Ok, następny strzał-czy ktoś coś wie o tym egzemplarzu? ;)
http://www.gieldaklasykow.pl/alfa-ro...w/#more-217399
Printable View
Ok, następny strzał-czy ktoś coś wie o tym egzemplarzu? ;)
http://www.gieldaklasykow.pl/alfa-ro...w/#more-217399
Sprawia wrażenie dosyć zniszczonego i tanim kosztem podpicowanego do sprzedaży. Poza tym to 12V...
Dla niektorych to zaleta - jesli chce ktos miec klasyka z historycznym silnikiem :)
Ale druga strona medalu jest taka, ze trzeba wiedziec co i gdzie kupić do tego silnika i napewno nie beda to czesci dostepne "od reki"...
Ja osobiscie uwazam ze jest to najlepszy silnik Alfa-Romeo, idealny w połączeniu z nadwoziem Spider ;)
W samym odnośniku jest chyba zaszyta, 16k pln
http://allegro.pl/alfa-romeo-gtv-200...5.html#thumb/2
Czy ona czasem nie jest na forumkowych ramkach? ;)
Nie no, bez jaj... Obszycie elementów deski czarną skórą z czerwoną nicią, tak jak to miały sąsiadujące elementy w oryginale, nazywasz zwieśniaczeniem?
Może auto przez swapa na 2.5 straciło wartość stricte kolekcjonerską, ale cała reszta modyfikacji jest sensownie zrobiona.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Proszę bardzo:
-silnik bez żadnej nadmiernej elektroniki, przepustnica na linkę itd.
-piękny dźwięk, bardzo zależny od temperatury silnika oraz otoczenia (włosi mówili,że przypomina to żywy organizm)
-stary,poczciwy mechanizm z zaworami ustawianymi ręcznie
-prosty rozrząd napędzający tylko dwa wałki rozrządu i pompę oleju
-konstrukcja nie produkowana już od prawie 20lat
-piękny wygląd, na pewno całkowicie inny niż dzisiejsze plastikowe wynalazki
-jeśli się odpowiednio o niego dba (wymiany oleju, rozrzadu,nie kreci zimnego), silnik jest praktycznie niezniszczalny
-wywodzi się wprost z silników V6 którymi Alfa-Romeo zasłynęła w latach 80'tych i na początku 90'tych (na początku było to właśnie 2.5 V6 12v)
-egzemplarzy 12v jest coraz mniej, mniej jest również części zamiennych i trzeba się postarać z ich zdobyciem, co czyni z niego jednostkę coraz bardziej wyjątkową
Czyli 12v to jednak nie wada ;)
Dobra może poleciałem. Ale dla mnie wygląda to gorzej niż fabryka - przynajmniej na tych zdjeciach - najgorszy jest ten wielki napis Gtv na pokrywie airbaga. Miało być spoko a wyszło kiepsko - ale to moje zdanie.
Oczywiście że nie bo każde Busso jest świetne.
Polecam jeszcze tutaj poczytać.
http://alfetta.pl/2017/perla-alfa-ro...lnik-v6-busso/
Ładnie ujęta klepiąca klawiatura na zimnym :D
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Nie chodzi tylko o klepiaca klawiature (zarówno na nierozgrzanym jak i ciepłym silniku), która nie jest żadna wadą tego silnika.
Chodzi zarówno o dzwiek zawórow jak i dzwiek wydechu, dzwiek zasysania powietrza, dzwiek przeplywajacego płynu chłodzącego jak i np. reakcje na otwieranie/zamykania przepustnicy :)
Na mnie ten punkt naprawdę wywarł wrażenie, tzn. muzyki quasi-żywego organizmu:).
Jak już kiedyś kupię sobie auto z Busso, to zajmę się komponowaniem utworu muzycznego klasyczno-nowoczesnego z motywem muzyki silników Alfy:).
Piszę całkiem poważnie:).
Kompozytorzy nagrywali głosy ptaków, czy rżnącej piły itd., więc dlaczego nie zrobić tego z tak pięknymi (i odchodzącymi) dźwiękami, jak Busso, Boxer, czy Twin Spark?:)
Todd, ciekawe:).
Za chwilę wejdziemy w fazę bezpłciowych aut z silnikami elektrycznymi.
Wieszczę im szybki rozwój w Polsce, jeśli tylko będą w miarę tanie, bo premier Morawiecki (który wraz z PISem potrwa prawdopodobnie długo) jest fanem "nowoczesności", a Polska węglem stoi, przerabianym na elektryczność.
Tym bardziej, na wszelkie sposoby, trzeba dbać o auta z charakternymi silnikami:).
Duży offtop się zrobił, ale czy w V6 24V zawory też trzeba regulować ręcznie?
Nie, one są sterowane elektrycznie
to nie multi air ;-)
Zawsze cieszę się, gdy mogę dowiedzieć się czegoś nowego ;)
W każdym razie nie ręcznie ;)
Może ktoś byłby chętny na zakup GTV 3.0 Lusso PH1 ze skrzynią do wymiany...
Jeszcze trochę powalczę o reanimację, ale mieszkając w bloku, bez dostępu do mechanika dłubacza, może być problem :(
potrzebuję osłonę filtra kabinowego :D
piję do kolegi który rozważa sprzedaż auta bo się skrzynia posypała ;)
Ja sie usmiechnalem, zreszta wiadomo ze gtv ph1 nie ma filtra kabinowego tylko dziure w podszybiu :)
mac!ek, ja zalozylem filtr weglowy ze zintegrowana ramka, fajna sprawa.
Kazde pocieszenie przed utrata gotowki liczonej w tysiakach, szczegolnie gdy na autku sie nie oszczedza na codzien, jest mile widziane.
P.S. nie dzielimy jeszcze lakieru na mojej gtv, na razie plan na odbudowe po tym malym podknieciu. Oby sie udalo. Jezeli nie, opisze ten ciekawy egzemplarz z wieloma fajnymi dodatkami. Raczej odbudowa na jego bazie niz dawca czesci.
Moja będzie miała tylko tej osłony mi brakuje
http://allegro.pl/alfa-romeo-gtv-2-0...0.html#thumb/1
Jakby ktoś szukał 2.0 ts to znam to auto wizualnie ale mogę podjechać obejrzeć z bliska. To 4 km ode mnie.
Czy tylko mnie nie podobają się podwójny wydech (duplex) w gtv/spider ?
Spróbuje w piątek bo mam wtedy wolne ;)
Marzy mi się taki Wydech do Spidera. Ale nigdzie nie ma a jak jest to ludzie chca chore pieniądze.
No ja podobny niedawno sprzedałem za śmieszny piniądz