Koledzy mam pytanko czy ktoś byłby mi w stanie pomóc zrobić logi aby sprawdzić wtryski i ich dawkowanie bo nie chciałbym odrazu i demontować.
Printable View
Koledzy mam pytanko czy ktoś byłby mi w stanie pomóc zrobić logi aby sprawdzić wtryski i ich dawkowanie bo nie chciałbym odrazu i demontować.
Wiem, głupio się pytałem :)
U mnie korki są już praktycznie cały dzień, do późna, więc poruszanie się autem popołudniami wręcz odpycha.
Jeszcze do GŁ mam rzut beretem, ale nigdzie dalej się nie wybieram :(
Chyba że chcesz w końcu przewody odebrać to się poświęcę ;)
Kolego co do logów, to jeśli MES na kablu KKL da radę to napisz do mnie na PW.
zeb - przed godziną 19. to już korków za bardzo nie ma. Podbij to wreszcie wezmę te przewody :)
Dziś na spocie padła propozycja spotkania na lodowisku bombonierka w najbliższa niedziele, czyli 23.11.2014, o godz 19-tej.
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy
Witajcie Alfaholicy, wiem że są odpowiedniejsze działy ale lepiej tu do was trafię, sprawa jest biznesowa, ale nie dla mnie, a dla właścicieli sklepów, mianowicie czeka mnie wymiana sprzęgła i wysprzęglika, a co za tym idzie i (możliwe że dwumasy) wiadomo trzeba sprawdzić, a więc moi drodzy jaka cena:
Alfa Romeo 159 rok produkcji 2006 (sedan), 1.9 16v JTDm 150KM.
- wysprzęglik
- komplet sprzęgła
- koło 2 masowe
Proszę propozycję na PW, żeby nie wywoływać wojny u konkurentów.
Jeden kolega z Częstochowy dał dobre ceny, ale wolał bym na miejscu ze względu na 2mas, jak okaże się do wymiany po wyjęciu to, żeby nie blokować warsztatu będę go musiał mieć stosunkowo szybko.
Z góry dzięki za info!
Pewnie porusza w lewo i prawo i oceni na oko :)
no sprawdzi gościu zrobił w życiu już aut od cholery ;) a ja nie mam żadnego objawu 2 masy zero szarpania przy gaszeniu, zero przy przyśpieszaniu, dźwignia zmiany biegów stoi nieruchomo itd, auto na 136.000km i było kupione od prywatnej osoby jak było kręcone to musiało być kręcone w Szwajcarii więc mozna przypuszczać że ma pierwsze sprzęgło i 2 mas, 2masy wytrzymują z tego co czytałem 200tyś, sprzęgło pierwsze 130-150 ja mam auto na koksie więc padło pewnie wcześniej, każde następne sprzęgło połowę tego niby czyli 60-80, niech wytrzyma 60 to mamy akurat 200tyś, a koszt 2masy jest duży niestety, dlatego trzeba zbadać sprawę jeśli będzie chociaż mała wątpliwość to wymiana. ;)
No to sam sobie odpowiedziałeś czy dwumas jest dobry, czy nie. :)
Po wyjęciu z auta pozostaje tylko metoda 'na oko' jak napisał kolega PatrykNE. Są co prawda urządzenia do sprawdzania dwumasy ale są bardzo drogie i na własne oczy nie widziałem jeszcze czegoś takiego.
Mój dwumas 'cyka' odkąd kupiłem Bellę (zrobiłem już ok.40 tys km) ale poza tym żero objawów. Dlatego nawet nie myślałem o jego wymianie jak robiłem sprzęgło.
Ale dobrze robisz wymieniając wysprzęglik. W 159 jest on wewnątrz skrzyni więc warto to zrobić przy okazji sprzęgła. w 156 jest na zewnątrz więc póki działa to go nie ruszam.