Czyli, chodzi o VAT?. Tyle chyba można napisać:)
Printable View
Bardziej o to że gość jest kumaty i zna luki w prawie (vat, akcyza) i podejrzewam że ma pewnie zarejestrowaną działalność w Niemczech i nie tylko. Zwykły szaraczek z Polski legalnie nie jest w stanie zaoferować takich cen za oryginalne produkty jak on. Kupowałem u niego dwa razy ale dość dawno i oleje wydawały się ok ale jak to mówił mi pewien gość z Wieliczki, pewność czy olej jest w 100% ori masz tylko wtedy jak wyślesz próbkę do laboratorium na badania.
Pytales sprzedawcę dlaczego olej nie ma etykiety z tyłu?
Nie pytałem, chcę odzyskać pieniądze i odesłać olej ale sprawa się pokomplikowała. Niby w całej UE jak dokonam zakupu mogę zrobić zwrot bez podania przyczyny do 14 dni. Problem w tym że u makaroniarzy ten przepis jest rzadko kiedy respektowany. Na razie sprawę mam w centrum sporów eBay.
I tak go nie wlejesz do silnika. Odeslij, a później zglos sie do paypala po zwrot pieniędzy.
Opcja numer 2 to wysłać do Shella i zapytac czy to ich ;) ciekawe czy chcieliby sie zająć sprawą.
Tak zrobię jak eBay nie rozwiąże problemu to zostaje PP. Opcja nr.2 nie wchodzi w grę ale tak sobie myślę a co gdyby się okazało że ten olej rzeczywiście jest od nich. Wyślę jeszcze maila do sprzedawcy dlaczego nie ma z tyłu naklejki zobaczymy co odpisze. Patrzcie na to masakra: https://www.youtube.com/watch?v=Tn46erdD__M
No i klapa nie mogę odesłać oleju ponieważ według eBay i sprzedawcy towar jest oryginalny a aukcja kup teraz zakończona czyli zaakceptowałem warunki sprzedającego. Jak widać Włochy to tak tępy kraj że nawet prawo zwrotu jest tu olewane bo w Polsce takie coś by nie przeszło. Otrzymałem także wiadomość od sprzedającego: Dobry wieczór, produkty które sprzedajemy na aukcjach są absolutnie oryginalne. Jesteśmy bezpośrednim importerem i partnerem Shella od 40lat. Jeśli ma Pan jakiekolwiek wątpliwości na temat oryginalności i pochodzenia naszych produktów proszę skontaktować się z Shell Italia E&P S.p.a. który potwierdzi naszą współpracę. Zapraszam także do odwiedzenia naszego portalu MAIONESRL. Trudno zostawiam olej i jednak go zaleję bo jutro już chciałbym wymienić chłodnicę póki pogoda ładna.
Witam słyszałem że teraz jest Motul lepszy od Castrola testował ktoś.