było już wiele razy
Printable View
było już wiele razy
Wcale by mnie to nie zdziwiło. Jak kupowałem Gulie to namawiali mnie na ich leasing. Był korzystniejszy od mojego więc zgodziłem się i zrezygnowałem z oferty mojego banku. Dzień później dostałem telefon, że jednak mogą mi dać nie przy wpłacie własnej 30% (sam tyle chciałem choć mówili że spokojnie może być mniej) a 50%. Szczęka mi opadła i gdybym nie to, że byłem zdecydowany na 100% na auto to powiedziałbym żeby spadali i kupiłbym coś innego. Skończyło się na tym, że z podkulonym ogonem wróciłem do swojego banku.
Żal straszny, że tak skutecznie ukręcają głowę Giulii i Stelvio tymi pożalsięboże promocjami finansowania. Jak byłem hobbystycznie w salonie u Niemców i ich jeszcze okłamałem, że tak tylko paczę bo mnie na pewno nie stać, to miły Pan w garniturze powiedział mi, że on tu jest po to żeby mi udowodnić, że mnie stać. I udowodnił. Głupio mi było nie kupić, ale nie kupiłem bo chciałem Giulię. Tylko że jest coś takiego w ADF we Wro, że po prostu nie chcesz tam kupować auta.
Jest jednak cudowne rozwiązanie, którym chciałem się z Wami podzielić. Kupujcie Alfy w niemieckich komisach (mam na myśli komisy polskich dealerów niemieckich aut :). Pierwszorzędna obsługa, oferta finansowania w każdej postaci, tylko Alf nie za dużo, no i trzeba się pogodzić, że używane.
W listopadowym AutoMoto czterostronicowy test nowego Stelvio. Ocena 4.5/5.
Bo jak zostawiłem na początku kwietnia Giulię na naprawę to wszystkie fabryki stanęły i nagle zabrakło części zamiennych. A dokładnie śrubek jakiś za 40EUR, żeby skręcić auto (pytałem o nie nawet tutaj na forum, bo sam chciałem je ściągać, ale nie mieli nigdzie gdzie dzwoniłem/pisałem w Europie).
Stelvio Quadrifoglio u AutoTopNL
https://www.youtube.com/watch?v=uinj76Bcd7Y
"Auto Świat" nr 48-49, 23.11.2020, s. 36-37: Test AR Stelvio 2.2 Veloce, ocena 4.5/5.