-
Witam.
Panowie liczę na pomoc - Alfa muli i szukam przyczyny (turbo sprawne, egr zaślepiony, czujnik ciśnienia czyszczony i jeszcze parę innych). Kolejny trop to przepływka, ale tu pojawia się problem - nikt nie potrafi stwierdzić, że to konkretnie ona, a cena nowej to blisko 400 zł, więc dużo na ślepy strzał. Po jej odłączeniu nie zauważyłem różnicy. Alfa po wirusie ale nie mogę cieszyć się jej mocą. Potrzebuję kogoś kto ma sprawny przepływomierz i pozwoli mi przepiąć go do mojej AR na kilka chwil, żeby się przekonać, czy to na pewno jej wina. Moja Alfa to 145 1.9 JTD 8V 105 KM/77 kW, przepływomierz Bosch. Dojadę wszędzie na terenie Legnica, Lubin, Złotoryja i pomniejsze miejscowości (chyba, że spotkamy się np. na lotnisku). Pozdrawiam wszystkich Alfaholików. Marcin
-
Napisz numer przepływki - będzie łatwiej.
-
Niestety mam tylko nr obudowy przepływki bo nie mam (i nie mogę znaleźć klucza), żeby wykręcić sam czujnik.
Nr obudowy to 0 280 218 019.
-
Jutro sprawdze bo niby w 156 powinienem mieć tą samą.
Na bank w 166 jest ta sama - ale obecnie nie ma jej w domu.
-
Dzięki kolego. W przeciągu 2 kolejnych tygodni jestem dostępny niemal 24h na dobę. Pozdrawiam
-
Spoko - jeżeli będzie pasowała - to auto masz do dyspozycji do czwartku włącznie ;) Z tym, że w Złotoryi ;)
-
To nie problem, a autko potrzebuję na krótką chwilę:)
-
W dzień jutro posprawdzam przepływki w 156 i w 147 - jak przypasuje to zapraszam ;)
-
1 załącznik(i)
Dołączam zrzut ekranu na podstawie, którego myślę, że to przepływka.Załącznik 105864
Jak tam mattom patrzyłeś na przepływki? Może ktoś inny może pomóc?
-
2 załącznik(i)
Patrzyłem,
mam obecnie takie przepływki na stanie ;)
Załącznik 106656Załącznik 106657
W niedzielę zobacze jeszcze jaka jest w 166.
A wieczorem rzuce okiem na barchette