I jak ten twój FL się sprawuje? Zastanawiam się nad nim lub rts, którego poleca mi mechanik.
Printable View
Kolego
Moim zdaniem wprowadzono nowe dolne wahacze niż te które były montowane seryjnie przy produkcji. Po zmiane jest tylko jeden rodzaj i to mam sprawdzone bo po lifcie juz lecą takie same (zmieniałem i wiem). Co do twojej przypadłości to może ktoś już regenerował ten wahacz fabryczny i skutek kiepski jak widać.
Moja rada zainwestuj w TRW i spokój na wiele tyś. kilomertów.
Ja tak zrobiłem. Z części zamiennych do wahacza oprócz tej dużej tulei nic nie kupisz w hurcie.
Pozdrawiam
Pytanie do osób które wymieniały Silentblock w wahaczu dolnym. Czy to prawda że grubość silentblocka jest inna w alfach przed liftem a inna po lifcie. Chcę wymienić u siebie tą tulejkę i nie wiem czy mogę założyć grubszą poliftową do mojej alfy z 2006r. Na allegro wszystkie wyglądają tak samo http://allegro.pl/febi-tuleja-przod-...625802877.html.
Poniżej fota pokazująca różnice.
Załącznik 178883
Witam
Odradzam zakup wahaczy górnych z firmy Fortune Line. Kupiłem w Inter Cars.
Założone lewy i prawy wg wszystkich zasad (dokręcanie w pozycji i pod obciążaniem).
Od razy zaczęły skrzypieć jak stary tapczan. Są też stuki przy wyhamowywaniu.
Zwłaszcza w upały które były nie dało się jechać i te spojrzenia ludzi bezcenne :)
Jedna wielka lipa. Smarowałem już chyba wszystkim, olej, smar silikonowy, biały, strzykawka, WD40 i nic :)
Na wiosnę zmienię na coś porządnego.
przepraszam ale nie pamietam ale jutro lub po jutrze bede robil przeglad wiec poprosze Pana zeby pozwolil mi zejsc pod auto to zerkne-jak nie zapomne oczywiscie. Wydaje mi sie jednak, ze wygladala tak jak ta po prawej stronie ale glowy nie dam uciac
- - - Updated - - -
a zyrnij jeszcze w moj temat. Chyba wrzucalem jakies zdjecia
- - - Updated - - -
znalalzlem fotke i sa takie gladkie jak po prawej stronie
- - - Updated - - -
jeden wahacz dolny mam FASTA,a drugi jeszcze ORI. Na obydwa pasowaly
Kupiłem silentblock z FEBI, zobaczymy czy spasuje bo montaż w tym tygodniu.
Panowie, podsumowując jakość wahaczy co najlepiej wziąć do 700zł/szt? Potrzebuje 2x przód dolny. Miałem wymieniać tulejki, ale to chyba bez sensu, bo nie wiadomo ile sworzeń wytrzyma.
Lemforder w teorii wytrzyma dłużej? Meyle HD nie ma dla 159, a podobno bardzo dobre.
Co powiecie o RTS?
Witaj
Jeśli chcesz to posiadam na sprzedaż oryginalną tuleję wahacza.
Jak coś to pisz na priv
Pozdr