Raczej pewne, że to tylko zaworek a nie cała nagrzewnica? Gdyby trzeba było wyminić nagrzewnice to czy da się to zrobić bez zdejmowania deski ?
Printable View
Raczej pewne, że to tylko zaworek a nie cała nagrzewnica? Gdyby trzeba było wyminić nagrzewnice to czy da się to zrobić bez zdejmowania deski ?
właśnie kto pomoże jak wyjąc deskę i wymienić wiatraczek bo jak włączę to strasznie huczy i samochód zaczyna sie trząść
ludzie powiedzie mi jak wyjac wentylator nagrzewnicy co mam zozbierac gdzie i z której strony on jest
witam aby wyciągnąć wentylator nagrzewnicy trzeba zdjąć schowek (bolce-zawiasy są przesuwane tak że można wyjąć schowek )potem demontujemy tapicerkę i zaczynamy odkręcać wszystkie śrubki zaczynając od strony drzwi
U w mojej beli udało się bez demontażu kokpitu wystarczyło trochę odciągnąć do odkręcenia wentylatora potrzebny jest KRÓTKI śrubokręt krzyżowy i najlepiej od tego zacząć bo jak mamy pewność że jest odkręcony można demontować resztę sam wentylator jest przykręcony na jedną śrubkę i wentylator należy przekręcić tak aby wyskoczył
na próg należy cosik miękkiego położyć bo żebra potem bolą powodzenia
Nigdy tego nie robiłem ale czy nie da się czasem wyciągnąć tego wentylatora poprzez filtr kabinowy? Jak zmieniałem filtr to z góry widać ten wentylator ale nie patrzyłem jak on tam jest przykręcony dlatego pytam. Tylko mnie nie jechać bo jak mówię nie robiłem tego i tylko tak pytam ;)
wentylator można wyjąć tylko od dołu i ok 30 min roboty