Moja idzie dziś na wymiane rozrządu, filtrów,oleju i być może lewego wachacza przedniego ;]
Printable View
Moja idzie dziś na wymiane rozrządu, filtrów,oleju i być może lewego wachacza przedniego ;]
dziś Alfa dostała dodatek do diesla STP oraz płyn oczyszczający wtryski, od razu chodzi inaczej i przestała się świecić na zegarach "czerwona marchewa" ;)
Wymieniłem przyciski w kierownicy
Myślę, że to Cię zainteresuje: http://moto.allegro.pl/nakretki-nypl...038553090.html
A ja wczoraj podładowałem akumulator w razie czego. Jak zwykle rano bez żadnego problemu odpaliła :). Pojawił się tylko jakiś problem z webasto, bo nie zawsze chce zaskoczyć, ale to już się u magika od webast zrobi.
Zapłaciłem za pełny pakiet ubezpieczenia. Mam nadzieję, że to był największy jednorazowy wydatek na moją ślicznotkę w tym całym 2012 roku :)
poleciałem alicją do Niemiec. Niemal 2500 km przeleciała pięknie... przy stałej prędkości 130 km/h spaliła dokładnie 5,76 l/100 km, co uznaje za bardzo dobry wynik... i 5 km przed domem podczas wyprzedzania zapaliła się marchewka i silnik stracił moc. Po do turlaniu się do domu podniosłem maskę i wygląda tak jakby wyrąbało olej bagnetem... na szczęście poziom nie zszedł poniżej min... a temp. w nieogrzewanym garażu jest taka że nie potrafię cokolwiek teraz z tym zrobić ... :/
Widze że te mrozy wszystkim dają w kość. Moja też wczoraj alarmowała ale po małym postoju marchewa zgasła. Zatankowałem na innej stacji i dzisiaj odziwo odrazu zagadała a nie hehtała jak ostatnio. No może ze ocieplenia aku zaczeło pomagać D:
A dzisiaj gałeczka od kolegi Belfer zamontowana. Odrazu będzie się milej jechać do pracy rano :D
mały offtop : propos tego że wywaliło mi olej bagnetem, zdemontowałem wszystkie rurki od odmy i na chłopski rozum przedmuchałem je, czy wszędzie jest przejście. Powietrze wszędzie przechodzi bez oporu, więc ODMA nie jest zamulona. W takim razie co mogło być przyczyną? czyżby wspomniana ODMA mogła przymarznąć? było wtedy -12*C, a silnik był ciepły(wracałem z Niemiec). Po złożeniu wszystkiego przejechałem się nią i przegoniłem na obrotach. Wszystko jest jak w najlepszym porządku - także umyte miejsca gdzie rzygnął olej nie są upocone.