samochód musi zostać dłużej - czego nie można powiedzieć o wszystkich polecanych tu mechanikach...
W 10 min zdiagnozowali mi też rzecz, o którą przez rok w innym warsztacie nie mogłem się doprosić, więc też plus dla nich.
Na razie na minus tylko jedna rzecz - rozwiercenie 4 zapieczonych śrub kosztowało mnie aż 400zł...
Moja ocena póki co to 8/10.
A jaki dobry niedrogi lakiernik? Możecie kogoś polecić?
Też szukam od jakiegoś czasu kogoś ale posucha w tej kwestii... Trzeba zaryzykować albo jechać gdzieś dalej.