Wahacze nalezy dobierac wg rocznika. Od 2008 roku jest cienszy sworzen i nie mozna. Ich zamieniac
Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Wahacze nalezy dobierac wg rocznika. Od 2008 roku jest cienszy sworzen i nie mozna. Ich zamieniac
Może komuś się przyda. Znalazłem na fejsie. Pomoc oryginał za 150 zł
https://www.facebook.com/marketplace...7330816807773/
Za te cene bierz
Ja z meyla jestem zadowolony. Co bÄ™dÄ™ kupowaÅ‚ żeby leżaÅ‚. KupiÄ™ jak bÄ™dzie trzebaí ½í¸‰. Narazie zawiecha nówka, a sÄ… inne plany i projekty
Witam, diagnosta przy przeglądzie zauwazyl, że górne przednie wahacze są na wykończeniu . Teraz pytanie, wymienić tylko górne ? Jakiej firmy możecie polecić części żeby trochę polataly ? Pozdrawiam
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Jeżeli do dolnych nie miał zastrzeżeń to po co je ruszać,jedynie co ja bym wymienił przy okazji to łączniki stabilizatora bo przy nowym sztywnym wahaczu jeśli są zmęczone to za dwa trzy dni będą strzelać jak karabin,doświadczyłem na własnej skórze. Ja mam meyle hd...obniżony zawias,kółka w rozmiarze xl i jestem mega zadowolony,cisza i spokój.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Jesli masz orginaly na zwrot polecam regeneracje. Najtrwalsze i najbardziej oplacalne finansowo. Jak chcesz nowe uwazaj kupujac w internecie bo oprocz trw i lemfoera zaczeli juz podrabiac meyle
A ile taka regeneracja kosztuje i gdzie można uderzać ?
Do mnie [emoji16]
Mi siÄ™ juz nie chce walkowac tematu. Poczytaj i wybierz. Na ostatnich mysle 20 stronach jest wszystko co na chwile obecna jest najlepsze na rynku
Czy górny wahacz może stukać, jeśli dwie stacje diagnostyczne stwierdziły, że wszystko jest ok?
Próbuje ustalić co stuka w prawej strony i moje przypuszczenia padły na wahacz górny, bo wcześniej coś skrzypiało właśnie na górze, a teraz już tylko stuka.
Myślałem, odłączyć sworzeń górnego wahacza od zwrotnicy i wtedy sprawdzić czy coś jest nie tak bez wyciągania całego.
Miałem już tak z drugiej strony, że jak było tylko mokro to coś stukało, mimo że teoretycznie wszystko było ok. Po wymianie cisza.
Ale nie chce też wydać w ciemno 400 zł.
OczywiÅ›cie, że tak. Mi jak zaczÄ…Å‚ stukać to byÅ‚o bardzo dobrze sÅ‚ychać, zwÅ‚aszcza na kocich Å‚bach. U mnie poszÅ‚a tylna tuleja wahacza górnego. Ja nie bawiÅ‚em siÄ™ sprawdzanie, byÅ‚em na 100% pewny że to prawy, górny wahacz, po prostu doÅ›wiadczenieí ½í¸Ž A u ciebie proponowaÅ‚ bym aut wziąć na podnoÅ›nik, odkrÄ™cić górny sworzeÅ„ i jak jest luz to na 100% go wyczujesz na sworzniu czy tulejachí ½í¹‚. Ja bym kupowaÅ‚ wahacz OEM.
Widzę, że na górę polecacie MEYLE HD. Mam do wymiany przedni górny prawy wahacz (Alfa z 2007 roku, więc przedlift), czy te będą dobre do przedlifta https://allegro.pl/oferta/meyle-hd-w...59-8987396313#, czy macie może jakieś lepsze, sprawdzone źródło z oryginalnymi wahaczami MEYLE?
Polecam ten sklep, brałem od nich nie raz i nie było uwag. https://motostacja.com/p/MEYLE-15-16...RoCCY0QAvD_BwE
Jeszcze tylko chce się upewnić czy ten model wahacza Meyle HD MEY 15-16 050 0014/HD ze zbieżnością stożka 1:10 jest odpowiedni do przedlifta. Bo jest jeszcze inny MEYLE 15-16 050 0021/HD ze zbieżnością stożka 1:6.
Tak, 1:10 powinien pasować do przedlifta.
hehe 69 fikusniej brzmi :D
Wiem, że mam do wymiany wahacze górne w Alfie . Ale ostatnio zauwazylem, że auto z jednej strony stoi wyżej a z drugiej niżej , a to raczej nie sprawa wahacza ?
Ale chyba nikt nie wymienia jednej sprężyny?
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
To bym wolał za 700 komplet eibacha
Kto ma problem? Nie słyszałem. Mi ścinało delikatnie na przodzie na Ori sprężynach i kołach 16".