takich skurw.... powinno sie stawiać pod ścianą i roz... bez procesu :)
---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:07 ----------
a ja dzisiaj swoją belle odpaliłem po czterodniowej hibernacji :D
Printable View
Bella dostała dziś rurę środkową w wydechu. Nic nie stuka, nie brzęczy, pięknie jest :)
U mnie na bieżąco tankowanie, mycie z woskowaniem, sprzątanie itd.
Dzisiaj było trochę demontowania, bo jak pisałem wcześniej, zderzak był w tym autku robiony i jakiś paproch przykręcił scudetto tylko na 2 śruby i telepało, źle wpływając na moje samopoczucie - krótko mówiąc wqrw***o mnie :D :D :D Przy okazji dokręciłem jedną ze śrub przy lampie, bo też drgała.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag.../2012/02/7.jpg
Oprócz tego wymiana żarówki :)
A ja dziś odebrałem to :D
Dziś się trochę namęczyłem żeby stworzyć klucz nasadowy 5,5 do odkręcenia osłony filtra przeciwpyłkowego. No ale się udało i w mojej 147 już goszczą dwa nowe filtry węglowe poprawnie zamontowane - jak się okazało przy poprzedniej wymianie ktoś zamontował je na siłę poziomo zamiast pionowo przez co jeden był pogięty - nie ma to jak specjalista ;)
Wymienialem termostat to kazalem przy okazji wymienic pozostale poduszki silnika :)
Na miejscu sie okazalo ze Bella dostala tez dolewke oliwki w skrzyni (przy okazji skrzynia bedzie do uszczelnienia) oraz now zarowke oswietlenia tablicy rej.... Zapomnialem ze taka jest a za cholere bym nie skojarzyl ze przepalenie tejze tez zapala kontrolke ;) Myslalem ze mialem awarie kontrolki :D
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk
Aaaaaaaa... wczoraj jeszcze poprawiłem 'trzymanie' pokrywy silnika - podłożyłem nowe gumki i podkładki, żeby nie drgało :)
dziś wróciła od mechanika, po wymianie łączniki stabilizatorów, linka ręcznego, zestaw naprawczy tyłu, uzupełnione wszystkie płyny. Teraz to śmiga :P
Podłączyłem sobie zmieniarkę USB i SD do radia.
Zatankowałem i zamontowałem chlapacze kół przednich.
Pozdrawiam.
- Rafał