W końcu założyłem tuleje PU w tylnym zawieszeniu :D
Printable View
W końcu założyłem tuleje PU w tylnym zawieszeniu :D
wymieniłem termostat, kupiłem płyn na wymiane, przeczyściłem zbiorniczek
Ostatnio moja Alfa dostała nowe reflektory depo do przodu, a dzisiaj wymieniłem linki ręcznego i zimowe obuwie:)
idzie zima więc czas najwyższy był by zimówki założyć
W czw. kupiłem... W pt. zrobiłem przegląd... Dzisiaj umyłem, wysprzątałem, założyłem klubowe rameczki i wymieniłem przepływkę :D
naprawiłem roletę bagażnika, zamontowałem brakujący czujnik temperatury w prawym lusterku, wyczyściłem i zaślepiłem EGR, uzupełniłem wodę destylowaną w aku a teraz go ładuję no i gruntowne odkurzanie :) sporo jak na jeden dzień ale w końcu to BELLA :)
Porządnie wykąpałem bellę z tych wszystkich jesiennych brudów. Teraz jest piękna i świecąca. Czekam na dostawę końcówek wydechu, od przyszłego tygodnia przerabiam na 2 końcówki :D
Jutro moja Bella jedzie na wymianę Wahaczy górnych i przegubu.
Kupiłem 25l. szamponu z woskiem i będę ją kąpał.
Kupiłem jeszcze 2l. wosku w płynie, żeby nie rozrabiać z wodą, będzie dokładniej.
Dzisiaj/Wczoraj:
Wymontowanie, zamontowanie podsufitki - wyeliminowanie trzasków
Wymieniony wkład lusterka (bez rozbijania!) - wreszcie działa podgrzewanie.
Wymieniona tylna wycieraczka, a w zasadzie jej gumka.
Wymienione opony i posprzątanie w środku :)
dogadałem sprzedaż :bawling:
ostatnia noc moja
jutro oddaję :bawling:
W sobotę, zmiana kółek na zimówki, dywaniki na gumowe:mad:, mycie, polerowanie, pastowanie. A dzisiaj znowu brudna.
Jak dziecko, dać chwilę to napewno się ubrudzi:D
Może nie dziś, ale w ostatnich 3 tygodniach (studia i naprawa auta to nie jest dobre połączenie) wyciąłem wszystkie ogniska rdzy (wygniły wszystkie miejsca do podnoszenia samochodu, oba nadkola przy drzwiach, podłoga w bagażniku na rogach, trzymania plastików na progach i jeszcze z 5 mniejszych miejsc), wspawane nowe blachy i pomalowane farba na rdze, a w sobotę będzie mastyka i składanie tylnego układu hamulcowego włożenie baku i skompletowanie zawieszenia (belka tylnego zawieszenia całkowicie przegniła i trzeba było nową) w planach jeszcze wymiana świec żarowych (chyba wszystkie są spalone bo sprzedawca odpalał ja z 20 sekund) płynu hamulcowego olej do silnika i skrzyni (działa dobrze ale chroboce jakby oleju wcale nie było) i płyn do chłodnicy i spryskiwaczy, bo nie wiadomo na czym poprzedni właściciel jeździł, a auto rok stało w garażu. Kupiłem jeszcze autku nowe tylne tarcze hamulcowe i klocki. a na wiosnę mam zamiar wszystkie odarte miejsca pomalować i kupić nowe dywaniki.
Mam nadzieje, że do świąt ją uruchomię.
Pablo. chcesz powiedzieć że znów jakaś powódź ma być, że tyle tego szamponu zakupiłeś?? :P
Wymienione wahacze(górne,przód),przegub i osłona gumowa.
Zatankowałem do pełna ;)
http://img80.imageshack.us/img80/835...yradionski.jpg
Zalana Castrolem Magnatec 10w40+wszystkie nowe filtry wlacznie z paliwowym jeszcze tylko w
Czwartek nowy płyn do chłodnicy trzeba zalac i bella prawie gotowa na zime :D
Zainwestowałem 5,60zł + dwie godziny wieczorem i zrobiłem sobie podświetlenie półki - tej przed lewarkiem i z efektu jestem bardzo zadowolony :)
Jeśli będą zainteresowani to postaram się pstryknąć kilka fotek i opiszę jak to zrobić.
Pozdrawiam.
- Rafał
założyłem niestety pokrowce ale wiecie synuś ma 7 lat więc pełen cattering.
witam ostatnio zamówiłem mojej dziewczynce nowy rozrząd koło pasowe a dzis zamówie pasek urzadzen pomocniczych wczoraj myjnia a i zatankowałem pod korek hehe i niedługo do mechanika na wymianę...
Sprawdziłem temp. w jakiej zamarza płyn chłodniczy. Wynik dobre -25 st. :)
-25 ? hmmmm , no jak na moje oko to tak trochę za mało .
Petrygo jest chyba -35 ?
Wiec w tamty roku połowe aut powinno miec juz nowe silniki ( bo zima czasami dołozyła do pieca )
Nabyłem nowe buciki w rozmiarze 18cali i zapłaciłem Panom za umycie na myjni ręcznej :D
Alfa Romeo 156 1.9 16v M-JET 04 - nowe felgi
Z obawy przed tym, iż synoptycy w końcu mogą miec rację zmiękłem i zalożyłem w końcu belli zimowe kapcie;)
Olej zmieniłem i umówiłem się na poniedziałek na robotę sprzęgła :)
Kupione nowe klocki TRW komplecik do przodu i tyłu + nowa oryginalna skórzana gałka zmiany biegów;) Teraz tylko trzeba wszystko zamontowac;)
Zafundowałam Belli nowe wahacze górne na przód i nareszcie nie skrzypi :girl_wacko:
Do tego silikonik na uszczelki, bo nie mam serca codziennie jej klamki wyrywać:)
Zakup za 30 zł nakładek na pedały bo już wytarte troszkę były...teraz to mam przyczepność dopiero heheh
Co śmieszne do AR 166 nakładka na pedał hamulca i sprzęgła ma dwa rożne numery i rożni się ceną:) Wziąłem dwie hamulcowe i pasuje jak ulał, po cholerę to tak wymyślać?
Chciałem tez wymienić nakładkę na gaz ale dałem spokój, po pierwsze na zamóienie po drugie razem z pedałem gazu mi chcieli ożenić a po trzecie tam okładzina jest chyba z tworzywa wiec wytarte wcale nie jest to dałem spokój...
Pzdr
Pzdr
Sprzedałem prawie nowe Continentale TS830, bo z Alfą były niekompatybilne i założyłem nowiutkie Dunlopy 3D.
Mam nadzieję, że będą duuużo lepsze.
Wymieniłem filtr paliwa i zalałem ja Dynagelem:D
Zbyt mała sztywność (jak na Alfę / jak na polskie dziurawe drogi)*
* wybierz co wolisz.
W zeszłym sezonie zimowym wyważałem je 4 lub 5 razy.
W jakimś teście była mierzona sztywność opon i te Conti były najmniej sztywne.
Co do jakości prowadzenia - po wyważeniu - byłem zachwycony. Jednak zachwyt trwał do pierwszej dziury, zbyt szybko najechanego "leżącego policjanta, itp.
Na letnich Bridgestone ER300 "0" problemu, a przejechałem już 55 tys. km.