Do wcześniejszych roczników też będzie pasować?
Printable View
Do wcześniejszych roczników też będzie pasować?
Hej, pytanie czy po dołożeniu fizycznym przycisków ACC nr 156146359, startera czerwonego nr 156121190 i pokretla z race mode o nr 156129321 do 2017 q4 2.2 będę mógł normalnie jeździć i wszystko będzie działać?
Chciałbym dołożyć to fizycznie sam i później aktywować u kogoś. Jest jakieś przeciwwskazanie, żeby od razu po dołożeniu aktywować, czy można to zrobić później?
sorry jeśli pytanie już padło, ale lupka nie pokazała mi nic co odpowiada wprost.
Nie będzie działał zwykly tempomat po zmianie przyciskow na te z acc. Co do race, to najpierw sprawdz jaka mass wersję firmware w dtcm bo jesli nizsza niz 501 to nawet nie podchodz do tematu, nie przejdzie proxi
Jak najłatwiej sprawdzić wersje dtcm? Z tego co czytam to update DTCM to raczej odpada.
Widząc kolegów z giuliami 2016 i aktywnym race, rozumiem, że wersja dtcm może być 501 i wyżej nawet w 2016, ale może się zdarzyć, że 2017 czy tam 18 ma wersje poniżej 501?
Czy opcja z wyłamaniem plastiku w moim monostabilnym zamontowanym w fabryce przycisku jest również zależna od wersji DTCM?
1. Nie oni mają rwd wiec bez dtcm
2.501 weszly tak pi razy drzwi w polowie 2017
3.przeciez ty masz tristabilne (z monostsbilnym race), a nie monostabilne ktore w eu weszly w polowie 2018r
Czeski blad, zgadza sie, mam tristabline, - to można tam wyłamać i aktywować race wtedy? Czy dalej dtcm stary na to nie pozwoli?
Auto produkcja 04 lub 05.2017 z tego co pamietam...
Czy w tym przypadku pozostaje mi tylko logger od squadry zeby miec cos w stylu race? Czy jednak warto sprawdzic ver dtcm
Nie czytasz co pisze, chyba masz staty dtcm, ale zeby miec pewnosc trzeba zczytac co w dtcm, mes lub w aso na witech scan report.
A co do pokrętła to die pozbiej bedziesz martwil, raczej przerobka juz z uzupelnieniem komponentow co bylo gdzieś tu na forum opisywane - google
Mam i ja w MY2019 [emoji3]Załącznik 285338
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Gdzie kupiłeś wybierak i kto Ci montował?
Jaki jest koszt takiej imprezy?
W końcu jest P&P czy nie? Ktoś pisał że w aucie z USA tylko przekładka a jak w EU? Na allegro uzywke za 750 widziale
Mam auto z 09/2019 z USA, sam montowałem, to nic trudnego P&P. Największa trudność to wyszarpać konsolę/dekor. Potem 4 śrubki i wpiąć wtyczkę. Wybierak z alle... jak nowy, zero uszkodzeń za 449zł.
Dawno mnie tu nie było… ale żyję i wracam:)
Panowie, dwa pytania. Widzę, ze zaczęły się mody wybieraka. Podpowiecie mi czy moja Giulia zadziała? Produkcja 2017.
I pytanie drugie.
Chodzi mi po głowie zakup Stelvio. Używane. Są różne i różne biorę pod uwagę. Są biedne 200 KM. Fotele i wyświetlacz na 8,8” wymienię. A co z wyświetlaczem pomiędzy zegarami? Można wymienić?
Gdyby ktoś zechciał podzielić się wiedzą będę wdzięczny.
Jakie Stelvio masz i jak bite? Jakieś ogłoszenie?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...ml?isPreview=1
tel 604650250
Śliczna. Niestety poza budżetem…
Czy ten panel:
https://sklep.akuki.pl/156150666-Pan...-Romeo-Stelvio
będzie odpowiedni aby odpalić ACC w Stelvio 2021? (radar i kamera obecne)
Marku, jeśli tyle widziałeś to może i widziałeś procedurę podmiany modułu PDC (z 4 czujników na 8)? Nie wiesz czasem czy trzeba odłączyć akumulator przed odłączeniem starego i podłączeniem nowego?
Wybacz jeśli to jest dla Ciebie oczywiste, jak widać Ja nie do końca ogarniam.
Niektóre urządzenia nie lubią być odcięte od zasilania zanim zacznie się w nich gmerać. Nie wiem czy Stelvio, po wyłączeniu zapłonu odcina elementy od zasilania, czy trzyma je na 'stand-by' czy w jeszcze innym trybie .
Idąc tym tokiem rozumowania, jeśli komputer w Stelvio, trzyma komponenty na 'stand-by', to może nie być zadowolony jeśli zacznie mu się je odłączać i podłączać. Jest powód dla którego zaleca się odpięcie akumulatora przed odpinaniem i podpinaniem poduszek powietrznych. Te akurat wybuchają, ale inne elementy również mogą nie być 'zadowolone' z odpięcia od zasilania gdy nie są na to gotowe. W takim przypadku higieniczniej było by odłączyć akumulator.
Jeśli znowuż, wszystko jest najzwyczajniej odcięte od zasilania to faktycznie nie ma sensu odpinać akumulatora. Z twojej odpowiedzi, rozumiem, że z taką sytuacją mamy w tym przypadku.
To wtedy wszystkie komponenty są odcięte od zasilania i można bezpiecznie gmerać :-D
Dobra, rozumiem, z twojego doświadczenie wynika, że nie ma co się lękać, należy działać. Dzięki.
A to jakiś problem żeby odłączyć aku skoro masz obawy?
(zresztą obawy teoretycznie uzasadnione)
Żaden, ale robię takie cuda po raz pierwszy i chciałem się dowiedzieć od bardziej doświadczonych kolegów, jakie są dobre praktyki.
dobre praktyki to odłączyć. mniej błędów w kompach, mniejsze ryzyko że coś uszkodzisz itp. natomiast Ci co grzebia to inna sprawa, choć w swoim aucie tak, w klienta nigdy (przynajmniej ja tak robiłem).
po odłączeniu aku, zgodnie z instrukcją samochodu pokręcić kierą max skręty i na środek i po błędach (i ustawić godzinę w wersji bez nav)
Do swojego stelvio 21 (zaspakan7m7c99931) chcę dołożyć manetki zmiany biegów ale jednocześnie dodać mu ostrzeżenie o zmianie pasa ruchu (LANE DEPARTURE WARNING - LDW).
Aby to zrobić potrzebuję zmienić przełączniki zespolone na takie z manetkami i LDW.
Do wyboru jest kilka wersji i nie wiem która będzie pasowała do mojego Stelvio.
Numer katalogowy części: 10143658-00
Załącznik 285758
Numer katalogowy części: 01561468480
Załącznik 285759
Numer katalogowy części: 01561468490
Załącznik 285760
Być może jest więcej możliwości, te znalazłem na popularnym portalu aukcyjnym
Chciałbym prosić o pomoc w doborze odpowiedniej części.
od MY20 wlaczac LDW/LKA mozna przez touchscreen na ekranie. nie potrzebuje przelacznikow
Nie mam tej opcji w 'Drive assistance". Nie wiesz może jak można włączyć LDW przez osiowanie w Multiecuscan? Sprawdził bym czy to 'dobra opcja' zanim wydam pieniądze na klamoty.
Fajnie było by włączyć LKA ale to pewnie już nie jest takie proste.
Podeślij link do aukcji, lub zdjęcia i cenę.
Jeśli jest możliwość odpalenia LDW z ekranu bez manetki, to chętnie najpierw bym to sprawdził czy działa. Pewnie ta sama zmiana włącza Lane Departure Warning na manetce i w infotainment. Poza tym mam problem, żeby znaleźć w necie jak to odpalić przez multiecuscan i proxy, nie widziałem ani tutaj, na alfaowners ani na giuliaforums(założyłem, że w stelvio będzie podobnie). Nie spodziewałem się, że będzie to problem a jednak.
Tak mam kamerę.
Masz same łopatki czy z manetkami, i jeśli z manetkami to ze srebrnymi czy czarnymi przyciskami?
Jeśli to nie problem,to podpowiedz proszę jaki bit ustawić w proxy aby włączyć LDW i przetestować z ekranu (chyba, że jakoś inaczej to się robi), nie mam mogę tego włączyć z poziomy konfiguracji ekranu.