Ja mam jakoś 245000 km.
Printable View
Co jest jeśli pompa oleju z opóźnieniem po rozruchu daje ciśnienie?
Moja ma na blacie 330kkm. Ale sądzę że normalnie ma przynajmniej ze 100kkm więcej.
Tak.Silnik zaskoczy a lampka świeci się jeszcze przez chwilkę.Wskazówka tez wtedy leży.
Na jakim oleju jeździsz?? Mój braciak miał to samo, winny był słaby olej, po zmianie lampka gasła w momencie odpalenia.
10w40
Mówię o lampce ciśnienia.Tej czerwonej co jest koło wskazówki ciśnienia.
szybkie pytanie mam czy cierzko wyciaga sie przekladnie w v-ce i jak dlugo to moze potrwac?
Jeszcze przed Austrią planujesz wymieniać?
no tak myslalem jezeli by nie bylo az takich problemow jak w ts ale widze ze chyba nie
Najlepiej opuścić sanki.
ostatnio kasowałem luz na przekładni i tak jak Piotrek napisał bez opuszczenia sanek nie wyjdzie.
ok dzieki ze ktos dal znak :)
Chłopaki czy jest możliwość regeneracji wysprzęlika czy szukać nowy?
Nie kombinuj z regeneracją tylko kupuj nowy.
No już mam silnik od QVki wałki wyjete, podstawki pod baranki, baranki i kolektor ssący. Muszę jeszcze dokupić gumę dolotu i filtr stożkowy
Jak chcesz filtr to na Globusowej jest sklepik, mają duży wybór, do siebie kupowałem u nich.
Powiedz jeszcze tylko że PP będzie miało już te wałki na Kielce...??:)
czy wyciagajac rozrusznik trzeba odkrecic kolektor czy da rade bez odkrecenia
Może mi ktoś napisać jakie wzniosy powinny być na krzywkach ssących i wydechowych w 2.5 V6?
I jaki czynnik chłodzący macie w klimatyzacjach?
Klimatyzacje - proszę:
Załącznik 103437
Ja mam u siebie R12.
R-12 już nie do dostania podobno.
Nie jestem pewien swego mimo tej tabelki.Nie jest tak ,ze na sprężarce powinno być napisane?
Jerry1, zamiast R12 daje się R409A, poszukaj zakładu który go ma, zresztą ogarnięty zakład sam Ci wszystko powie.
Nieogarnięty zakład wsadzi R134a i po kilku miesiącach będzie po szczelności ...
To też nie tak do końca, jest wiele osób które jeżdżą ze 134 zamiast 12 i po kilku latach klima działa jednak ja zawsze jestem za tą lepszą opcją i nie ryzykował bym rozszczelnienia całego układu. Uszczelek co prawda nie jest zbyt dużo ale ruszanie tego po latach, na dodatek z miejscami zerową dostępnością to pomyłka, lepiej dać to co powinno być i mieć spokój.
czy zwrotnica od V jest taka sama jak ;w ts 16v bo mi otwor na koncowke sie wyrobil i potrzebuje zwrotnicy pomoze ktos ?
Mam zwrotnice od v6 jak chces.
Otwór na sworzeń końcówki drążka w zwrotnicy od V6 jest większy niee to że się wyrobił. Do każdego innego silnika jest 12.5 do Vki 14 Koncówki drążka do V6 szukaj w Autosklepie24 oni znają bardzo dobrze temat z wymiarami sworznia do V6
Zwrotnice i końcówki drażków Fiat coupe, fiat marea i Alfa Romeo 155V są takie same
a jakie koncowki powinny byc wygiete czy proste
Bierze ktoś http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#34bce73349 na części ? Mogę się dołożyć bo wziął bym "papierologię" kompletną :)
Artih od tygodnia próbuję się z gościem umówić ale jak już byłem w drodze do niego i dzwoniłem żeby spytać jak tam dojechać to powiedział ze sobie zapomniał o spotkaniu i nie ma go w domu. Jutro zrobię jeszcze jedną próbę, ale jeśli auto będzie w takim stanie jak mówi to wezmę go w całości jako czwarty samochód w domu a moja narzeczona mnie zostawi :)
I jak? Kupione? Zastanawiam sie jak te ledy w srodku swieca :-)
Pozdrowionka
Brał ją ktoś ?
Czy dalej jest na Handlu ? bo ja bym był zainteresowany samą Budą :PP