Ostatnio naszło mnie na przeróbkę świateł w swojej 156. Myślałem o przerobieniu lamp na soczewki u tego gościa z allegro i założeniu HID-ów. Jaki zestaw możecie polecic z allegro, który nie zakłóca radia itp.
Printable View
Ostatnio naszło mnie na przeróbkę świateł w swojej 156. Myślałem o przerobieniu lamp na soczewki u tego gościa z allegro i założeniu HID-ów. Jaki zestaw możecie polecic z allegro, który nie zakłóca radia itp.
Też się zastanawiam nad zamontowaniem HID w 146, ale czy temperatura żarnika nie uszkodzi klosza lampy
Napewno temperatura nie uszkodzi ci klosza. Hidy mają to do siebie, że więcej energii zmieniane jest w światło a znikome ilości w ciepło, (w żarówce normalnej dużo energii marnowane jest na zbędne ciepło). Hidy są w różnych barwach cieplnych, gdzie im większa liczba Kelvinów tym światło bardziej niebieskie, fioletowe. Dla tego polecam zamontować coś około 4300-5000K. Większe ilości K będą miały barwę coraz bardziej niebieską a co za tym idzie będą dawały mniej światła. pozdrawiam
Nie wiem, czy ktos juz wspominal, ale w gazecie "Motor" jest artykul o HIDach. Warto przeczytac zanim sie zalozy, bo moze to uratowac od klopotow...
ja osobiscie zadnych problemow nie mam z xenonami, nikt mi nie mryga wszystko normalnie dziala.Lampy sie nie przegrzewają i zarowki mniej pradu potrzebuja, a jakosc jest super bo i widocznosc extra i fajnie wyglada.Polecam zestawy 4300k sam mam taki, uwazam ze jest zblizony najbardziej do orginalu juz duzo osob mi tak powiedzialo, ew. 4500 max 6000k te wyzsze temperatury to gorzej swieca i sa przesadzone kolorystycznie wiec nie polecam
Z tego co wyczytalem, to jezeli ubezpieczyciel przyczepi sie do HIDow to moze nie wyplacic ubezpieczenia, bo pojazd jest niesprawny technicznie...
A to ze nikt nie mryga to nie jest wytyczna niestety...
Ksenony są nielegalne i taka jest prawda. Każdy instaluje je na własną odpowiedzialność i każdy doskonale wie z jakimi wiąże się to konsekwencjami, więc może przestańcie pisać po raz setny, że są nielegalne, bo to nic nie wnosi do tematu.... Sam jeżdżę już parę miesięcy na HID-ach, robię sporo kilometrów - miałem nawet kontrolę drogową i odpukać nic się nie dzieje. Na wszelki wypadek w bagażniku mam zwykłe żarówki i w razie potrzeby będę próbował je wymieniać :P