Regenerował ktoś sprzęgło na sprzegla.com ?
Printable View
Regenerował ktoś sprzęgło na sprzegla.com ?
Potrzebuję nadkole do 164 od strony kierowcy przednią część. ma ktoś może?
potrzebuję chłodnicę do tsa i co może być nie sprawne w dmuchawie? nie działają mi nawiewy?
Jakby ktos potrzebowal ,to mam na sprzedaz ospoilerowanie do 164 Qv/Q4,skrzynie do 24v i magiel. Info na Pw.
Dmuchawa to silnik ze sterowaniem obrotami. Najlepiej sprawdzić czy działa sam silnik wtedy będzie można wykluczyć element sterujący. Najgorsze będzie wyjecie dziasostwa z podszybia.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=149238&stc=1
Czy te felgi wejdą na opony o szerokości 215? A dokładnie 215/55/16. Mam te felgi na zimę i mam okazję kupić do nich opony własnie o tej szerokości, tylko nie wiem czy wejdą?
wejdą, będą dobrze naciągnięte ale w normie
To koło pięknie wygląda spolerowane na lustro.
Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.
Wiem, wiem :) chodzi mi jednak czy opona o szerokości 215mm wejdzie na te felgi
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
Może być różnie. Nie wiesz jaka jest szerokość tych felgów?
A może masz możliwość przymiarki? To by rozwiało wszelkie wątpliwości. :D
Właśnie felgi mam, tylko problem w tym iż nie na miejscu, a odpowiedź w sprawie opon musiałem dać już dzisiaj. Kolega wyżej napisał, że wejdą tak więc opony jutro wysyłane będą do mnie.
Może ktoś zorientowany w temacie wie jaką szerokość maja te felgi i czy 215mm opona podejdzie? :)
Mam nadzieję, że będzie pasować, ponieważ opony wyrwałem myślę że w dobrej cenie.
No teraz to już będziesz musiał się przekonać na własne oczy. :D
Orientujecie się może co z tą jest nie tak? http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-164-...tml#87b2411a70 Pamiętam że te zdjęcia wisiały już na tablicy baaaaaardzo dawno temu.
Z tego co pamiętam to cena była większa bo ponad 6 tyś chciał za nią. W tym czasie jeszcze wtedy na tablicy było pare 164 w niższych cenach. Ja się nią nie interesowałem bo kupiłem alfę wcześniej i szukałem tylko silnika a 6,5 tyś za silnik to za dużo:P
Dzień dobry.
Jakie amortyzatory polecacie do AR164, tzn. jakiej firmy: to co jest od ręki KYB, Monroe, czy może inne/lepsze - Bilstein czy co jeszcze?
pozdrawiam
mirek
alfa_fan To zależy czy szukasz obniżonych i twardych czy oryginalnych
Mielismy H&R i mogę śmiało polecić, ale to raczej do wyczynowej jazdy po mieście się nie nadaje gdyż wszystko czuć
Są dostępne Bilsteiny do 164? U siebie mam jakieś twarde i po mieście jest tragedia... Każdą nierówność staram się omijać, bo jak wjadę w dziurę to żołądek mi się odkleja :D Do tego po centrum góra 30-40km/h bo nie wyrobiłbym na omijaniu studzienek. Każdy i tak patrzy na mój "slalom gigant"
Dzień dobry.
Standardowe zawieszenie chcę, ale trochę twardsze i na razie nie mam koncepcji na to.
pozdrawiam
mirek
Czy te objawy wskazują na poduszkę skrzyni biegów czy mam do wymiany coś innego ? Podczas ruszania, zmiany biegów a także gwałtownym odpuszczeniu i dodaniu gazu czuć szarpniecie . Jak myślicie ?
Sprawdz sprzegło.
Sam zdołam sprawdzić w jakiś sposób sprzęgło ?
Panowie,
którędy idą kable od głośników w drzwiach kierowcy do radia? Jakoś dołem czy za licznikami? Jeden kabel jest przerwany, muszę go prowadzić od samego radia czy jest może gdzieś spięty?
Dzień dobry.
Jeszcze o amortyzatorach.
Jakie macie zamontowane w swoich sportowych limuzynach?
pozdrawiam
mirek
Panowie,
ma ktoś dojście do przewodów zapłonowych w normalnej cenie do 164 3.0 V6 12v 97 rok? Szukam, szukam i znaleźć nie mogę - jedynie Sentechy na allegro, ale tego bym nie chciał. Ewentualnie, czy np. od Spidera 3.0V6 12v albo od 164 2.0 V6 turbo / 3.0 V6 24v powinny pasować?
Pozdr.
Weź kolego ngk do spidera 3.0 12v. Są identyczne a koszt około 350 zł jak jeszcze miałem 164
Kurcze, miałem NGK od spidera u siebie, ale przewody od "prostych" fajek były za krótkie a od tych w kształcie "L" za długie.
Zgadza sie. Als jak sie ulozylo proste dobrze to bylo ok. To wg mnie jest najlepsze. Sentech starczyl mi na niecale 10 kkm a robilem okolo 80 dziennie wiec nie oplacalo mi sie ich kupowac. Ngk wytrzymaly 30 kkm a nowy wlascicel Darek z forum je wymienil. Jak sprzedawalem byly wg mnie ok. Te same lrzewody ze spaidera do 164 kosztuja prawje 700 zl wiec decyzja kupujacego
Wydaje mi się, że kiedyś chyba widziałem ją na allegro... Ehhh taką to bym kupił :D
Panowie w nowym "motorze" jest artykuł o 33 :) , kupować i podziwiać:)
http://magazynauto.interia.pl/najnow...15,nId,1693654
Majkelek te opony to pełne slicki czy to tylko zdjęcie takie? :D
Chyba sliki :D
Wie ktoś może gdzie dostanę górne mocowanie amortyzatora (przód) lub czy można wymienić samą poduszkę, a łożysko zostawić stare?
Nieaktualne
Orientuje się ktoś czy alternator do AR 33 1.7 IE 107KM pasuje z innych wersji silnikowych?
Mechanicznie powinny pasować (raczej napewno) - i chyba wszystkie miały podobny prąd. Były robione przez 3 producentów: bosch, magneti-marelli i ducelier.
Ja mam takowe tylko,że w Q4.Na chwilę obecną mają jakieś 100 km najechane i z 30 dni użytkowania pod maską.Póki co jest ok,ale zobaczymy co czas pokaże.Sentechy wytrzymały 200 km i 4 lata.Jedni na Sentechy narzekają inni znowu chwalą.Ja się sparzyłem i postanowiłem spróbować Tesli.Wyjdzie w praniu.
Łukasz, dzięki za informację. To mam jeszcze pytanie pomocnicze - czy przewody od gtv/spider 2.0 V6 turbo będą pasować do 164 3.0 V6 12? Wydaje mi się, że powinno być OK, ale wolę się poradzić bardziej doświadczonych kolegów.
Drodzy,
Czy dużo zabawy jest ze swapem z 1.3 na 1.7 w 33 ? :)