a te kangurki to nie moze byc wina cewek przypadkiem?
Printable View
a te kangurki to nie moze byc wina cewek przypadkiem?
Nie wydaje mi się, miałem niesprawne cewki i efekt jest inny. Ostatnio wypadła mi wtyczka z jednej cewki to budą trzęsło gdy mocniej wciskałem gaz ale nie było "kangura".
dokładnie tak jak Aro pisze efekt przy cewkach jest inny a poza tym mam cf3 i wywala błęda...
Jak bedziesz jeździć z kompem lpg to podaj wartość podcisnienia w kolektorze....
Marcin teraz to mi gwoździa takiego dałeś ze hej:)
Ciśnienie masz pod map`em albo nad :)
Wypadajacy zaplon powoduje "kangura"... ale obstawiłbym ze nie tylko na 1 cewce.
Witam. Próby połączenie ze sterownikem gazowym nie wyszły chyba jest coś nie tak z kabelkiem, ale próbowalem jedzic na odłączonej przepływce na lpg i auto jest wyraznie żwawsze niz z podpieta , podobnie jest na benzynie ale na benzynie kangurzy na lpg nie , osobiscie na 80-90 % stawiał bym na przepływomierz ale moze komuś coś sie urodzi i podpowie.
Raczej przepływka, idealnie by było gdybyś miał kogoś w okolicy i podmienił tak jak Marek sugerował, ale ja bym na twoim miejscu przyinwestował.
Bezkosztowo możesz sprawdzić czy to nie cewki, tylko jest z tym trochę zabawy żeby się do wtyczek dobrać. Z tym że jak cewka mi padała to już na amen i silnik inaczej pracował w pełnym zakresie, poza tym cewki jak są w zbliżonym wieku to padają w niewielkich odstępach czasu (trzeba przyznać że V6 na 4 cylindrach też przyzwoicie jedzie tylko trochę się trzęsie ;) ).
Witam to znów ja :P mam pytanie czy przepływka z alfy z 99r bedzie pasowała do 02r , i czy błąd skałdu mięszanki daje juz mi pewnośc ze to te przepływomierz ?