Bo to się nie płaci za robociznę a za wiedzę jak wymienic taką żarówkę...3 minuty to akurat tyle ile potrzeba
Printable View
Bo to się nie płaci za robociznę a za wiedzę jak wymienic taką żarówkę...3 minuty to akurat tyle ile potrzeba
3 minuty ?? :D chyba nie wiesz jak to wygląda w GT z ksenonami :) zapewniam że duuuuużo
więcej czasu potrzeba niż 3 minuty :)
Panowie to ja się podepnę z taką historyjką... najlepsze, że dotyczy ona również ASO we Wrocku. Poprzedni właściele Belli którą teraz jeżdżę mi to opowiedział - pojechał bo wyświetlała mu się informacja o wizycie w serwisie 20000km wiadomo o co chodzi, pojechał żeby mu to wykasowali, w sumie facet trochę nie pomyslał nie poszukał nie poczytał no ale dobra - pojechał, koleś wziął auto na hale - to juz jest dobre co nie, za pół godziny auto wyjeżdża i kasują gościa 100,- hahahaha ja pie...le!! Gdyby był normalny człowiek zrobił by to na parkingu, dostałby na przysłowiową flaszkę i po sprawie - tak więc zapraszam do ASO
Domyślam się, że masz wersję bez ksenonów.
Ja niestety mam te drugie i ostatnio jak odbierałem auto a serwisu (nie ASO), patrzę i widzę wymiana żarówki postojowej pięćdziesiątparę złotych. Sie pytam fajnego, skąd innąd mechanika, o co chodzi? A on mówi, że trudny dostęp - machnąłem ręką. Ale niedawno żarówa znowu się przepaliła. Postanowiłem samodzielnie wymienić głupią żarówę - w końcu facet jestem, to se poradzę. I wiecie co? Nie poradziłem sobie. Żeby wymienić żaróweczkę postojową przy ksenonach w 166 trzeba kolejno zdjąć: osłonę komory silnika, silnik od korektowa położenia świateł, generator do żarówki ksenonowej, wykręcić taki 10 cm dynks na końcu którego jest ta mała pieprzona żaróweczka. Potem trzeba to z powrotem poskładać do kupy i to nie wszystko: następnie trzeba podłączyć auto do examinera i z poziomu komputera ustawić silniczek od pozycjonowania ksenona. Inaczej się nie da.
Wolę zapłacic 50 zł.
szybki strzał :D
Mi do 156 z 2001 potrzeba H6W, ale wsadziłem tam zwykłe takie jakie ma ojciec w swojej 156 z 1999r. chyba T4W (musiałbym sprawdzic dokładnie) i pasują, ale minimalnie słabiej świeca, choc to tylko postojowe.
Bez przesady nie trzeba nic podłączać do examinera wystarczy tylko silnik od pozycjonowania wcisnąć na swoje miejsce. Niestety dostęp z ksenonami jest nie bogaty, ale w 45 minut da się zrobić, ja wole sam wymienić tą żarówkę a za zaoszczędzone 50zł kupić skrzynkę piwa.
PS. Oczywiście pierwsze kupujemy skrzynkę a dopiero potem zabieramy się za wyminę tej nieszczęsnej żarówki.
U mnie nie za bardzo da się wcisnąć. Po włączeniu świateł widać, że ksenon się rusza, ale świeci w dół. Mechanik mówi, że trzeba go ustawić na komputerze. Może źle go zrozumiałem i chodziło mu o jakieś urządzenie do ustawiania świateł. W każdym razie elearn też każe ustawić pozycje świateł po wymianie tej żarówki.
trzeba jeną ręką przetrzymać klosz (od strony palnika, lampa jeszcze nie kompletnie złożona) a drugą wcisnąć silniczek na swoje miejsce. to jasne że trzeb ustawiać lampe ale nie poprzez komputer tylko przyrządem, po każdej ingerencji w lampę przy której poruszymy odbłyśnik trzeba ustawić lampę na wspomnianym przyrządzie.