Witam
Czy w silniku 1.9 JTD 16V występowały dwa rodzaje czujników temperatury wkręcane w termostat? Kupiłem oryginalny termostat Ricambi Originali z czujnikiem temperatury i okazuje się, że ma on inne złącze.
Printable View
Witam
Czy w silniku 1.9 JTD 16V występowały dwa rodzaje czujników temperatury wkręcane w termostat? Kupiłem oryginalny termostat Ricambi Originali z czujnikiem temperatury i okazuje się, że ma on inne złącze.
Czy termostat może uwalić turbinę? Bo skoro temperatura jest za niska to jakość smarowania turbiny też może mieć wiele do życzenia?
Turbina jest smarowana olejem. Temperatura cieczy chłodzącej nie ma bezpośredniego wpływu na olej.
Ciekawe bo gdzieś się doczytałem iż przy niskich temp silnika nie poleca się "używanie turbiny". Dodatkowo podawano iż optymalna temp pracy to przy 80, 90 stopni silnika. Więc idąc tym tropem dalej wywnioskowałem że termostat który powoduje niską temp silnika może na dłuższą metę spowodować problemy.
Może termostat spędził trochę czasu na magazynowej półce. Mamy na magazynie sporo rozmaitych oryginalnych części które nie są już produkowane.
a ja mam takie pytanko , w autku wskazuje mi temperaturę 55 stopni podczas jazdy nawet podczas mocnego deptania nie rośnie , natomiast na postoju dochodzi do 90 stopni pochodzi na chwilkę i załącza sie wiatrak zbija do 80 paru i znowu sobie rośnie , wymieniłem termostat oraz czujnik na używany inny który ma dokładnie tak samo a ten wymieniany miał być sprawny w 100% , wierze wiec ze taki jest , czy istnieja inne mozliwosci nie dogrzewania silnika
samochód to 147 1,6 ts 120 KM
Są to klasyczne objawy uszkodzonego termostatu.
damian wylicz mi prosze cene termostatu dla mnie 147 1,6 120 km 2001r
Jestem w tej chwili za granicą i nie mam dostępu do bazy sklepu. Bardzo prosze o kontakt bezpośrednio ze sklepem. Mail , telefon - obojętnie. Przy da się nr VIN.
Hasło Alfaholicy oczywiście honorujemy.