To noe grill to scudetto. Autosol m1
Printable View
Cześć, Idzie wiosna więc czas za ogarnięcie po zimie. Mam pytanie bo na KA i tutaj nic nie znalazłem czy ktoś używał i może podzielić się opinią o nowym wosku k2 Proton? Dzięki za info!
Chyba mało kto śledzi "nowości" od K2 ;)
Witam
Czytałem dość dużo ten wątek ale gdzieś mi umknęło odnośnie jak często po całym procesie mycia, nakładania cleanerów i wosku ten proces trzeba powtórzyć. Chodzi mi o to jak nałożę wosk i jak on straci swoje właściwości to znowu cały proces od nowa czy tylko znowu wosk?
pozdrawiam
Rozumiem że cały proces trzeba powtórzyć, wielkie dzięki za info;)
pozdro.
Nie trzeba - po myciu (ręcznym) - psiknij nabytym na próbę Aquawaxem Duragloss (na mokre) , później wycierasz normalnie jak to po myciu (choć puryści dmuchają i nie wycierają to wtedy odpada) . I masz autko jak po woskowaniu świeżo. Raz w roku jednak trzeba/warto (czy częściej jak duuuużo jeździ i nawbija smoły itp.) , czy można, bo musu nie ma, nałożyć coś z tych Duraglossów po przygotowaniu lakieru przynajmniej glinką, albo choćby ich AIO po glinkowaniu - #501. Może i na inne woski / sealanty też można i się będzie trzymać, z innymi nie próbowałem bo jak to działa to nie ma co zmieniać.
Tak że : psik psik po myciu i mamy spokój cały rok w zasadzie. Coś wspaniałego po mękach i stracie czasu na nanoszenia, wycierania, polerowania itd. :)
A co do wosku Nattys - całkiem mocno przyciągał (w każdym razie nie odpychał jak sealanty duraglossa) kurz na plastikach, i też mi dość szybko przestawał działać.