Zależy jak spojrzeć, za dwuletnie Super 140000..., ja pewnie swoją Veloce za tyle chętnie sprzedam jak będzie miała 3lata i przebieg około 45tkm ;)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Pod tym linkiem (post z 30 stycznia ) ktoś pisze, że znalazł sposób na wyłaczenie ESP w trybie N. Poniżej są posty osób, które pisały do niego na priv potwierdzają sprawę.
giuliaforums. com/forum/409-electronics/5905-how-do-you-deactivate-traction-control-8. html (trzeba usunąć spacje)
Na International Auto Show w Nowym Yorku /zaczyna się 30.03./ AR zaprezentuje wersje "Nero Edizione" Giulii i Stelvio. To tylko pakiety stylistyczne, ale np. w Stelvio czarna osłona z tyłu i czarne końcówki wydechu wyglądają IMO całkiem nieźle:
http://www.thetruthaboutcars.com/201...black-edition/
Tu dokładna lista elementów pakietu:
https://www.prnewswire.com/news-rele...300621048.html
Dokładnie. Jako zwolennik zakupu nowych aut (nie zawsze wychodziło), znacznie się różnię od typowo polskiego podejścia, że za bramą salonu jestem stratny ileś tam procent. Rozważałem zakup Giulii po demo, przejęcia leasingu czy też po prostu zakup dwuletniej, bo dla sprzedającego największy spadek wartości w stosunku do wartości użytkowej. I tak jak napisałeś, kupiłbym 2-, 3-letnie auto, z przebiegiem 40-50 tys. (a jak wynika z niektórych wypowiedzi, niektórzy użytkownicy nie martwią się tym, w jakim stanie będzie auto po tych dwóch latach) i oczywiście bez gwarancji. Więc zdecydowałem się na taki zakup: produkcja 30.10.2016 - czyli jak kupowałem w lutym to miało rok i 4 miesiące, 0 km (dokładnie 6) i gwarancja od dnia wydania. Dla pewności zmieniłem od razu olej i wio. Jak na razie jestem zadowolony, chociaż to stwierdzenie nie odzwierciedla mojego stanu jak wsiadam do niej i ruszam. Wartością dodaną jest jeszcze to, że silnik w mojej Giulii jest z tych, które od Veloce różnią się tylko mapą. Reszta jest ta sama. Więc chyba jest jasne co to oznacza.
Zgadzam się z Tobą, prezes. U nas jest kult rocznika produkcji a w istocie kupujesz nowe auto, z gwarancją i sporo tańsze. Mnie tez to grzeje. Kupiłbym 2016 gdyby cena była atrakcyjna!
Zasadniczo macie rację. Problem jest tylko przy odsprzedaży, w sensie auto sprzedasz odpowiednio taniej, no ale cena zakupu powinna to rekompensować (to jedno), a drugie zależy kto ile czasu auto trzyma :)
To jest na 100% potwierdzone info? Veloce różni się tylko mapą i napędem 4x4?
Turbo, intercooler itd. wszystko to samo?
Było to już wałkowane dziesiątki razy. Silniki w wersji 200 i 280 są te same. potwierdzone info ze Squadra tuning.
Warto poczytać informacje i komentarze na stronie tego tunera: https://www.squadra-tuning.nl/chiptu...pgrade-280-pk/ (google translate się przydał)
Nie wiedziałem, że zwykła Giulia ma o 4% krótsze przełożenia w stosunku do Veloce.
Tak dokładniej to do listopada 2017 roku, bo wtedy wysyłałem do nich zapytanie i sprawdzali bazę danych w eperze.
Podobnie br-performance. Na Facebooku odpisali mi, że nie ma żadnej różnicy między silnikami. Pisałem do nich w lutym tego roku.
„Chyba”, „słyszałem”, panowie, podawajcie źródła, bo domysłami siejecie tylko niepewność i dezinformację.
Odnośnie diesla 2.2, squadra tez go tuninguje. Zobacz sobie na stronie.
a wiecie może Panowie jak to wygląda w przypadku 2.2 d ? czy podobnie, czy są może jakieś zmiany pozasoftowe?
Najpierw docierają żeby nic się nie popsuło a potem tuningują ponad normy producenta :D
masz duzo racji ale nie 100%. nie uwzgledniasz tego ze w nowym roczbiku bedzie troxhe poprawionych/ulepszonych czesci, ze opony i wszystkue gumy sa swierze zamiast np 2 letnie, ze nie stalo 2 lata pod chmurka itp itd stad nie tylko powinny sie liczyc data rej i przebieg ale rocznik w jakims tam stopniu tez.
nie neguje sensu kupowania dzis aut z 2016r jesli rabat jest ok 35% a wersja pasuje to sam bym bral
Wyszło trochę pow. 30%.
to się oplaca jesli trafi sie w preferowany kolor/wyposazenie, bo na nowe doposazone giulie benzyny to obecnie ok 10-12% daja max a diesle z 5% mniej. ja chcialem q4 wiec veloce a z kolorami i wyposazeniem tez wybrzydzalem i nic ze stocku dla mnie nie bylo (no moze poza ta ktora drapnal anAlfaBeta choc tam zas byly rzecze dla mnie niepotrzebne i obnizka nie pokryla doplat - ciut taniej wzialem nowa skonfigurowana pod siebie z android auto na ktorym mi zalezalo - czego nie bylo w tych z 2017r)
Miała więcej niż mi potrzebne ale z chęcią przyjąłem nadwyżki. I kolor czarny volcano też mi pasował chociaż zarzekałem się wcześniej, że nigdy więcej czarnego (moje 7. czarne auto). Gdybym oparł wybór na wyposażeniu jeździłbym Insignią (pracuje w Oplu) lub Stingerem. Ale ja chciałem Giulię.
To rozumiem! Mam kumpla, który pracuje w salonie motocyklowym Hondy a jeździ Ducati ;). Poznałem tez człowieka, który sprzedał krótko po premierze ok. 100 Octavii RS w PL a jeźdzł prywatnie Mito 1.6 jtdm chipnietym na 140 KM choć przyznał się dopiero jak mu powiedziałem ze jeżdżę Alfą :) Tym się różni uczucie od wyrachowania
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, il tuning firmato Romeo Ferraris
https://www.clubalfa.it/33920-alfa-r...romeo-ferraris
Dzień dobry,
Niedawno rozmawiałem z panem Markiem na temat Giulii z rocznika 2016. Było kilka modeli przecenionych o 35%, niestety same białe i czarne z czarnym środkiem.
Skonfigurowałem auto pod siebie, benzyna 200KM, , vesuvio, koła 19”, czerwone wnętrze, kilka pakietów i łopatki. Wyszło 192 tysiące złotych. Z gwarancją na 5 lat wyjdzie 200 tysięcy.
Czy ktoś z Was orientuje się, jakie rabaty można otrzymać na auto do produkcji? Czy lepiej poczekać do końca roku 2018, kiedy dealerzy będą mieli większą presję na sprzedaż?
Generalnie zazwyczaj było max 16%, standardowo w okolicach 12 - 14%.
zależy w jakim miesiacu. tylko przy 2.0 dojdzie sprawa filtra gpf za parę miesiecy, on moze podniesc cene auta, obnizyc osiagi,podatnosc na chip i dzwiek silnika a dodatkowo bedzie dodatkowym ryzykiem dla awaryjnosci auta. to czesciowo byl dla mnie argument zeby jednak zamowic teraz,zanim zaczna montowac gpfy
A kiedy zaczną montować ?
nie wiem dokładnie, ale są pewne ramy czasowe które wyznaczają jakieś tam punkty. w przyszłym roku od bodajże września juz każde nowe auto (niezarejestrowane) w salonie ma mieć GPF, czyli pewnie gdzieś najpóźniej na wiosnę przestawią produkcję na GPF żeby już nie produkować aut na stock bez które potem mogą się nie sprzedać).wcześniej tylko te które wymagają nowej homologacji (to od września tego roku) będą musiały od razu mieć GPF. aha, kątem oka widziałem parę slajdów z prezentacji u dealera, i coś było o modelu 2018 i coś o GPF, ale niestety nie byłem w stanie wyłapać szczegółów. spróbuję następnym razem zapytać, moze coś mi powie?
Znalezione właśnie w internecie:
Alfa rozpoczęła prace nad 650-konną Giulią Quadrifoglio w wersji coupe! Taka moc ma być zasługą napędu hybrydowego wzorowanego na systemie z LaFerrari.
Giulia w wersji coupe (zwana GTV lub Sprint) pojawi się jeszcze w tym roku.
źródło: https://www.autocar.co.uk/car-news/n...f1-hybrid-tech
Jest szał ;-)
ciekawe czy to pogłoska, czy faktycznie;
chociaż nadal ubolewam, że nie ma SW :)
jesli ten 5 drzwiowy liftback o ktorym wspominaja jako mozliwym okazałby sie prawda, to troche bede zalowal ze sie pospieszylem z zamowieniem giulii. do tego sprawa rabatow jakie zamawiajac przez kolege kamilski mozna uzyskac tez troche psuje humor ze zamowilem juz przez dealera.
Nie ma szans żeby przy tak słabej sprzedaży wypuścili Cuope. Dobrze będzie jak wypuszczą większego SUVa i nową Giuliettę, na więcej bym nie liczył.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ehh na dyskusje o sprzedaży zapraszam tu:
http://www.forum.alfaholicy.org/giul...2018_roku.html
sorki,sprowokowala mnie jakos tamta wypowiedz. co do wersji coupe i 5 drzwiowej my sobie mozemy spekulowac jarac sie czy byc sceptyczni a sergio i tak zrobi co chce. dowiemy sie jednak o tym raczej nieszybko -auta takie albo sie pojawia w ofercie albo nie wiec mozemy tylko czekac i miec nadzieje na nowe wersje
Czy w samochodach innych marek jest coś takiego jak KERS? Jak rozumiem będziemy mieli coś w rodzaju guzika "Turbo(+80km)", razem z LSD może dawać niezly efekt :)
epsonix: Przynajmniej nie kupujesz kota w worku, nie wiemy jak może wyglądać, ile będzie ważyć i jak jeździć auto w tej hipotetycznej wersji 5d/liftback.
Wiele marek ma juz taki system: mclaren, ferrari, Porsche. RAM powoli wprowadza ten system do swoich pickupow. Podejrzewam ze Giulia dostanie wlasnie ten system z RAMa, no to przeciez ta sama firma. I nie bedzie przycisku turbo. Wszystko jest sterowane przez komputer. Po prostu w momencie jak depniesz w podloge to elektryczny system i silnik spalinowy beda dzialac razem a jak juz sie rozpedzisz to tylko silnik spalinowy bedzie dzialal a uklad elektryczny bedzie sie ladowal.
Ale to chyba w samochodach sportowych. Podasz Dymo źródło na temat RAMa?
PS Pytanie czy ładowanie superkondesatorów.. to już KERS czy jeszcze nie (tak jak ma to miejsce w Maździe)? Nie jest to specjalnie dużo energii, ale zawsze coś. Może nie mam racji, ale jednak większość samochodów osobowych nie ma systemu KERS.
Co innego Overboost i to daje, krótkotrwale, dodatkowe Nm, ale nie ma nic wspólnego z odzyskiwaniem energii kinetycznej.
A to nie ma być po prostu system jak w Audi SQ7, czyli elektryczna turbina w instalacji 48V?