Sprawdź sobie temat użytkownika [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION].
Printable View
dzięki!
chcialem wymienic w julce opony z przodu na dedykowane pirelli p zero corsa asimetrico 245/35/19. podaz jest kiepska ale moze ktos zna miejsca gdzie to mozna kupic za dobra cene. uklony w kierunku kolegi z forum ktory ma chyba zaklad ze sklepem ;-)
Czy ktoś jeździ na Pirelli P7C2 z homologacją AR? A już najlepiej, gdyby miał porównanie z Goodyearami Asymmetric 5 :).
Nie chce mi się przewijać tematu - gdyby komuś było przydatne, zdjęcie czerwonej (Rosso Alfa) Giulii na felgach Veloce z szerszym tyłem:
Załącznik 283605
A tu dla porównania te z w/w zamówienia. Tylko ja się ostałem...
Jeszcze podziękowania dla Kołpaka za profesjonalne ogarnięcie tematu opon i za prezencik [emoji106]https://www.forum.alfaholicy.org/ima...2022/04/64.jpghttps://www.forum.alfaholicy.org/ima...2022/04/65.jpghttps://www.forum.alfaholicy.org/ima...2022/04/66.jpg
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
moja tez juz w letnim obuwiu, AEZ Steam Graphite odnowione bo dostalo im sie troche od kraweznikow, przemalowane na delikatnie ciemniejszy odcien niz ten oryginalny, zdj przy zachodzacym sloncu i telefonem wiec moze troche przeklamywac ;)
Załącznik 283654
Załącznik 283655
Załącznik 283656
Te opony nie za wąskie?
nie, czemu? to standardowe rozmiary - 225/40/R19 na 8" z przodu i 255/35/R19 na 9" z tylu
Wyglądają jak naciągnięte :). Może to złudzenie. Ja mam takie z rantem ochronnym, wygląda to ciut inaczej.
Pirellki tak leżą chyba. U mnie na 19 podobnie było
tak ten model tak sie uklada ;) rant ochronny moze tez troche potegowac wrazenie, tyl bardziej niz przod. Generalnie mi to nie przeszkadza, poki nie jest zbyt naciagniete nawet sie podoba ;P
tu mam zdj w zblizeniu tylnej z jesieni jak mierzylem zapas ile mozna wysunac, planujac kola zimowe z customowym ET :)
Załącznik 283697
Czy do Stelvio podejdą felgi z dystansem o wymiarze 20j x 9,5" et41 , czy czasem opona 265 nie już będzie ciut za szeroka ?
Tak pytam, bo zostały mi felgi po jednym aucie i po przemalowaniu i zmianie emblematu "widzę" je na aucie, tylko muszę zweryfikować czy wejdą pływające z 5x112 oraz czy da się zrobić 65,1mm.
A co sądzicie o oponach Continental SportContact 7 dla Giuli Veloce z oryginalnymi felgami 19? Bardzo dobrze wypadły w testach Tyre Reviews.
U mnie w końcu wleciały OZ Superturismo LM 8.5x19 pp zmianie koloru że srebrnego na grafit u forumowego kolegi. Tak chciałem od początkuZałącznik 283802Załącznik 283803Załącznik 283804
cześć Panowie,
ten temat ma 154 strony, po przejściu 50 z nich i wyczytaniu różnych opinii zgubiłem się. Mam więc pytanie zamknięte:
Giulia Veloce
mogę kupić felgi z quadrifoglio przód 245/35/19 ET 34 8,5J tył 285/30/19 ET 41 10J, nie zwariuje skrzynia esp i inne? nie będą za szerokie do veloce, czy ona pod względem kół niczym się nie różni od qv?
czy muszę tę samą szerokość przód i tył?
z góry dzięki za pomoc
hej, temat wraca do mnie jak bumerang, jeden ze sprzedawców alledrogo okazał się .... cóż, do transakcji nie doszło, na szczęście nic nie straciłem.
Szukam OE
Qv 156112959 156112958
lub od veloce 156107474 156119164
używki z oponami.
proszę nie rekomendować wszechobecnych zamienników. Gdyby ktoś miał, znał kogoś kto może mieć albo kto ma ciotkę córki syna i może polecić - Proszę o priv! P.s. oferty po 10k+ traktuję jako żart.
Będę szukał do skutku
z góry dzuękuję:)
Witam a czy do felg 18 cali można założyć dwie szerokości opon jeśli tak to jakie na przód i tył rozważam pirelli bo mam zimowe i się spisują.
To zależy od tego, czy masz felgi różnej szerokości. Jeśli tak, to 225 przód i 255 tył.
Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka
Mam na sprzedaż coś innego z 19'
2x156131455 9J ET 34
2x156131449 8J ET 33
https://www.forum.alfaholicy.org/ima...2022/05/66.jpg
dla 2.0 homologowane szerokosci felg dla 18" i 19" to albo 4x8J, albo 8J na przod i 9J na tyl (8" i 9")
opony:
18x8J - 225/45/R18
18x9J - 255/40/R18
19x8J - 225/40/R19
19x9J - 255/35/R19
wystarczy do instrukcji zajrzec..
nie wystepuje zadna wersja majaca 4x9J, nawet Q ma 19x8,5J na przod i 19x10J na tyl
Jaki jest kod lakieru felg oryginalnych ciemny grafit 19 do Veloce? Czy ktoś dorabiał lakier do tych felg?
Szukam alternatywnych felg do mojej veloce i jakie bezpieczne ET można zastosować? Felgi chcę zostawić 19 cali i szerokości standardowe 8 i 9 cali. Chciałbym trochę wysunąć ale rozsądnych granicach.
Czy ktoś malował może te felgi?
Załącznik 284427
Można dobrać kolor? Jaki orientacyjnie koszt malowania? Niestety, jedną dość solidnie przetarłem o krawężnik.
Hej!
Miałem ten sam problem, też zdarzyło mi się przetrzeć jedną z tych felg, też myślałem o ich malowaniu ale na włoskim ebay znalazłem gościa, który sprzedaje te felgi nówki po 80Euro za sztukę, nie zastanawiałem się długo i kupiłem dwie 9" i dwie 8" będę miał na zapas drugi komplet, a cena śmieszna. Aha, przesyłka 4 felg do Polski kosztowała 45 euro. Poniżej link do 9" bo widzę, że 8" już nie ma. Gościu ma w ofercie jeszcze inne alfowe ori felgi w mega cenach.
https://www.ebay.it/itm/284894809317...0AAOSwGPFeJbTg
Widziałem to ogłoszenie - to są nowe oryginały? Coś zbyt piękne to się wydaje, żeby było prawdziwe...
Akurat 9" mnie interesuje, bo właśnie tył "ustrzeliłem"...
Dzięki bardzo za info, zamawiam :). Kojarzysz, jak długo do Ciebie szły?
No może raczej 380 jednak to i tak przepaść do ok. 1000 w ASO po rabatach. Ale skoro sprzedawca sprawdzony to po co przepłacać
Przesyłka poszła kurierem GLS i doszła w 4 dni, dostałem nr nadania więc można było sobie monitorować paczkę.
- - - Updated - - -
Felgi są jak najbardziej ok, nie wiem skąd ta cena ale towar jest nowy i niczym nie różni się od tego kupionego w ASO, no może kartony są inne ale felgi takie same. Tak sobie jeszcze przypomniałem, może ktoś pamięta lepiej o co chodziło. Kiedyś ktoś opisywał sytuacje że kupił Giulię z felgami 18" o różnej szerokości i w ramach jakiejś akcji zmieniali mu tylne felgi na węższe 8" z niewiadomych mi powodów.