Selenia to produkt koncernu Petronas ( Malezja ) i ma się nijak do Orlenu. No chyba że, przedstawiciel Petronas w Krakowie coś kręci.....ale wątpię w to.
Printable View
Selenia to produkt koncernu Petronas ( Malezja ) i ma się nijak do Orlenu. No chyba że, przedstawiciel Petronas w Krakowie coś kręci.....ale wątpię w to.
Hey, niedawno kupiłem alfe 159 1,9 JTD 16V ktora od nowosci byla serwisowana w Dani , zalewana byla selena 5w40 wg instrukcji co ok 30 000 km
ostatnia wymiana przy 156tk teraz jest 181 zdecydowalem sie na zmiane oleju na b. polecany w tym temacie Milers Oil 5w30 C3 , jak myslicie czy tak dlugie interwaly miedzy wymianami oleju wpłynely negatywnie na kondycje silnika? po zmianie zamierzam na 5w30 zamierzam zejsc interwalem wymiany do 10-15tk
jeszcze jedno pytanie do was, skad wiadomo ze zaczal sie wypalać DPF ?? jak dlugo to trwa ? i co sie stanie jesli zgasze samochód w trakcie ?
Jest obszerny temat odnośnie wypalania w dziale 159. Podczas wypalania wskazówka doładowania jest lekko wychylona i silnik zaczyna pracowac na wyższych obrotach najczęściej wyapalniu towarzyszy również lekkie dymienie. W 2008 o ile dobrze kojarze pojawiła sie ikona oznajmująca o zaczętym procesie wypalania.
- - - Updated - - -
Ja również mam Millersa zalanego i olej wymieniam zawsze 10-12tyś max.