Przecież zawsze tak jest, niezależnie od marki, ze na fotach i filmach reklamowych są topowe wersje, a cena jest z gwiazdką (dot. modelu takiego a takiego, z silnikiem takim czy takim). Tak jest od kiedy pamiętam.
Printable View
Przecież zawsze tak jest, niezależnie od marki, ze na fotach i filmach reklamowych są topowe wersje, a cena jest z gwiazdką (dot. modelu takiego a takiego, z silnikiem takim czy takim). Tak jest od kiedy pamiętam.
Taka ciekawostka. Giulia Q pokonała Nurburgring w czasie 7:32, co czyniło ją najszybszym sedanem świata. Mercedes AMG GT 63S w 4-drzwiowej wersji właśnie zrobił to samo, ale w czasie 7.25.41, co oznacza na ten moment rekord. Czas o 0.2 sekundy wolniejszy niż Ferrari Enzo.
Co za czasy :)
Czas jest faktycznie niesamowity, ale to auto ani nie wygląda jak sedan, ani nie jest też 4-drzwiowe jak sugeruje producent. A jeśli bałaganu z nazewnictwem jest za mało, to Mercedes nazywa to auto jako coupe :D
AMG GT 64S to po pierwsze auto segmentu E i GT, więc nie mieści się w kategori sedana 4 drzwiowego seryjnie produkowanego jeśli chodzi o rekordy - i tu Mercedes chwaląc się rekordem pisze tylko że jest najszybszym seryjnie produkowanym autem z 4 miejscami siedzącymi. Druga sprawa to auto ma 4.0l V8 630HP 900Nm i przyspieszenie do 100 w 3.1sek i chyba napęd na 4 koła. W sumie jak na takie parametry jakiegoś szału nie zrobiło na NR IMHO. Poczekajcie na Giulię Q mild-hybrid, która ma mieć coś ok 640HP.
A moim zdaniem szał jest. Poniżej pewnego wyniku bardzo cieżko zejść bez jakichś ogromnych zmian, widać po tym, że Enzo zrobiło ten sam czas, Aventador to samo mimo aż 700 HP (więc o 70 więcej niż AMG GT4). Na teraz AMG GT4 to najszybszy sedan, zobaczymy co będzie za pół roku czy rok :)
Q hybrydowa może iść dobrze, ale będzie cięższa i jednak musi nadrobić aż 7,5 sekundy, żeby w ogóle dojść do czasu AMG GT4. To przepaść na Nurburgringu, możliwe więc, że Q hybrid się zrówna w jakiś sposób z AMG GT4, ale imho go nie przeskoczy. Inni producenci też wystawią coś nowego i tak koło się będzie toczyło.
To nie jest sedan jak rozumiem? Czyli...coupe? ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/10/325.jpg
lambo, ferrari sobie podarujmy w dyskusji, piszemy o sedanie produkcyjnym. skoro ciezsza giulia q at8 przeskoczyla giulie q mt6 o jakies 5 sek to myślę ze lekka hybryda z jednej strony nie doda az tak duzo masy zeby bylo to szczegolnie na jej niekorzysc. za to dodatkowe 130hp, pewnie ze 200Nm i naped tez na przednie kola pobije amg . wspolczynnik moc/masa przyszkej q mild hybrid na pewno bedzie wiekszy niz obecnej q.
wyscig zbrojen trwa w najlepsze, bedzie ciekawie i fajnie ze to alfa jest tu jednym z niewielu glownych graczy
Jak na auto, które ma 5 metrów długości i waży 2 tony to wynik jest niesamowity, ale porównywanie tego auta z Giulią trochę mija się z celem z uwagi na różnicę klas i cenę.
Już prędzej by można było porównywać z Jaguarem XE SV 8, który zrobił pętlę w 7:21. Produkowany seryjnie sedan jest? No jest, ale kosztuje tyle co kilka Giulii, i cywilnym tego auta nazwać nie można :D
a poza tym Jag nie jest uznawany za seryjnie produkowany sedan, bo był wypuszczony w bardzo limitowanej ilosci (300szt), a ten na torze był jeszcze w wersji specjalnej - torowej bez tylnych siedzeń, odchudzony itp.
Myśle że w uniku Giulii Q nie tyle niesamowity był wynik jaki uzyskała tylko fakt że był to właśnie typowy sedan, którym normalnie jeździ się na co dzień, dla wielu służy jako auto rodzinne. Konkurent BMW 3 sedan, Audi a4, Mercedesa C. A to, że uzyskała lepszy czas niż wiele aut o klasę wyższych czy od aut typowo sportowych, tym bardziej wynik był wow. Wspomniany wyżej Mercedes to już zupełnie inna bajka. Czas ma niesamowity ale tutaj praktycznie rozpatrujmy go jako konkurenta supersamochodów. To że akurat ma dodatkową parę drzwi i tylna kanapę to po prostu zmieniające się trendy. Ferrari też wyskoczyło z FF czy teraz GT4, które mają kanapę z tylu i teoretycznie mogą wozić pasażerów ale przecież nie może on konkurować z autami typu coupé. Ten Mercedes to typowy konkurent Panamery.
No to dobra w takim razie idę w Twój tok rozumowania. Mercedes to potwór i konkurent supersamochodow wiec nie ma co go równać z „typowym sedanem” Giulia Q, nie ta klasa w ogóle. To nie samochód dla mas jak Giulia Q. Tak lepiej?
Podyskutuj z marketingiem Mercedesa, nie ze mną ;) to ich oficjalne hasło z www.
Ciekawe, jaki czas zrobiłaby Giulia Q z Q4, bo przecież ciągle tył uciekał na tamtym przejeździe - mocy było sporo, ale problem z przekazaniem większy.
Ja tylko zacytuję: "Cena GT 63 z literką S startuje od 167 017 euro (ok. 718 000 zł)" - więc komentuje się samo.
Przyznac sie, kto to :)
Załącznik 251801
widziałem taką QV w Brzegach dwa razy...może to ta sama? Liczyłem , że jeszcze ją ujrzę...
Może kogoś zainteresuje - obszerne porównanie gościa z UK który ma jedną z pierwszych Super do najnowszej odsłony Veloce (tej z GPF):
https://www.alfaowner.com/Forum/17346599-post53.html
Coś chyba źle wkleiles
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
nie, dobry jest link, sprawdzilem wlasnie na komórce i zeby wykluczyc to ze mam zapamietany login do alfaowner otworzylem w prywatnej karcie i dziala ok
Jeżeli korzystacie z taptalka, to musicie otworzyć nasz wątek w przeglądarce a nie w taptalku i wtedy kliknąć na link, gdy bieżący wątek jest otwarty w przeglądarce.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Panowie krótka piłka:
1. Czerwona z żółtym zaciskiem czy czerwonym? Felga z Q czarna.
2. Mieliście jakieś problemy z szyberdachem?
3. Warto w ogóle brać najlepsze nagłośnienie?
Dzięki i pozdrawiam.
1. Czerwone
2. Nie
3. Warto
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
1.czerwone
2.nie mam szyberdachu jednak kojarzę że ktoś na forum miał problem w Giulii i coś tam było wymieniane na gwarancji.
3.potestowałem wszystkie audio i mi wystarczyło to średnie ale nie jestem melomanem i wystarcza mi jakość Spotify/MP3(z resztą auto to nie jest miejsce do odsłuchu). HK jest niezbędne jeśli chcesz zamawiać deskę rozdzielczą i boczki obszywane skórą.
1. Czerwone
2. Nie mam
3. zdecydowanie warto jeżeli słuchasz muzyki z FLAC. Świetnie gra.
Chyba pierwsza opinia na tym forum którą widzę nie zrównująca nagłośnienia HK z ziemią. Tak się zastanawiałem jak to gra, sam nie słuchałem, przy braku CD FLAC to mus tutaj żeby stwierdzić IMO.
1. Żółte, mi się podobają zaciski na zasadzie kontrastu. Żółte do niebieskiej/czerwonej, czerwone do czarnej itp.
2. -
3. Najlepiej odsłuchać, choć jeśli chcesz puszczać przez Spotify/MP3 to teoretycznie Sound Plus powinno wystarczyć.
Środek biorę brązowy - to na pewno, tylko ten zacisk mnie wykończy :P Bzdura, ale w końcu wymarzony samochód. Jutro jadę zamówić.
Przemyśl to. Czerwony lakier z brązowym środkiem wygląda IMHO średnio.
tez bym odradzal czerwony lakier i jasnobrazowe skory - widzialem taka na zywo (kiedys w carserwisie) i jak dla mnie sie to gryzlo. do czerwonej albo czarne albo pojechac ostro i brac czerwone. w tym drugim przypadku najwyzej jyz nue brac czerwonych zaciskow tylko czarne. jeszcze pytanie czy juz wiesz jakie felgi i kolor, jakie ramki szyb i czy brac przyciemniane szyby. sam dostawalem bolu glowy od tym podobnych dylematow, duzo sie nagooglowalem zdjec roznych wariantow i polaczen, pidyskutowalem na forum i wsrod kolegow motomaniakow i wybralem tak ze teraz niczego nie zaluje.
Ramki czarne, felgi czarne koniczyny 19stki. Co do brązu - chcę jakąś odmianę zawsze czarne wnętrze, problem w tym, że ciężko znaleźć zdjęcie konkretnej sztuki, zawsze coś innego, albo zdjęcie złe. Tutaj jest mniej więcej taka jaką bym brał, ale mało widać:
https://www.millermotorcars.com/gall.../1722_p8_l.jpg
Co do kombinacji jasny brąz/czerwony myślę, że jest ok:
http://madwhips.s3.amazonaws.com/pho...4_original.jpg
do cemnych felg zaciski nie moga byc czarne, w takim razie czerwone.
z czarnym wnetrzem masz widze to co ja, 2 poprzednie 159 byly czarne w srodku i potrzebowalem kolorubtym razem. sam jak kupowalem bralbym czerwone wnetrze do misano albo montecarlo blue (bo te 2 kolory nadwozia rozwazalem - widzialem tez podobnie wykonczone maserati ghibli i mnie powalilo z nog), ale sie nie dalo niestety zamówić niebieskiej alfy z czerwonym wnętrzem. da sie jednak przy czrwonym lakierze. nie bierzesz tego pod uwage?
choc faktycznie to ferrari wygląda bardzo dobrze z takim polaczeniem. w sumie ta giulia czerwona z brazowymi skorami ktora widziałem i mi sie nie pidobala miala siedzenia skora braz + czarna tkanina (wersja super), moze przez te czarne wstawki w siedzeniach jakos to zle wyglądało a w veloce bedzie tip top? dodatkowo tamta miała srebrne ramki i felgi i mi osobiscie nie podobala sie.
- - - Updated - - -
veloce czerwone z brazowymi skorami
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6BsWdr.html
i tu:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#6285e5fe67
nie znalazlem na szybko na otomoto obecnie zadnej czeteonej z czerwonym wnetrzem, musialbys sobie pogooglowac.
nie wiem skąd jestes, moze warto podjechac zobaczyc na zywo?
po przegladnieciu roznych na otomoto zmieniam zdanie, do czerwonej z czarnymi 19" zolte zaciski tez wygladaja super
Do czerwonego lakieru tylko brąz lub czerń we wnętrzu i żółty zacisk.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro