Chce sprawdzic czy z wirusem przynajmniej seryjna moc jeszcze osiąga :)
Printable View
Chce sprawdzic czy z wirusem przynajmniej seryjna moc jeszcze osiąga :)
macie wirusa. Uprzedzając pytanie, nie zrobionego w vtechu.
Na stronie piszą, że mają inercyjną oraz obciążeniową.
Wcale nie chciałem zapytać, czy w Vtechu. Ja tam nie mam do ich hamowni nic złego do powiedzenia.
- - - Updated - - -
Vtech w Krk ma inercyjną obciążeniową czy coś takiego.
Kiedyś tam pytałem o to, jakby się uzbierało koło 15 samochodów to byłoby za 100 od łeba.
Koło Krakowa jest jeszcze gcs (http://gcstuning.pl/). Tak na marginesie, jesteście konkretnie zainteresowani, czy standardowa inicjatywa słomiano-forumowa? :P
No Heko też jest ogarnięty, może by i coś podpowiedział, jakby było coś nie tak. Tyle, że on najbardziej lubi Fordy :D
- - - Updated - - -
Ja się piszę na grupowe - zawsze jest okazja do spotkania w większym gronie :) I chyba tylko o to mi chodzi :D
Ja również się piszę, tylko wszystko zależy od ceny i terminu. ;-) Jak już zorganizuję nowe elementy układu zapłonowego, to jak najbardziej bardzo chętnie :D
U Heko 100 jest bez żadnej zniżki grupowej.
A obsługiwał on Zlot AH w 2010 roku.
Jak będę miał 10 zadeklarowanych osób to ustawimy się w GCS.
Jak będzie jakas akcja to chetnie sie wybiore, jak nie to tez pojade, najchetniej w listopadzie wiec mozna jechac nawet mniejsza grupa. 100 zł nie majątek ;)
Hamownia V tech to hamownia inercyjna czyli pomiary daje mało adekwatne do stanu faktycznego jaki występuje na drodze. Jeśli chcecie się pomierzyc odopowiednio to zostaje wam zdołowanie się na hamowni obciążeniowej :P
Macie jeszcze TTC które podbono dysponuje hamownia Maha. Ale ja jej osobiście nie widziałem :P
Hamowałem moj poprzedni wózek w Project XS - wyszło tyle ile po wirusie w dynosofcie... Ale jaka to była rolka - nie wiem, bo na tamtą chwilę tego nie rozróżniałem.
Osobiście nie mam ochoty strzelić sobie w głowę po takich pomiarach wiec napiszę, że nie dam rady bo auto jest w częstochowie :P