-
2 załącznik(i)
Po dłuższych porównaniach i oględzinach wydaje mi się że będzie pasować, jedyna różnica to taka, że króciec przewodu który idzie z chłodnicy spalin jest w innym miejscu i króćce są pod innymi kontami. W oryginale do silnika 937 A5.000 króćce są połączone, a w tym od AR159, czyli do silnika 939 A8.000, 937 A8.000 te same króćce są osobno i tu jest cała różnica wg mnie, a zasada działania każdego termostatu jest taka sama, więc teoretycznie powinno wszystko pasować.
Załącznik 116550Załącznik 116551
-
w poniedziałek bede mial takie dwa termostaty w reku, wiec napisze jak to sie ma jedno do drugiego
-
mam oba termostaty w reku, rozna jest srednica króćcy tych po lewej na zdjęciach u góry
-
fiat troche poszała z termostatami w JTD bo do każdej wersji mocowej jest inny nie wiem dlaczego no ale widocznie tak musi byc
-
dobra Pany -
napiszcie mi jeszcze ile kosztuje ten "tańszy" ze 159
bo wiem ile płaciłem za swój do GT ale nie wiem jak mało kosztuje ten od 159 że aż tak szperacie
-
-
a to faktycznie mało względem termo do GT
-
Termostat do GT firmy BEHR kupiłem na popularnym serwisie aukcyjnym za 260zł, wiec wystarczy tylko poszukać, nie trzeba przepłacać.
-
2 załącznik(i)
Czy do GT każdy termostat Ricambi Orginali jest firmy Behr?
Pytam ponieważ mam taki na oku w bardzo dobrej cenie.
Wiem, że do 159 oryginalne były też firmy Wahler.
Druga sprawa, znalazłem dwa praktycznie identyczne termostaty:
BEHR G.1031.88 nr OE 55189845 lub 55202887 czyli taki jak do mojej GT.
BEHR G.1033.88 nr OE 55194768 lub 55202885 do Alfa 159, Brera, Spider.
Moje pytanie czym one się różnią i czy ten drugi będzie całkowicie sprawny w GT?
-
i jak wkoncu z tymi termos.z 159 do gt po zamontowaniu?