dobra dobra, moglem dopisac ze myslami bylem w 16v.... ale spoko, przyjmuje na klate :P
Printable View
Wspomnę jeszcze o jednej ciekawostce, która u mnie akurat związała się pośrednio ze świecami zapłonowymi.
Mianowicie miałem kiedyś problem z przeciągającym się odpalaniem auta.
Auto zawsze odpalało, ale trwało to dłużej niż powinno.
Wspomniałem kiedyś tutaj o tym, więc dokończę historię.
Nie poradziłem sobie z tym; złożyłem wizytę u dwu różnych lokalnych mechaników i też nie poradzili.
Jeden z nich przejrzał mi świece zapłonowe i wtedy właśnie wyszło, że mam zamienniki Beru (ale w dobrym stanie) i doradził poszukanie oryginalnych, w tym właśnie tych masońskich (Golden Lodge).
Już miałem się umawiać z porządnym serwisem Alfy w Krakowie na diagnostykę, ale pewnego razu, w nocy, zaczął mi wyć alarm w aucie.
Alarm był ustawiony kluczykiem w pozycji off.
Następnego dnia odłączyłem przewody od syreny.
Od tamtego czasu auto odpala i jeździ bez problemu:).
Ten stary alarm (prawie 25 lat), mimo wyłączenia, dusił zapłon:(.
Moj tez odpala dlugo, raz zakreci pieknie za pierwszym razem, raz kreci pare dlugich sekund az zapali i wejdzie na wysokie obroty(1.8-2k), z ktorych spada do 1000 i stoi normalnie, czasami zapala mi sie tez CODE, ktory znika po wyciagnieciu i wlozeniu kluczyka, ogolnie mam problemu z elektryka w tym aucie :( pisalem to w moim temacie ale nikt nie chce pomoc
panowie, czy dolot(taki jak w linku) dla 2.0TS musi byc koniecznie pod 2.0TS czy np. 1.8 też pasuje?
http://allegro.pl/rura-guma-dolot-al...126550087.html
KAZIKX i jak wymieniłes świece na te oryginały i jak ?
Zadajesz mi bardzo skomplikowane pytania. Nadszedł czas reg. zaworów, to sprawdzę, i od razy przetestuję inne.
Tylko nie wiem kiedy wydech się skończy, bo stanęło na kolektorach, i ciągle jest coś innego do spawania .
- - - Updated - - -
Zobaczę jak wypadną, zdam potem relację.
- - - Updated - - -
Zobaczymy, są tanie więc jak już będzie jeździć to sprawdzimy które będą lepsze.
A czym się różnią C od CC ?