ile te wasze maszyny spalają przy normalnej jeżdzie do 80km/h a ile przy większych prędkościach ?
ile te wasze maszyny spalają przy normalnej jeżdzie do 80km/h a ile przy większych prędkościach ?
nigdy tych maszyn tak nie sprawdzałem. Ale zawsze jak wlewałem pod korek i póżniej sprawdzałem spalanie to nigdy więcej jak 7/100 nie miałem. Cykl zawsze mieszany
Ale 7l to z kompa? Czy wyliczone z tankowania?
Wstawiam test na nowej przeplywowce Bosch 0 280 218 113 (wkladka F 00C 2G2 063) -300zl + KW
Chcialbym abyscie oprocz przeplywowki przeanalizowali logi z EGR (wyczyszczony), OVERBOOSTA i korekty wtryskow. W tescie jest chyba wszystko co potrzeba do analizy.
Log jest z dojazdem na obwodnice wiec od okolo 400-tej sekundy zaczynam test:
3 razy na trojce
3 razy na czworce
i znow 1 raz na trojce
Test na zimowkach 16-ach. Licznika nie zamkne. Bo juz do ciezko bylo 200km/h osiagnac... Normalne?
Ostatnie real spalanie na starej przeplywowce to 8.7L (komp pokazywal 6.9L) - 50% miasto i 50% trasa do 130km/s
Licze ze na nowej przeplywowce spalanie troche spadnie.
sporo tego heheh :D
Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
- - - Updated - - -
Bez sensu wszystkie parametry z Voltami.
Bez sensu jazda i logowanie korekt
Pisałem ci na pierwszej stronie że powinieneś zmniejszyć ilość parametrów jak chcesz tylko przepływkę i egr patrzeć.
Wystarczyły by: obroty, powietrze x2, doładowanie x2, egr i overboost.
Jak dla przepływka daje akceptowalny poziom.
Z Boscha więcej nie wyciągniesz. Dla tego tych kilku mm3 paliwa nie dolewa. Reszta po prostu działa ;)
Hmm akceptowalny... A wartosci na nowej przeplywowce moga byc "akceptowalne"? Czy powinny byc lepsze?
Powoli szykowac sie na wymiane czegos :confused:
Po wymianie przeplywowki i czyszczeniu przepustnicy odpiac kleme od akusa na 10min? Bo resetu ECU sie nie robi?
Oj kolego za dużo tego na raz po włączałeś odświeżanie prawie co 4 sek. U mnie znajomy kupił nową oryginalną przepływkę boscha i ma zmierzoną masę ok 1050 a oczekiwana 1200 w alfie 2,4. Czy tak powinno być też nie wiemy.
Normalne przepływki mierzą do ponad 1200.
Ok Sedero Alfa 156 1.9 jtd 16v silnik 937A5000 150 KM jaką proponujesz? żeby tak ładnie mierzyła. Maxgear fs276 bedzie taką? i jakiś pewny link do taniego sklepu z taką przepławką, może być allegro. Chodzi tylko o to żeby było tanio i dobrze jakiś sprawdzony sprzedawca, gdzieś czytałem ze po 130 zł takie są, ale średnio udało mi się je znaleźć.