sorry za mały OT, ale wracając do wagi - ważyłem wczoraj w krakowskiej lamusowni auto i wyszło 1570 kg ( 1.9 jtdm,sedan, stalowe -lżejsze koła, wersja distinktive,bak napełniony do 1.kreski), czyli nie tak strasznie znowu...
Printable View
sorry za mały OT, ale wracając do wagi - ważyłem wczoraj w krakowskiej lamusowni auto i wyszło 1570 kg ( 1.9 jtdm,sedan, stalowe -lżejsze koła, wersja distinktive,bak napełniony do 1.kreski), czyli nie tak strasznie znowu...
który rok auta? po FL?
Ostatnio sam wlazłem na wagę i zacząłem biegać na butach, a ON mam zatankowany na 1-2-3 i to 31-10-2012. Jakoś nie mam żadnych problemów przy mrozach z odpaleniem, jedynie klamka mi wysiadła w tylnych lewych drzwiach. Lecz dzisiaj jest już w plusie i się okazało, że nie urwałem jej i wszystko działa OK. :D
UPDATE: Klika dni temu wybrałem się wraz z kolegą na wycieczkę do pewnej znanej straży miejskiej. W drodze powrotnej 2.0 JTDM spaliło 6,8 L/100km ale prowadził kolega. 150 km autostradą i 150 km zwykłymi drogami > spokojna jazda. Wszystko zależy od stylu jazdy. Pod moją mogą 8.8 L/100km.
Witam,
mam mały problem z komputeremw mojej Alfie 159 120KM 8V, mianowicie średnie spalanie wg komputera to około 15-20l/100km, a aktualne przy zjeździe na biegu z górki pokazuje 50l/100km a podczas przyśpieszania maleje czyli całkiem mu się bieguny poprzestawiały :) czy ktos miał juz podobną przypadłośc ? jak z tym walczyć ?
Dodam, że sprawdzałem spalanie na tzw. tankowanie "pod korek" i na trasie wynosi około 5,5-5,7l a w mieście od 8 do 8,5L. Z kolei też na zasięgu pokazuje prawidłowe wartości na kompie i tak w trasie dochodzi RANGE nawet do 1350km
Może ma kolega ustawione km/l ?
A się czuję trochę głupio teraz :D dzięki za pomoc Panowie