Panowie, gdzie najlepiej sprawdzic alfe po numerze vin? Jest jakas jedna z lepszych stron?
Printable View
Panowie, gdzie najlepiej sprawdzic alfe po numerze vin? Jest jakas jedna z lepszych stron?
czy ktoś może widział ten wynalazek?:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yVdZ9.html
Może ktoś mieszka niedaleko? Trochę niska cena :)
Ja się nie znam ale jak ktoś żałował nawet na podkładkę po rejestrację tylko wolał na środku dziurę robić to resztę też czarno widzę
Witajcie,
Od pewnego czasu noszę się z zamiarem zmiany obecnego auta na właśnie Alfę GT, samochód od zawsze mi się podobał do tego teraz jest do kupienia w rozsądnym przedziale cenowym. Oczywiście rozważam tylko 1.9 JTD, ponieważ autem będę jeździł do pracy około 50 w dwie strony. Budżet jaki posiadam to +/- 18 tyś. Czy za te pieniądze jest szansa na kupno sensownego egzemplarza? Poszperałem trochę na naszym rynku wtórnym jak i na rynku niemieckim. Widzę że jest sporo egzemplarzy za te pieniądze ale po zdjęciach ciężko wywnioskować stan faktyczny danego egzemplarza. Stąd moje pytanie pchać się w kupno GT z takim budżetem? Czy raczej odpuścić, poczekać? Jako plan B rozważam 147 również z 1.9 JTD.
147 prędzej kupisz w niezłym stanie i wersji za te pieniądze, ale na GT też Ci wystarczy i nie powinieneś włożyć zbyt wiele ponad standardowy pakiet startowy, o ile w ogóle.
Co do tej GT 3.2 - same poprawki lakiernicze to ze 2000zł, jak nie więcej, bo zgodnie ze sztuką trzeba lakierować cały element i zderzak do wymiany, samochód jest z lipca 2004, a nie 2005.
Cena adekwatna do stanu samochodu.
Za ta kase chyba warto kupic to GT pod warunkiem ze silnik i zawieszenie jest OK
Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Od fana marki !!! taaaa...... i ten syf wszędzie i poobcierane felgi. Tarcze z rysami jak w tatrach i zmęczony na maxa lakier. Po za tym w ogłoszeniu ani słowa o opłatach, więc pewnie akcyza itp spadają na kupca. No okazja jakich mało.
Kierownica, fotel też nie wskazują na znikomy przebieg, moje przy 150 tyś km wyglądają jak nowe.
Hej,
proszę o komentarz i opinie tego egzemplarza 3.2 V6 z Białegostoku:
Otomoto: 6012232045
Sprawdziłem po numerze VIN i wg ePER jej rocznik to 02.2006 a nie 2007.
Dodatkowo, wygląda na to, ze w lutym nie przeszedł przeglądu w Danii. (o niczym to może nie świadczyć - sam mieszkam w Norwegii i wiem, ze tutaj czepiają się pierdoł. Nie zdziwiłbym się gdyby Dania miała podobnie)...
Jakkolwiek, proszę o komentarze.
Czy ktoś z Białegostoku ma możliwość oglądnięcia? :) Bede po stokroć wdzięczny :)
Ja oglądałem komus innemu z forum. Ogólnie auto wyglądało na zadbane w przeszłości, ale mocno skorodowany silnik i odstająca wykładzina przy pedałach zastanawiają. Silnik, skrzynia, zawieszenie bez zarzutu. Jak ktoś się nie boi, zabezpieczy blacharke, wyciągnie sobie silnik i doprowadzi go wizualnie do ładnego stanu to można rozważyć. Raczej nie dla osób które sami nie grzebią przy samochodzie.
Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka
Prędzej ja Ci prześle ;-)
https://www.dropbox.com/s/j47h86ddbm...65520.jpg?dl=0
kurde, no i klasa!! :cool: podziękował!
szalu nie ma, ale spodziewałem się czegoś gorszego... popowodziowe raczej nie jest :P (mieszkam w deszczowej stolicy Europy i u mnie pod maska podobnie to wygląda)
W PL jestem tylko kilka razy w roku, wiec sam nie będę grzebać, bynajmniej nie w tym roku... wracam na stale w 2018, wiec wtedy sam się z niektórymi rzeczami pobawię. Do tej pory zabezpieczyłbym blacharkę i podwozie.
Bede w PL w drugiej połowie lipca i być może się tam przejadę (jeśli do tego czasu nie znajdę innego a auto jeszcze będzie dostępne, oczywiście).
Wtedy się do Ciebie zgłoszę i postawie browara za pomoc! :)
OK, dzwoniłem do gościa i przesłał mi dodatkowe zdjęcia...
patrząc na ich jakość, Pan Sprzedawca udowodnił ze można cykać zdjęcia przy użyciu żelazka :P
(jakość zdjęć oryginalna :D)
podsumowując: szukam dalej...
Załącznik 230387Załącznik 230388Załącznik 230389Załącznik 230390Załącznik 230391Załącznik 230392Załącznik 230393Załącznik 230394
Właśnie byłem nią zainteresowany i dzięki uprzejmości [MENTION=38773]ddudek[/MENTION] mogłem mniej więcej porównać do wielu egzemplarzy oglądanych poprzednio. Ogólnie moim zdaniem, to alfa mogła nawet wpaść przodem do jeziora albo stać na podjeździe zalanym do połowy :) jeśli dasz radę wyciągnąć wilgoć i tak jak mówi ddudek silnik doprowadzić do przyzwoitości, to warto, pamiętam, że tam nawet pod pedałami podobno jest wilgoć czyli tak jakby szła od strony silnika właśnie i na tym punkcie się zatrzymała.
Mam nadzieję, że się uda, jednak polecam jeszcze dobrze tam obejrzeć samochód, bo bez powodu w silniku nie jest wszystko zardzewiałe.
Tzn interpretację zostawiłbym temu kto chce kupić - nie ma co robić głuchego telefonu. To co zauważyłem to mocno skorodowany silnik i tapicerka w okolicach pedałów odstawała i nie siedziała tak dokładnie jak w moim aucie.
Pozostałe aspekty bardzo ok - silnik pracował nawet przyjemniej niż w moim, skrzynia również. Był delikatnie zablokowany hamulec na tylnym lewym kole, ale to drobiazg - zauważyłem po jeździe, była nagrzana felga i tarcza.
Też oglądałem tę Alfę w Tarnowie, powiem szczerze, że zdziwił mnie trochę stan silnika - pooglądałem go sobie z przodu, z tyłu i tak stwierdziłem, że dość mocno jest polany olejem :D Mam gdzieś zdjęcia, mogę Ci przesłać mailem ale średnio tam coś na nich widać :D
Dodatkowo to co ja zauważyłem, to jak zagrzał się podczas jazdy próbnej miałem wrażenie, że czuję płyn chłodniczy wewnątrz.
Przy przyspieszaniu (takim bardziej intensywnym, przy spokojnym nie) było słychać delikatne jakby chrobotanie. Zakładam, że może być to związane z zapiekającą się tarczą, o której pisał kolega powyżej, albo po prostu z tym, że samochód stał.
Ogólnie ja odpuściłem, ale popieram tezę, że jeśli ktoś grzebie sobie przy samochodach sam, to ogarnie bez problemu ;)
tak jak wspomniał ddudek mowa jest o tym ogłoszeniu: https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#xtor=SEC-8
a ta z Tarnowa to: https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#xtor=SEC-8
Tak, to ta z Tarnowa ;) sorka za zamieszanie, zobaczyłem że ktoś pyta i na szybko w pracy chciałem odpowiedzieć. W każdym razie: jeśli chcieć doprowadzić ten egzemplarz do satysfakcjonującego stanu trzeba zainwestować parę ładnych tysięcy, pamiętać o doliczeniu jeszcze akcyzy i ubezpieczenia i wychodzi kwota, za którą można kupić ładny, zarejestrowany egzemplarz. Wszystko zależy od tego czy chcemy auto od Włocha w ładnej wersji ale trochę w nim pogrzebać czy wolimy gotowca od Polaka (przy czym wiadomo, zawsze trzeba jakieś dodatkowe koszty mieć na uwadze ;)).
Podkreślam, że to jest tylko moje zdanie i polecam zobaczyć to auto, jeśli ktoś nie jest z bardzo daleka, bo przekonuje konfiguracją wersji, pochodzeniem i przeszłością w stosunku do ceny. Mnie przerosły koszty, które musiałbym ponieść zanim stwierdziłbym, że: "tak, to już jest 'ogarnięty' samochód" :) gdybym dysponował większym budżetem to bym się nie zastanawiał długo, zapewne.
Szybkie pytanie mam
Gt 3.2 z Kalwarii - ktoś coś może wie o tym egzemplarzu ?
Kilkanaście stron wcześniej ktoś o nią pytał ale nie widziałem żadnej odpowiedzi.
Z góry jestem wdzięczny za każdą informacje. :)
hey byłem oglądałem i na prawdę trzeba chcieć to auto by je kupić. przód nie bity i tył też. oba boki auta lakierowane z tym że od strony kierowcy pomiędzy drzwiami a tylnym nadkolem pęka szpachla i miernik nie łapie grubości a jest do 2 mm do tego w tym miejscu wychodzi korozja spod lakieru, z drugiej strony średnio od 300 do 800 mikro lakier, silnik jak twierdzi właściciel pali olej i trzeba go pilnować, wyciek z ślinika olej ścieka z góry po misce olejowej nie wiem jak bardzo to poważne, przyśpiesza i hamuje dobrze, wydaje mi się że wahacz dolny troszkę stuka, korozja układu wydechowego ale bez tragedii, aaa i wnętrze dość zmęczone nie jak na ten przebieg chyba że skóry w GT są tak słabej jakości. Ja odpuściłem sobie ją bo dla mnie za dużo tematów na początek do ogarnięcia, piszczy jakaś rolka w silniku a podobno wymieniony rozrząd i jeszcze te uszczelnienia wtrysków gazu na przeźroczysty silikon ... ale za 10 K byłaby dobra baza do dłubania o ile ktoś upora się z tym spartaczoną naprawą blacharską
Witam
Jak w temacie watku przymierzam sie do zakupu swojej pierwszej Alfy Romeo. Wybor padl na GT wlasnie. Intetesuje mnie silnik benzynowy 1.8 TS. W zwiazku z tym mialbym pytanie czy budrzet ok 10tys bedzie wystarczajacy zeby wyrwac cos sensownego w tej cenie czy dac sobie spokoj.? Pzdrawiam
Pojawił się kolejny egzemplarz 3.2 V6, w Radomiu.
Allegro: 6878222057
Ma ktoś możliwość podjechania i wstępnej oceny?
cześć
ktoś oglądał tą?
Ciekawi mnie ta niska cena :P
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...tml#d3b013bfd0
Hejho,
Słuchaj sprawdź sobie czy to nie jest ta sama na którą wysyłałem raport, bo raczej była tragiczna
http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...sso_radom.html
powyżej podaje link to wątku na Forum gdzie wrzuciłem raport.
- - - Updated - - -
ok to na pewno ta, jest ten sam numer kontaktowy :)
Mechan, dzięki za cynk! nie widziałem Twojego tematu wcześniej - czad ze mamy te internety w naszych czasach :D
(no i faktycznie blachy oraz cala reszta ta sama)
Szkodnik sprawdzał dla mnie to auto z zewnątrz i wspominał, ze było malowane a z racji tego ze handlarz był nieobecny, to nie udało mu się przejechać :P Napisze mu, żeby nie tracił więcej czasu :P
A swoja droga, beka - auto wisiało już w kwietniu a ja szukam auta od półtora miesiąca i tego ogłoszenia nie widziałem pod koniec maja :P
co do raportu szyby 2004 a jedna 2005,mastyli niewidziałem bo zamkniety był,przód ładnie spasowany,lampa prawa zaparowana,zderzak tył odkrecany pewnie bo czujniki cofania nowe,błotniki 2 jak co i klapa tyl lakierowana,wgnioty w progach ooo tyle do tego raportu znawcy:))kluczyków nie miałem słupków nie badałem:)))powiem tak szukając gt sobie widząc 24 sztuki to tej daję wizualnie 4+,plus potzebna korekta lakieru po zakupie:)
=
=aaaa wydech tył przepalona blacha rdza :))tłumik ostatni
Oglądał ktoś ??
http://allegro.pl/alfa-gt-bertone-3-...0.html#thumb/8 nr ogłoszenia 6884769650
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yPh8D.html
Warto jechać oglądać ?? mamy kogoś w okolicy ??
W tej pierwszej to ktoś miał wizję, żeby założyć poliftową klapę do V-ki. Też tak chcę! :cool:
a dlaczego niby Vka nie może mieć poliftowej klapy/znaczka tył? są GT 3.2 z 2010 roku nawet :)
Tak, pamiętam wątek o tych V-kach na rynki poza Europą:)
Ale to pierwsza V6 na polskim rynku, którą widzę z poliftową klapą. Moim skromnym zdaniem nie wyjechała tak z fabryki w 2005. Zwłaszcza, że wszystkie inne elementy wewnątrz i na zewnątrz są z przedlifta, wliczając banany pod przednim zderzakiem:)
Witam.
Posiada ktoś może informacje dotyczące tych dwóch egzemplarzy Gt:
1- czerwona spod warszawy
Otomoto-id:6013613309
2- srebrna z wrocławia (należy do jednego z użytkowników forum, sprzedający założył nawet temat gdzie wyraża się pozytywnie o swoim aucie co nie zmienia faktu iż dalej ma status sprzedającego wiec przydałaby się ocena kogoś bezstronnego, bez urazy Morbob)
ta pierwsza jest sprawdzona, mam z niej raport jednak jest tak nierzetelny, że mam wrażenie, że sprawdzający i sprzedający to były ziomki, przyjechałem już ją kupować (pociągiem) bo myślałem, że nią wrócę, a samochód ma wszystko pordzewiałe, silnik dziwnie chodzi tak jakby szklanki tłukły, zardzewiałe były nawet w samochodzie w środku te śrubki przy gałce zmiany biegów.
samochód ma sporo niedociągnięć, z domysłów wychodzi na to, że był zalany, sprzedający przed domem ma o wiele lepsze fury na sprzedaż, a tylko [notranslate]Alfa[/notranslate] stoi w garażu :)
wiadomo, żeby było ciepło i nie było wigloci, widziałem farelkę, a do tego te rury dolotowe w silniku, które się tak zawsze pięknie prezentują są pomalowane srebrzanką jak w PRL :(
Srebrna z Wrocławia byłem oglądałem moja opinia.
Wizualnie : średnio, kilka rzeczy do ogarnięcia, dach do malowania bo pęka lakier, maska bo troszkę inny odcień, na aucie jest kilka obić parkingowych po drzwiach które mogą przeszkadzać lub nie (zależne od gustu i stopnia pedantyczności), na klapie tylnej jest dużo szpachli po wyciągnięciu zestawu naprawczego podłoga wygląda spoko więc pewnie niebyło nic groźnego , reszta tak jak opisuje sprzedawca. Mankamentem jest też pęknięta przednia szyba którą trzeba wymienić.
W środku jedyne do czego można się przyczepić to pęknięcia foteli kierowcy i pasażera na szwach od strony wsiadania. reszta jak najbardziej ok
Płyta podłogowa wymaga konserwacji i na końcach rynienek podłogowych po stronie pasażera jest dziura warto to zrobić przed zimą, po drugiej stronie tylko korozja ale bez dziur tez na 2 żeberkach, nie byłem na kanale ale reszta wygląda spoko.
Teraz Plusy
Silnik bardzo ładnie i równo pracuje, chętnie wkręca się na obroty, brak wycieków
Skrzynia biegów zmienia biegi gładko, nie wydaje dziwnych odgłosów
sprzęgło jak na moje ciężko chodzi ale nie wiem czy to wada.
Zawieszenie w dobrym stanie nie stuka nie puka, wytrzymuje ciężar 4 chłopa
Felgi, opony bardzo ładne
Tarcze i klocki jak i cały układ hamulcowy w dobrym stanie zaciski ładnie pomalowane,
W środku czysto, wszystkie systemy działają, klima chłodzi bardzo sprawnie
Boski dźwięk z wydechu, Ragazzon robi robotę
Generalnie auto dobre lecz do dopieszczenia, Sprzedający wydaje się być uczciwy i sympatyczny tyle mogę powiedzieć
Hej.
Apropo tej Gt z kalwari (chyba się sprzedała), oprócz tego co napisał Dusior chciałem jeszcze dodać że miała ona wymieniany silnik. ☺
Pozdrawiam.
Hej,
czy był ktoś może oglądać i może coś powiedzieć o tej czerwonej GT w Ostrzeszowie nr otomoto:6011921935
i pytanie nr 2 czy jest możliwość sprawdzenia po numerze vin czy są klapy wirowe w silniku?
Witam.
Może posiada ktoś informacje na temat sprawdzonej Gt 3.2 w przyzwoitym stanie na sprzedaż?
Pozdrawiam.