Nie no. Z Gt to ustawka nie ma sensu. Bociek, to jest watek dt. 159 ;P
Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk
Nie no. Z Gt to ustawka nie ma sensu. Bociek, to jest watek dt. 159 ;P
Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk
Hehe, kolejna faza dyskusji na temat "wyższości Świąt Wielkanocnych, nad Świętami Bożego Narodzenia", albo "jabłek nad gruszkami" :)
Bociek, z tym "brzemieniem", to poszedłeś po bandzie ;)
Witam Panowie,
Tak jak kolega napisał powyżej, kupiłem tą alfę, która wcześniej została omawiana w osobnym wątku i niezbyt była chwalona bo do wymiany rozrząd...itp. Mam dobrą wiadomość, rozrząd, plyny olej (selenia star) zostały wymienione i alfa ma sie dobrze(przynajmniej według mnie i panów z serwisu alfy:) mam nadzieje, że będzie mi długo służyć bo zawsze chciałem mieć 159 w benzynie. (poprzednio 156 jtd). Dziekuje za wszystkie uwagi na temat tego auta przynajmniej dużo wiem:)
Pozdrawiam :cool:[/QUOTE]
Hej,
Jak masz ochotę to napisz coś więcej, jak masz ochote .O golnie jak pisałem auto wizualnie nie wygladalo zle, ale było po prostu zaniedbane mechanicznie i dzięki temu wygladalo jak wygladalo. Kupiles ją w tym komisie w Rybniku ? Robiles tez inne rzeczy które wyszly na sprawdzeniu ? Jak tam łańcuchy ? Jeden czy dwa do roboty były ? Czesci oryginal czy kombinacja alpejska i sztukowanie reczne ? :P
- - - Updated - - -
Poza tym masz dogłębnie prześwietlony egzemplarz ;) Mam nadzieje ze cena była zadowalajaca i pozwalajaca na dalsze inwestycje :P[/QUOTE]
Witam Panowie,
Podam koszty wymiany rozrządu w mojej alfie:
Łańcuch- 791
Napinacz łańcucha- 433
Koło rozrządu- 259
Koło zębate ( wariator -ssący)- 1032
Koło zębate (wariator-wydech)- 652
Wymiana koszt- 750
Auto wstępnie zostało wskrzeszone bo wcześniej było opisywane jako zaniedbane mechanicznie, teraz jest w dobrych rękach:) Podałem koszty dla potomnych i nie ma co gadać auto daje niesamowitą frajde z jazdy, piękna i cicha.
Pozdrawiam
Michał
Hej fajnie ze wyszlo Ci wstepna reanimacja. Lancuch jakiej firmy bo po cenie widze ze nie original ? ;) Wariatory natomiast z ASO pewnie pochodza patrzac po cenie :P
Coz troche zazdroszcze bo jednak sie nie bales zmierzyc z problemem i teraz jezdzisz 159 a ja nie ;) Ale za 19 k mi sie nie kalkulowalo a w Wawie ceny troche wyzsze.
Anyway teraz chyba to klima zostaje do nabicia, bo cos mi sie widzi ze od poczatku nie byla serwisowana. Jezeli sie okaze ze trzeba bylo tylko dobic czynnik to tym lepiej dla Ciebie. Ale pelen serwis klimy bedzie konieczny czyli sprawdzenie szczelnosci, pozniej dobicie, czyszczenie jakimis chemikaliami i moze ozonowanie (raz na 8 lat mozna zrobic ;) i do tego lepszy filtr kabinowy z wkladem weglowym i bedzie cacy przed latem.
TT mowil ze wahacze z przodu tez do wymiany (z tylu ok) ale tak naprawde to luzu nie maja z tylko czasem piszcza, (szczegolnie lewy) ale to zauwazylem to ze bardziej w zimie doskwiera i na wiekszych nierownosciach. Jak jezdzilem po Targowku to nie bylo to zbyt odczuwalne. Bardziej natomiast przeszkadzala mi zle spasowana tylna klapa, ale to mozna w miare szybko ogarnac. Zreszta teraz wyszlo ze jest problem z wahaczami do przedlifta, problem z dostepnoscia. Zreszta na sprawdzeniu wyszlo ze ktos juz je psikal wd-40 czy innym dziadostwem wiec moze nie ma sensu mnozyc kosztow na razie.
Hamulce sa w takim stanie jakie sa, pisalem o tym w watku, ale skoro to przeszlo na SKP to pozostaje tylko spuscic na to zaslone milczenia ;) Klocki z przodu sa nowe wiec jakos jeszcze sie przebujasz moze do zimy, predzej czy pozniej i tak czeka Cie wymiana klockow i tarcz z przodu plus wymiana plynu hamulcowego, bo on chyba jeszcze fabryke pamieta. Chlodniczy pewnie podobnie :( Linka recznego to drobiazg przy lancuchu wiec nie wspominam.
W watku natomiast nie pisalem ze skrzynia i sprzeglo wydaja sie zdrowe i to jest duzy plus. Zreszta gdzies czytalem na forum ze skrzynia f40 akurat dobrze wspolpracuje z jts (w przeciwienstwie natomiast do 1.9 i 120 kucy ale w dieslu:P)
Wydech byl ok, bez wiekszych sladow korozji, nadloka tez ok, ale mozna pomyslec o oslonie plastikowej na nadkola i chlapaczach bo nie ma na aucie.
Z ciekawosci dostales komplet opon tj zimowe i letnie ? Letnie dunlopy niestety w slabym stanie (jedna na pewno byla peknieta), zimowych Dunlopow natomaist nie ogladalem, ale nie wydaje mi sie ze sa jakies rewelacyjne, skoro porzedni wlasciciel tj, ten ktory oryginalnie sprzedawal zmienil je na nowe Goodyeary. Koszt opon do alfy to niestety duza pozycja w budzecie wiec moze mozna pomyslec o wielosezonowych. Wiem ze mnie zjedza za to co teraz pisze ale dobra wielosezonowka nie jest zla i wydajesz 2400 a nie 2x2000 za sensowne opony
http://www.opony.com/parametry-opony...215-55r16-93-v
Zreszta auto i tak na tylko alusy wiec przynajmniej nie bedzie trzeba zmieniac.
Aha, swiece do wymiany przy 120k przebiegu, chociaz biorac pod uwage rocznik auta to wymiany moga juz sie kwalifikowac. Akumulator nowy (tj. zmieniony w tym roku) a tapicerka i plastiki w dobrym stanie, rzeklbym nawet ze bardzo dobrym jak na rok 2006, wiec obejdzie sie bez czyszczenia.
W aucie bylo kolo zapasowe, zobaczy czy handlarz go nie podprowadzil.
uff, wiecej grzechow nie pamietam. Ogolnie szerokiej drogi.
Aha, napisz moze skad jestes i daj jakis kontakt do Warsztatu w ktorym zmieniales lancuch ? Wiecej osob ma z tym problem i jak wyszlo ostatnio nawet niektore aso sobie z tym tematem nie radza :(
Pod koniec stycznia byla oferta za 16 999 i wazna tylko do konca stycznia, pisalem o tym zreszta :P
- - - Updated - - -
Nie wiem, wydawalo mi sie ze f40 ale jak pisze glupoty to prosze o korekte. Tematu skrzyni nie zglebialem bo byla ok akurat w tym przypadku