grzeje paliwo, przegladnij uklad wtryskowy (pewnie pompa umiera)
Printable View
grzeje paliwo, przegladnij uklad wtryskowy (pewnie pompa umiera)
Narazie komputerem sprawdzone kąty wtrysków są ok tylko komputer nie pokazuje żadnej temperatury paliwa po prostu brak odczytu w tym miejscu w piątek zostawiam ją na dłużej może coś więcej się dowiem. Podpowiedzcie na co zwrócić uwagę po podpięciu
obserwowac temp paliwa podczas przyspieszania, jak mechanik bedzie mial ori sprzet a nie klony to sprawdzi nawet multiecuscanem
pewnie czujnik temp.paliwa jest wraz z czujnikiem obecności wody podmień z tego co pamiętam nie miałem problemu z odczytem temp.paliwa ale mam ori sprzęt,w tej wersji tak jak pisze kolega nie było problemów z odczytem wartości
CoÅ› z pompÄ…, co ci pokazuje z odczytem temp paliwa ?
Alfa stoi już tydzień u elektronika z dobrym komputerem sprawdził ciśnienie na wytryskach jest 280 bar kąty wtrysków też ok sprawdzane na postoju wszystkie parametry pokazuje jak należy a w miejscu temperatury paliwa komputer wyświetla brak danych czy na obrotach wolnych obrotach czy jak się ją wkręci na te 3000 gdzie następuje odcięcie czujnik wkręcany w filtr już wymieniłem bez zmian. Dodam jeszcze że jestem z Piotrkowa Tryb.
Kolejna porcja informacji na temat tego przypadku. Elektryk dobrał się do temperatury paliwa bez odpalonego auta pokazuje pomiędzy 85-95 stopni. Temperaturę pokazuje nawet jak się odepnie wtyczkę pod filtrem paliwa.
Problem nareszcie rozwiÄ…zany pomogÅ‚a wymiana sterownika. DziÄ™ki za wszystkie wpisy i powodzenia w dopieszczaniu WÅ‚oszek í ½í¸‰
Witam również mam problem z błędem P0168 w mojej 159 1.9 8v. Wymieniłem filtr paliwa i czujnik temperatury paliwa na nowy i nie pomogło. Co kolega ma na myśli pisząc "sterownik"? Sterownik czego?
Sterownik silnika ten pod maskÄ… przy akumulatorze.