Nie są to młode auta i praktycznie każde mogło mieć obcierkę czy uszkodzenia powłoki od kamieni. Nic dziwnego.
Printable View
Nie są to młode auta i praktycznie każde mogło mieć obcierkę czy uszkodzenia powłoki od kamieni. Nic dziwnego.
Obcierkę wzmocnienia zderzaka? Nadto widać ją tylko przez scudetto. Kto by oddawał to do lakiernika i malował w kolor, zamiast psiknąć ciemnym Hammerite?!
Obcierkę zderzaka. Tylko leń będzie malował zderzak na aucie, bez demontażu. A wystarczy, że się zapomni lub nie wie i zamaluje to wzmocnienie w kolor zderzaka. I co w tym złego?
Sam ten element można sobie potem psiknąć boll-em i po sprawie, jeśli kolor komuś przeszkadza.
A tak już stuprocentowo wyjaśniając temat - wzmocnienie jest oczywiście lakierowane pod kolor nadwozia, ale ma czarną, matową nakładkę w miejscu widocznym za scudetto.
Czy to normalne, że w tym samochodzie który wysłałem kilka postów wyżej w wyposażeniu w roku 2009 nie było 4x elektrycznych szyb, fotochromatycznego lusterka wstecznego i tempomatu ?
Podobno 159 można było konfigurować dowolnie. Zdarzały się wersje bez przednich halogenów i z manualną klimą. Widziałem wersję Ti z najsłabszym dieslem 8V pod maską. W tym przypadku najwyraźniej nabywcy zależało na ksenonach i szukał oszczędności w wyposażeniu. VIN prawdę Ci powie.
Ja mam 2009 i nie mam lusterka fotochromatycznego. Zapewne kupujący stwierdził, że skoro tylne szyby czarne to takie lusterko będzie zbędne. Był w błędzie ;)
Ja kiedyś widziałem 159 z kierownicą plastikową, znaczy taką nieobszytą skórą. Myślałem, że to już jest wyposażeniem standardowym nawet najbiedniejszej wersji.
Witam szanowne grono, co jest nie halo z tym autem? Pozniej wrzuce wiadomosc od sprzedajacego https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6zvrfI.html
Fotele nie są z wersji TI...
Do tego zdjęcia robione kalkulatorem, aby było widać jak najmniej. Brak znaczków z tyłu pewnie da się jakoś wytłumaczyć, tak samo jak krzywy prawy wydech.
mi rok produkcji sie nie zgadzzal i brak czerwonych zaciskow. Odp od wlasciciela: "witam tzn że kolega mało wie na temat alfy. Zaciski czerwone były do 2010r. tak alfe klepali do 2011 ale w 2012 roku jeszcze wypuścili ostatnie sztuki. pozdrawiam"
Skołuj od gościa vin, wklej do poniższego linku a dowiesz się jaki jest faktyczny rok produkcji i najważniejsze co to jest za wersja, bo moim zdaniem na pewno nie oryginalne Ti
http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?KEY=STARTUP
Moja TI z pazdziernika 2011 posiada czerwone zaciski wiec nie do konca jest prawda co ten sprzedawca pisze
Co do roku produkcji to w moim dowodzie rejestracyjnym rowniez jest rok 2012, niemniej jednak wynika to raczej z kreatywnosci pracownikow wydzialu komunikacji
Sent from my iPhone using Tapatalk
Wydaje mi się, że w oryginalnej TI tarcze hamulcowe jakoś bardziej wypełniają wnętrze felgi niż na tej fotce.
Wersja sport plus w ostatnich latach produkcji, wewnątrz od wersji TI różniła się przede wszystkim fotelami. Większość dodatków (poza nakładkami pedałów i nakładkami na progi) była tożsama.
Można było kupić Sport plus również z fotelami Ti. Ale ta z aukcji wygląda jak dla mnie jak kombinowana. Za mało wyraźne zdjęcia. I te zaciski z przodu - wyglądają na małe.
Panowie spójrzcie proszę na ogłoszenie poniżej, ALFA BRERA 2.5 JTD 210 km, ogłoszenie wydaje się być naprawdę ciekawe z racji tego, że zostało wymienione sprzęgło, dwumasa, rozrząd, nowe opony co suma sumarum obniża koszty po zakupie używanego auta. Sprawdziłem VIN i niby nic budzącego nie pokój nie znalazłem choć dziwie mnie fakt, że auto z Włoch a jeździło po Francji chyba, że Włochy to tylko kraj produkcji.
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-brera-nowy-komplet-sprzegla-i-kolo-dwumasowe-ID6zkhRo.html
ID ogłoszenia: 6018803970
Szczegóły pojazdu
MSV: 1772140 ALFA BRERA ALFA BRERA 2.4 JTDM 210 SKY VIEW Nadwozie: 05022520 Nr rejestr.: 7798ZB64
VIN: ZAR93900005022520 Nr silnika: 5866135 Km: 65608
Data poczatku okresu gwarancji: 2008-06-18
Kolor zewnetrzny: 876 Opis koloru: NOIR CARBONIO
Sprzedawca: MILANO AUTOMOBILES Rynek: 3109 France
Własciciel: CA....U T...M JEAN
Historia serwisowa
Data interwencji Usterka Numer kampanii Opis Km Gwarancja
2010-12-01 7045D301 POSZYCIE OPARCIA SIEDZENIA PRZEDNIEGO 65608 Tak
Opcje
102 TERGILAVAFARI
140 CONDIZIONATORE AUTOMATICO
210 VERNICE METALLIZZATA
211 SELLERIA IN PELLE
230 PROIETTORI A SCARICA DI GAS
392 VEHICLE DYNAMIC CONTROL
416 CRUISE CONTROL
4A6 VISIBILITY PACK
4DK DISATTIV.BAG PASSEGGERO
803 RUOTINO DI SCORTA+STAFFETTA FISSAGGIO
851 LIBRETTO FRANCESE
Możecie coś podpowiedzieć, może ktoś oglądał itd. czy ma ktoś kontakt z kolegą PHOENIX który kiedyś był aktywnym użytkownikiem a teraz widzę, że nie ma go w ogóle.
Ewidętnie widać ze tarcza z przodu ma 305mm a nie 330 jak w org ti.A sprzedawca nie wie co gada ze do 2010 tylko czerwone zaciski, to jest zwykła alfa z dokładanymi elementami od Ti a tak jak kolega wyżej pisal niech sprzedawca da vin i wszystko bedziesz wiedzial czy w org posiadala progi itp.
Śrubami pływającymi nie przejdziesz z 5x110 do 5x98.
Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka
Myślisz, że to kwestia cena ? Swoją drogą 28 tys zł to zbyt wysoka cena ? Pewnie da się jeszcze coś ugryźć.
Kwestią tych adapterów na śruby to nie ma co się przejmować? Sam nigdy nie korzystałem z takich rzeczy więc wolę być pewny :)
Jeżeli jest tak jak napisane na ogłoszenie, że wymienione sprzęgło, rozrząd, koło dwumasowe, akumulator i nowe opony to jedyne czym powinienem się potem przejmować to filtr cząstek stałych...sprawdziłem VIN i wszystkie dane się zgadzają, samochód od 2015 w Polsce ma teraz drugiego właściciela i zrobił gdzieś 40 tys km czyli cały czas jeździ, to dobrze...
PS: na co szczególnie zwrócić uwagę przy oglądaniu brery przy JTD 2.4? Są jakieś oznaki problemu z DPFem? Rdzewieją te auta ? Szukałem na necie informacji czy zdjeć i nie znalazłem w ogóle...pamietam, że moją 147 rdza dosłownie zżerała przy tylnych progach.
Z używaną alfą nigdy nic nie wiadomo zresztą tak jak z każdą inną marką.Niby sprzęgło, rozrząd itd itp wymienione a mogą się pojawić inne problemy.Znacznie poważniejsze jakby chociaż pękanie głowic w motorach 2.4. Niektórzy winą obarczają wysoką temperaturę podczas wypalania dpf i niby wtedy głowice są bardziej narażone na pęknięcie.Osobiście jeżdżę już drugą alfą z 2.4 i w obu przypadkach filtr mam wywalony.Póki co głowica cała.Rdza to pojawiała się na rantach maski i klapy bagażnika. Korodują też sanki i układy wydechowe.Co do reszty czas pokaże.
Ja wystawilem swoja 159, 2.0, 2011 r. jak narazie zero odzewu, a odswiezen strony 1300 ! nigdy nie sprzedawalem auta osobowego...,moze za szybko bym chcia sprzedac..:) fajnie jakby zostala wsrod swoich
Cena nie jest zbytnio wysoka żeby określić ja mianem absurdalnej... To rynek polski jest absurdalny.
Wystarczy popatrzeć na autoscout w jakich cenach są Alfy z tego rocznika. Wniosek nasuwa się sam...
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Na polskie warunki absurdalna. Tak samo jak absurdalny jest spadek wartości AR w naszym kraju. Iogłoszenie nie jest na as24 ani na mobile tylko na OtoMoto.
Sam powoli zaczynam się rozglądać za dziewiątka i stwierdziłem, że limit to 30, może 35k. A pozostałe 10 na ewentualne doprowadzenie auta do używalności.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Bo w Polsce ceny dyktuja składaki posprowadzane przez handlarzy.
I sama opinia Alfy w Polsce też ma to to wpływ. Po za tym auto jest warte tyle ile jest za nie w stanie zapłacić klient...
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
jak ktos przyjedzie konkretnie zainteresowany napewno cenowo sie dogadamy, mam dobra cene za veloce, ale musze sie pozbyc 159 bo inaczej nie ma opcji na drugie auto... tu nie trzeba wkladac 10 tys zeby auto bylo zdatnedo uzywania, tak czy sia kwota w ok 40 tys Ci wychodzi, nie sprzedaje bubla do remontu tylko auto na kolejne sezony bez wkladania zbednej kasy. Cena adekwatna do stanu, ale jak ktos woli kupic za 30 ( bo taniej i mniejszy przebieg) i za chwile po kawalku dokladac bo cos tam wyjdzie to juz jego sprawa...Wiem jakie jest myslenie przecietnego Kowalskiego.
Ja to rozumiem. Ale też spójrz na to z tej strony - rynek mamy jaki mamy. Nawet okazanie przez sprzedającego faktur wcale nie musi oznaczać, że dane czynności zostały wykonanie. Niestety.
Kolejna sprawa to to, że jeśli sam coś zrobię to wiem, że zostało to zrobione i jak zostało to zrobione :) Podobnie ma się sprawa z przebiegiem. Dla przeciętnego Kowalskiego auto z 200kkm to już jeżdżąca kupka złomu. Niezależnie od faktycznego stanu auta. Taka mentalność. Jakkolwiek by na to nie patrzeć - nie opłaca się w naszym kraju sprzedawać auta uczciwego. Sam widzę mojego teścia, który ma zadbaną dziewiątkę z niecałymi 80kkm na liczniku. Od fabryki w jego rękach, nie dziadowane na serwisie. A realnie sprzedałby za ile? 25, może 30tysięcy.
U mnie w Miciaku podobnie - na wiosnę pewnie będę sprzedawał. Również od nowości w jednych rękach. Obecnie nowe kompletne sprzęgło, rozrząd, jakieś pierdoły typu łożyska, do czasu sprzedaży jeszcze zrobię hamulce i kilka innych pierdół. Łącznie pewnie z 3 klocki wyjdą o ile nie lepiej. I scyzoryk mi się otwiera jak pomyślę, że przy dobrym wietrze dostanę z 20k.
Przebieg wiadomo " na zyczenie moze byc" z tym nie ma problemu zeby zrobic 125 tys jak 90% aut na alledrogo, stoi taka "niby TI" z przebiegiem ponizej 100 !! a kiera wyglada jakby conajmniej 300 przejechala, do tej pory vinu sie nie doprosilem sprzedajacego i pewnie szybciej pojdzie niz moja, chociaz cenowo przewyzsza moja :) Tez kupe kasy zainwestowalem w swoja 159. Za zaciski TI z tarczami zaplacilem 1200 zł plus malowanie ( nie jakims spreyem ) 600 zł, nowe opony na zime, wczoraj olej wymienilem, kupilem kiedys okazyjnie nowe nowe wtryski, ktore nie byly nigdy w silniku i leza juz rok na półce bo nie bylo potrzeby zmieniac, kupujacy napewno dostanie pare wartosciowych bonusów jak bedzie zaslugiwal:) a ta druga opcja, jak sie nie sprzeda jezdzimy dalej :)
Za swoją zapłaciłem kilka miesięcy temu więcej niż 41 000 zł. Tyle, że miała blisko 100 000 km niższy przebieg i lepsze wyposażenie (ksenony, PDC na przód i tył, podgrzewane fotele i pełna elektryczna regulacja).
Moim zdaniem nawet jak na zadbane auto, tym bardziej biorąc pod uwagę polskie realia, cena jest zbyt wysoka. Z takimi brakami w wyposażeniu większa szansa na sprzedaż byłaby przy cenie 34 000 zł. W naszych warunkach powyżej 40 000 zł wymagane jest praktycznie pełne wyposażenie i jedynka z przodu przy przebiegu. No i poza tym, to kombi, których na rynku jest znacznie więcej.
widełki negocjacyjne mam dosc spore ustawione:) tak jak pisalem jak sie pojawi ktos naprawde zainteresowany wroci dodomu z bananem na ustach:)
Wypisz, co zrobiłeś w tym aucie przez 5 lat. Są letnie opony? Większe fele? Jeśli tak to warto zrobić na nich fotę - ludzie kupują oczami.
Leasing we Włoszech skasuj. "Pilne" nawet jeśli jest - nie pomaga, napisz, że cena do negocjacji. Możesz też podskoczyć na hamownię i wrzucić wykres - jeśli jest w stanie jak twierdzisz, wyjdzie dobrze i wyróżnisz ją od reszty "perełek" z zagranicy. Wydatek mały, a może zaprocentować.
Poza tym ludzie boją się DPF, turbo, 2-masy itp. Nie wspomniałeś o tych podzespołach w ogłoszeniu.