Na wskaźnik w kabinie nie patrz, różnie z nim bywa. Zatankuj do pełna, zrób 300km i do pełna, przelicz, będziesz wiedział dokładnie.Cytat:
Napisał cin_ek
Printable View
Na wskaźnik w kabinie nie patrz, różnie z nim bywa. Zatankuj do pełna, zrób 300km i do pełna, przelicz, będziesz wiedział dokładnie.Cytat:
Napisał cin_ek
Ten wskaźnik ewidentnie przekłamuje, podobnie jak wskaźnik temperatury. Spośród tych trzech wskaźników na desce większych zastrzeżeń nie można mieć tylko do zegarka ;)Cytat:
Napisał cin_ek
Najpierw musisz poznać co dokładnie w Twojej Alfie oznacza odpowiednie położenie wskazówki na danym zegarze, a potem możesz coś na ten temat dedukować. Kłamią praktycznie wszystkie ;)
Rzetelne informacje na temat spalania uzyskujemy tylko i wyłącznie poprzez wielokrotne tankowanie do pełna. Wszystkie inne szkoły są zawodne. Lub mocno zawodne.
Również to zauważyłem :) wskaźnik temperatury zaniża (wiem bo mi w ASO sprawdzali) a poziom paliwa... no cóż, zatrzymaj się na małej górce a masz 1/5 więcej w baku ;)Cytat:
Napisał Wesolatempra
no to trochę mnie pocieszyliście i potwierdzam z tą wskazówką. Wczoraj podczas jazdy wskazywała już 3/4 zbiornika a wracając znowu 1/2.
jak czytam o waszym spalaniu to troche w glowie sie niemiesci...
.. dlatego wybralem JTD.. na 60 litrach zrobilem 1150km nad morze czyli minimalnie ponad 5l na 100km przy jezdzie okolo 120km/h , staniu chyba 5 godzin w korkach i probie nadrobienia straconego czasu na autostradzie [150-160 km/h]
co prawda autostrada miala tylko 20km ale zawsze cos :P :mrgreen:
No, ale widzisz, masz JTD i dlatego tak powoli się poruszasz ;)Cytat:
Napisał szymiii
Cytat:
Napisał Wesolatempra
Wesolatempra niewiem czy 120 to jest tak wolno po naszych dziurawych drogach zwlaszcza ze alfa ma takie zawieszenie jakie ma... tam gdzie mozna to mozna sobie docisnac ;)
a tak pozatym sądze ze musialbys sie troche pogimnastykowac zeby dorownac elastycznemu JTD chociazby przy wyprzedzaniu. TS pewnie musialbys niezle krecic a ja tego niepotrzebuje i za to jeszcze o wieksza polowe taniej ;)
No to ja wam powiem że moja V6 pali 15 litrów w zimie, oczywiście beny bo kuchenki nie mam.
Spalila mi ostatnio 12.5 :lol: ale w sumie moze mam do wymiany termostat:( nie dogrzewa sie mam 70 stopni. Nauczylem sie wybaczac i kochac hehe a same usterki mam od kupna:)
Bo diesel ma zupełnie inną charakterystyke niż silnik benzynowy. A ekonomia kończy się gdy nadciąga remont. Każdy ma to co lubi, dla mnie najlepsze są turbobenzynówki pod względem osiągów. Jak ktoś uważa inaczej to prawdopodobnie nigdy nie zrobił turbobenzyną więcej jak 100km.Cytat:
a tak pozatym sądze ze musialbys sie troche pogimnastykowac zeby dorownac elastycznemu JTD chociazby przy wyprzedzaniu. TS pewnie musialbys niezle krecic a ja tego niepotrzebuje i za to jeszcze o wieksza polowe taniej
A prawda jest taka, że nawet jak moja 3 litrówka spali 20 na mieście to nie żałuje żadnej złotówki wydanej na paliwo.Bynajmniej przy tym mam koncert jak w La Scali spod maski :D