Ja natomiast chętnie nie zobaczę LED w 155.
Printable View
Ja natomiast chętnie nie zobaczę LED w 155.
Suzumushi mój post był sierowany do kolegi omron8. Wiem, że alusy są ładniejsze i lżejsze, ale swoje jednak kosztują - tak jak ledy :P
A gdyby tak w miejsce halogenów wstawić dzienne ale nie led tylko na normalną żarówkę?
Można by zamienić led na żarówkę, ale ja patrzę też na takie aspekty tego moda jak odciążenie altka,akumulatora itp. mniejszy pobór prądu. Zauważcie co się dzieje z nawiewem i wszystkimi kontrolkami jak odpalimy auto, jak to wszystko chodzi i pracuje przed włączeniem świateł...a po włączeniu. Nawiew zwalnia a oświetlenie bardzo przygasa. Po co mam w dzień nazwijmy to "obciążać" układ ele. Nie wiem czy ktoś na początku lat 90 przewidział to że 155 będzie jeździło w dzień na światłach.
Mogę się mylić skoro piszecie że były systemy do jazdy dziennej w 155
Racja... W takim razie montuj ledy, tylko z głową, żeby choinki nie zrobić ;) Moim zdaniem w miejsce halogenów będzie ok.
Ja świateł do jazdy dziennej nie potrzebuję ale zestawy HID do lamp z soczewką w każdym aucie montował będę. To po prostu przepaść w jakości świecenia (nie mówię o chińskich zestawach za "stówkę" ale markowych).
Markowe w sensie żarniki (Osram, Philips) - przetwornice tak jak piszesz starczą ze średniej półki.
P.S. Kto zbanował Omrona ?
Nie ważne kto, ważne że jest spokój:D