-
Tak wiem, Fes nie uruchamia mi I biegu, drugi tak. Ale za to już MESem mogę uruchomić oba biegi. W innym temacie, któryś z kolegów sugeruje, że w jtdm wiatrak włącza się prz y wyższej temp - 97 stopni, a do tego mi nie dobiło. Także pozostaje mi po prostu obserwować temp i słuchać czy włącza się wiatrak.
-
Nie jestem jakimś tam znawcą ale 90 stopni to jest optymalna temp,a więc trochę więcej bądź mniej wcale też nie jest powiedziane ze jest zła temp.
-
Poniżej 80 stopni limitery dawki paliwa są inne, a przy 90 stopniach w górnym zakresie obrotowym dawka paliwa zaczyna być ograniczana przez limiter. Tak samo ograniczane jest maksymalne ciśnienie paliwa na pompie HP.
-
U mnie, jak już pisałem w innym temacie, auto zaczyna się mulić jak się nagrzeje. Ale tylko w ruchu miejskim. W trasie, nawet jak ma optymalną temperturę problem nie występuje. Wrzucałem już logi i na razie nikt nie potrafił zasugerować co konkrentego może być przyczyną. Aa zimą, kiedy temperatury były poniżej zera, nie było problemu. Dopiero jak zrobiło się cieplej. Walczę z tym już od zeszłej wiosny i dalej nie wiem co jest.
Jakie powinno być ciśnienie paliwa na biegu jałowym kiedy auto jest nagrzane? Bo u mnie FES pokazuje około 270 Bar.
-
Ciśnienie masz dobre.
Jeśli to jest związane z temperaturą, to pierwsze sprawdzaj czujniki temperatury.
-
Czujnik jest tylko jeden, tak? Ten w termostacie? Jakie inne jeszcze sprawdzić?
-
Czujnik temperatury powietrza dolotowego, powietrza turbo, paliwa i cieczy chłodzącej
-
Jeśli chodzi o ciesz chłodzącą to wydaje mi się, że jest ok - komp pokazuje dobrą temp. Czujnik w przepływce myślę, że również bo sprawdzałem dwa przepływomierze i nie było różnicy. Czujnik temp w doładowaniu może właśnie przekłamywać bo sporo więcej pokazuje niż przepływka. Nie wiem jak z temp paliwa - gdzie ten czujnik się znaduje?
-
Czujnik temperatury doładowania będzie zawsze więcej pokazywał, bo IC nie schłodzi powietrza do temperatury otoczenia.
-
To wiem, ale nawet rano na zimnym silniku pokazuje wiecej.
Wytapatalkowane z SGS2