Jak do lekkich swirli to dorzuc 80zl i wez tą co kolega Pływak (kilka postow wyżej)
Pady np royal pad dedykowane pod polerki mimosrodowe.
Printable View
Jak się ma kolor pada do twardości? Biały, niebieski to twarde, czarny to chyba b. miękki, jakie jeszcze kolory padów są? Żółty, jakie jeszcze?
pozdrawiam
palcem
Zależy od firmy..
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
Z nazwą tez bym nie był taki pewny. Np. żółty flexi oznaczony jako finiszowy jest o wiele twardszy niż np. czarny NATa. Bliżej mu do czerwonego NATa.
Jest to ładniejszy klon sprawdzonego do amatorskiej roboty euroteca. W ciemno bym go nie brał. Jak ktoś się przyjrzy to dokładnie taki sam odlew całego korpusu, ten sam skok, te same obroty. Euroteca z wysyłką można mieć za ok 240zł ten kosztował 280 ale kupiony na miejscu. W zestawie mamy dodatkowy uchwyt oraz lepiej wyprofilowany chwyt nad głowicą niż ten w eurotecu. Do użytku kilka razy w roku myślę, ze będzie wystarczający. W sobotę pierwsze testy.
asdasda
- - - Updated - - -
asfasfqasfasfasfasf
To zależy na jakim aucie, na alfie pracowało mi się dobrze na cytrynie c2 też na vw to zależy jak bardzo zmęczony jest lakier swirlle tnie dość szybko z glebszymi rysami jest gorzej tu rotacje odpalam.
Niecma co żałować mocy na alfie 5 starczy na vw 6 trochę mało.
Do one step nadaje się dobrze.
Jest jedna wada - głośność ale to urok da.
Ja wosku czy politur da nie nakładam więc o tym się nie wypowiem.
Dla amatora jak ja który robi kilka aut w roku spełnia swoje zadanie.