To gratulacje i pochwal się w dziale "Nasze Belle"
Printable View
O forum dowiedziałwm się od brata, jeździ AR156, a ja ohu....m na punkcie 159. Jeszcze latam Oplem(pod maską 1.9 Fiata) ale mam nadzieję że to się zmieni:-)
w sumie 159 to tez jakby opel :D
Na szczęście tylko pod względem technicznym, i też nie dokońca. Za to przy 159 wygląda jak dzwonnik z Notredame:-)
No to sie zgadza :D wyglad to ma nieprzecietny :D
Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
Dowiedziałem się zupełnie przypadkiem, w momencie gdy zdecydowałem że chcę mieć Alfe 159, zaczęłem głębiej szukać informacji o aucie. ąż natknęłem się na wypowiedź pewnego reportażu, że alfaholicy wiedzą wszystko. I tak o to trafiłem tutaj :cool:
Trafiłem tu zupełnie przypadkiem - szukając informacji o Alfie Mito w google. I tak postanowiłem się zarejestrować ;-)
Ja również trafiłam tu poprzez wyszukiwarkę. Kilka ostatnich tygodni spędzałam na otomoto, mobile i scout i szukałam dla siebie auta. Nie mogłam się na nic konkretnego zdecydować. Jeździłam/jeżdżę 20-letnią astrą, niezawodną jak dotąd mimo wieku. Do środy nie wiedziałam co kupić a kupić musiałam bo Astra też wieczna nie będzie. Kliknęłam w ogłoszeniach na Alfę i hmmmm doznałam swego rodzaju olśnienia - tak, tego właśnie szukałam ! Po rozmowach z kilkoma mechanikami kumplami postanowiłam, że będzie to Alfa. Na nowsze i droższe auto nie było mnie stać wiec wybrałam model po lifcie z 2003 roku. W czwartek rano wykonałam telefon do sprzedającego, chwilę później zadzwoniłam do kolegi z lawetą a 5 godzin później moja ukochana Alfa stała już w moim garażu.
Niestety mając wcześniej tak nieskomplikowane auto jakim jest niewątpliwie Opel nie wiedziałam co i jak w Alfie. Więc migiem poprosiłam wujka Google o pomoc i wyskoczyło forum i inne linki do reportaży o Was. Z doświadczenia wiem, że tylko u źródła można się dowiedzieć prawdy więc się u Was zarejestrowałam. Juz jutro lecę zarejestrować auto i ubezpieczyć i w drogę :)
Szukałem forum marki Alfa Romeo, szukając odpowiedzi na poniektóre pytania co rusz trafiałem Do Was. Przeglądając jedno ogłoszenie dowiedziałem się również o istnieniu grupy na FB. Po kilku dniach asymilacji stwierdziłem, że grupa alfaholików to duża i zgrana rodzina więc postanowiłem do niej dołączyć.
Szukałem praktycznego info o Alfa Romeo i trafiłem tutaj.
Już dawno. Od czasu do czasu zaglądałem, ale dopiero dzisiaj się zarejestrowałem.