Dzięki za fotki. Rzeczywiście wygląda to spoko. U mnie biała, więc musiałyby być grafitowe, ale fajne. Trzeba się zastanowić nad dystansami. :)
Printable View
felgi ze 159 8" ET41 wyglądają tak (tu akurat 18") - jak byk widać potrzebę dystansów:
Załącznik 280732
za chwilę miałem już docelowe felgi z ET33, co i tak twierdzę że jest ciągle źle, szczególnie na tyle, ale jakoś co roku zapominam zorganizować dystanse haha
Witam Koleżanki i Kolegów. Za oknem powoli nadciąga zima i raczej o takich oponach należałoby mówić. Ja mam do sprzedania z mojego Stelvio FE używane 4 letnie opony Michelin Lattitude Sport 3 255/45 R20 z 2017 r. za 1200 zł. Stan uważam (tak stwierdził pan z serwisu oponiarskiego) za b. dobry. Bieżnik mierzyli i ma 7 mm. Jedna opona była naprawiana 3 miesiące temu po złapaniu gwoździa, ale do dzisiaj wszystko ok po naprawie w serwisie opon. Jak ktoś zainteresowany to można dzwonić 693295608 i podeśle zdjęcia.
Czołem, temat delikatnie podumarł, ale to najlepszy w kwestii felg jaki znalazłem. Czy ktoś z szanownych nie ma może 18' do Giulii na handel? Moje 18stki są na śmietnik :(
Witam, czy ktoś z forumowiczów posiada wiedzę nt kodu lakieru na oryginalnych felgach Giulia 2017r 17 cali? Podoba mi się odcień i chciałbym pomalować swoje letnie srebrne OZ superturismo Lm
Cześć, od tygodnia jeżdżę Giulią na kołach 19-stkach. Z salonu wyjeżdżałem na zimówkach Nokiana. Opony jak na razie rewelacja, przede wszystkim ciche. Jedyny mankament to w okolicach 130 km/h stają się trochę głośniejsze, przy 140 jest już ok. Letnie opony mam Pirelli P Zero run flaty. Z tego co pamiętam jeżdżąc testowym samochodem na tych samych oponach były one głośne. Czy możecie to potwierdzić? Jeżeli tak to jakie przyzwoite i ciche opony polecacie? Zapewne non run flat?
Może ktoś wie ile mogą być warte używane felgi/koła do giuli 19', przód 8', tył 9'. Opon przód ok, tył już śmietnik
Są tyle warte,ile ktoś za nie zapłaci.
Wszystko zależy od faktycznego stanu, uszkodzeń, czy są proste, ponadto ważne czy jesteś sprzedającym czy kupującym :)
Oryginalne telefony q tym rozmiarze z prawie nowymi oponami ale delikatnie przytartymi rantami poszły za 4900
siemka, czy ktos moglby mi wycenic opony letnie do Giulii ? Konkretnie pirelli p zero 255/35/19 - 225/40/19 i p zero corsa w tym samym rozmiarze, bez rf
Są proste, przymierzam się do przesiadki na 18, bo przy 19 i RF miło nie jest. Sama rezygnacja z RF zapewne wiele nie da.
Zakładając że prawie nowe opony ok.2k, to felgi w granicach 3k?
Moje są wg mnie ok, najgorsza z przodu na godz. 8 przetarta, dla kupującego mocno dla sprzedającego lekko [emoji846]
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
u mnie ni etyle szybko zniknęły co mimo słabsze od Cinturato P7 AR....przebieg na Pirelli też ciut większy, chociaz na Falkenie bardziej komfortowo
- - - Updated - - -
Corsa w 255/35 r19 już niedostępna - wycofana z produkcji w tych rozmiarach z Pirelli masz :
Powergy
Pzero Pz3
Pzero Pz4 w dwóch wersjach LS i SC
25 tkm było poniżej 3mm
Panowie i Panie,
Alfa Giulia Q, na tył można założyć opony 295/30/19 ? Zakładając, że z przodu będą 245/35/19.
Ma ktoś może nr tel do kolegi kolpak?
Tu jest jego strona :
https://www.facebook.com/autoponjedryka/
34 366 32 92
Panowie mam pytanko teoretycznie nie związane z felgami/oponami ale praktycznie tak. Czy Giulia QV ma poszerzone nadkola względem Giulii standard np. 200KM? Jeżeli tak to jakoś bardzo tego nie widać ale przeczytałem coś takiego na forum giulia. Spojrzałem też na stronie www.auto-data.net i faktycznie szerokość całego auta qv jest o 13mm większa od zwykłej julki.
Te 13mm to nie są poszerzone nadkola, ale wystający plastik (nie pamiętam jak to się nazywa). Dzięki temu szerokie koła(285mm) z tyłu nie wystają poza karoserię, która jest w ten sztuczny sposób poszerzona. Chyba bez tego zabiegu nie byłoby dopuszczone do ruchu.
Załącznik 282511
chodzi Ci o ten element?
Dokładnie chodzi o ten element, jeśli spojrzysz od góry to zauważysz, że dokładnie przykrywa wystającą oponę. Ja nie widze żadnej innej funkcji dla tego plastiku.
Ten element jest osobno czy to całe nadkole ?
Ktoś może ma takie felgi lub widział na żywo? W ogóle nie mogę znaleźć inny zdjęć, nawet po tym numerze co sprzedawca podał...
https://allegro.pl/oferta/alufelgi-5...de-11137730720
To wygląda jak felga ze Stelvio Załącznik 282603
Faktycznie to jest to :) Zastanawiam się jak będą na Giulii wyglądały.
pewnie tak samo kiepsko jak i na stelvio ;) Ciągle rozglądam się za felgami na drugi komplet zimówek i jeśli ci ten wzór odpowiada to dziś na OLX pojawił się komplet z oponami za 1600 zł. Ja szukam 20 bo już mam takie zimówki, na nowe felgi szkoda mi kasy a z używek cienko.
mi też żal kasy na nowe fele, choć w sumie bym coś zmienił ;) Teraz mam inne hobby, które niestety jest kosztowne i tym bardziej mam dylemat :confused:
Nie mam lepszego zdjęcia niestety. Tutaj Giulia na tej feldze, ale przemalowana na ciemniejszy kolor, bardziej w antracyt.Załącznik 282606
Czy są zainteresowani zakupem grupowym felg w ASO?
Na oryginalne 19 poluję już jakiś czas, ale patrząc na te wszystkie podwyżki to chyba odpuszczę, nawet GMP zbliżają się bardzo szybko do 5tysi, dodaj przyzwoite gumy i robi się blisko 10. To już poważne kwoty przy używanych prywatnych samochodach.
No te 18-tki, które mi się podobają, 4,7 tys., do tego TPMS-y, opony i 8 pęknie pewnie.
Może chodzi Ci o te? Oferta z Świdnicy:
50928738
50928739
cena katalogowa 5612zł / u nas 4500zł za komplet
Czujniki przy zakupie felg 800zł komplet
Niestety 9" chyba jeszcze nie dostępne
W/w czym się różnią od tych 50549364 i 50549365?
Dokładnie te - pisałem już do nich, można brać zestaw 4x8 albo 2x8 + 2x9, cena ta sama. A różnią się kolorem - ten wzór jest srebrny, szary i czarny. Mnie interesują właśnie szare.
738 i 739 są szare
364 i 365 czarne?
Mi podano że są to te same felgi
W używce ich nie ma niestety. Na 19" mi trochę twardo
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Masz 3 zestawy:
6002093271 - czarne matowe (https://autoczescisklep.com/pl/p/Cza...me-Giulia/2244)
6002093272 - srebrne (https://autoczescisklep.com/pl/p/Kom...me-Giulia/2243)
60020933450 - szare matowe (https://www.alfaromeo.it/mopar/acces...co-60020933450)
Super, może się uda szarpnąć jakiś rabat. Spieszy Ci się? Ja bym zamawiał w marcu, żeby od razu je założyć.