Mówisz powaznie...?
Moze ktos jeszcze cos podpowie...
Printable View
Mówisz powaznie...?
Moze ktos jeszcze cos podpowie...
Kup przepływke Boscha , elektronika najlepiej sprawdza się orginalna . Sprawdż tez filtr powietrza może tu tkwi przyczyna uszkodzeń przepływomierzaCytat:
Napisał admor
Skoro mowisz ze bosch najlepszy to bede szukał boscha :) no nic w takim ukladzie pozostaje wierzyc ze trafił mi sie wadliwy egzemplarz skoro padł tak szybko.
Co do filtra to nie miałem całkiem nowy założony razem z przepływomierzem ale był jeszcze całkiem dobry - specjalnie sprawdzałem bo wiedziałem ze brudny filtr jest przyczyna uszkodzenia przepływki. Teraz dla pewności kupiłem nowy zeby było wszystko 100% pewne.
Dodam tylko ze pamietam iz po włozeniu nowego przepływomierza po krotkim czasie uzywania sporadycznie oswiecała sie kontrolka wtrysku i nie gasła przed zapalaniem. Nie wiem czy ma to jakis zwiazek.
U mnie też tak było , po rozebraniu całego dolotu wraz z przepływka i po ponownym złożeniu jakis czas paliła sie kontrolka wtrysku potem zgasła i wszystko wróciło do normy ( teza 10 odpalen silnika )
Bierz Boscha spokojnie ;) Ja wziąłem MM, bo idą podobno na pierwszy montaż. Moim zdaniem są w pełni porównywalne. No i włoskie :lol:Cytat:
Napisał admor
Ważne byś nie kombinował z tymi najtańszymi na allegro typu getz, czy coś takiego... Bo chyba nikomu dobrze nie działały takie przepływki ;)
Jeszcze Ci w głowie namącę - to jest przepływka MM ;)
Raczej tylko w fiatach i lancii w Alfie był Bosch poza silnikami boxerkaCytat:
Napisał Wesolatempra
Muszę to porządnie sprawdzić. FAP będzie skłonny udzielić takich informacji?Cytat:
Napisał 75andrew155
Ma pierwszy montaz we wszystkich TSach szły przepływomierze Boscha. admor sprawdź jeszcze sonde lambda bo przy uszkodzonym przepływomierzu często też jest uszkodzona.
Bylem podpiąć auto pod komputer w Aso jak uszkodzil sie pierwszy raz przeplywomierz to tylko wykryło ten jeden błąd przeplywomierza wiec mysle ze z sonda bedzie wszystko dobrze, pozatym domyslam sie ze jesli sonda by mi padła to jednym z objawow jej uszkodzenia bylby wzrost zuzycia paliwa jesli sie nie myle, w takim ukladzie u mnie jest z tym ok :)
kiedys ten temat juz przerabialem..
obecnie do alfy z silnikiem TS jest 0289218019.
jest to symbol przeplywomierza.. czyli calosci... oznacza wkladke, srednice rurki itp.
tak naprawde to chodzi o to aby wkladka (PBTGF30) miala odpowiednie oznaczanie.
Jej oznaczenie to chyba F 00C 2G2 030. Niech mnie ktos poprawi jesli cos pomylilem..
wiec jesli masz inny przeplywomierz.. od innego auta z wkladka PBTGF30 o oznaczeniu
F 00C 2G2 030 mozesz sam srodek przelozyc.. tylko niezawsze jest czym odkrecic srubki, bo czesto sa na nietypowego bita.