A czy 205/55/16 z dystansami 15 mm zmieszczą się? Felgi et 41
Printable View
A czy 205/55/16 z dystansami 15 mm zmieszczą się? Felgi et 41
A jaka szerokość tej felgi?
Felga ET41 z dystansem 15 mm będzie odpowiadała położeniu identycznej feldze z ET26. A jeśli na lato masz 18x8 (podejrzewam, że ET36) i nic nie obciera, to 16x6.5 z ET większym niż ET17 też nie będzie za bardzo wystawać. Mówiąc najprościej - tak, będzie pasować. O ile oczywiście nie masz wersji 3.2 V6, bo jeśli się nie mylę, to tam przednie hamulce nie mieszczą się w feldze 16-calowej. Tu więcej na ten temat: http://www.forum.alfaholicy.org/gt/6...lfy_gt_v6.html
Ja już mam.
Zamontowałem te felgi, o które wyżej pytałem + opony 205/55 R16.
Tak jak napisałeś - nie ma żadnego problemu.
Auto przyzwoicie wygląda, felgi nie chowają się (nadmiernie) w nadkola.
Chciałem uniknąć dużego ET i felg 15'' - jestem zadowolony z efektu; a w lecie wracam do 18tek.
Btw. komfort jazdy nieporównywalny do 18x8 + opona profil 40 ;)
Pozdrawiam
Ufff... Zmieściło się i naprawdę fajnie wygląda.
Ale miejsca na odważniki prawie nie ma. Boję się tylko tego, że w zimie może śnieg się nazbierać i odważniki mogą się odkleić.
A możesz wrzucić zdjęcie jak wyszło z tym dystansem 15 mm? Czy dobrze rozumiem, że to jest dystans z kołnierzem centrującym?
Mam takie felgi w GT opony o których mówisz są zajebiste mam je założone w 159 w rozmiarze 17" 225/50 ind V pierwsze wrażenie to super cicha oponka.W GT mam też goodyear 8 ale te starsze też super.
Jak dorwę się do aparatu to w dzień zrobię kilka fotek.
- - - Updated - - -
Załącznik 115654Załącznik 115655Załącznik 115656
Tak to na szybko wygląda. Widać na ostatnim zdjęciu dystans aluminiowy 15mm.
Szczerze to może wystarczył by 10 mm ale tak na wszelki wypadek mam większy.
Rzeczywiście tam ciasno ;)