WOW! Gratulacje! Proponuje zalozyc temat o swoim dieslu bo tu to niewiele wnosi...
Printable View
WOW! Gratulacje! Proponuje zalozyc temat o swoim dieslu bo tu to niewiele wnosi...
Nie spinaj się tak. To że masz - delikatnie mówiąc - mało efektywny zakres obrotów to już nie moja wina, możesz robić sceny, albo próbować coś poprawić, nie szukając wysokiej cyferki, zwracając większą uwagę na krzywe :)
Ja sie nie spinam, ale w kazdym watku mozna pisac posty, ktore niewiele wnosza do dyskusji stad moja odpowiedz.
Forum robi sie smietnikiem i zeby przeczytac cos na temat trzeba przewinac kilka stron.
Moze zareagowalem nieodpowiednio na Twoj wpis za co przepraszam, ale odebralem go jak kolejny w stylu "moj diesel to..." choc tez na co dzien jezdze dieslem i bardzo lubie te silniki ;)
Temat stworzylem bo nikt nie opisywal tu modyfikacji 135 konnego Multiaira, modyfikacje zrobilem i zamiescilem wyniki.
Mysle, ze kilku osobom przyda sie opis, sami beda mogli zdecydowac czy warto.
Ja zdecydowalem sie na Unitronic.
Panowie maja profesjonalny sprzet od dedykowanych urzadzen do zczytywania programow z samochodow (nie uzywaja laptopa i sztukowanego kabelka) po bardzo dobra hamownie. Do tego sa uprzejmi co bardzo sobie cenie, takze w internecie. (udalo sie umowic mimo ograniczen czasowych i moich i Panow w Unitronic'a)
Na korekty jestesmy umowieni jak bede mogl zostawic samochod na dluzej, bo tak jak pisalem wpadlem do nich troche z marszu.
Jesli ktos ma wieksze doswiadczenie z tym silnikiem zapraszam do dyskusji i zamieszczenie swoich wykresow.
Mozemy porownac, porozmawiac, zastanowic sie co nalezy zmienic.
Ok, dziś wróciłem od kreatora. Zaślepili EGR, wyłączyli obsługę w sofcie i nie dymi już jak lokomotywa pod obciążeniem. Oprócz tego wymienili olej, filtry i przeczyścili dolot i odmę. Na hamowni wyszło 145 kucy i 336 Nm - jutro wkleję wykres. Co ważne wreszcie spalanie wróciło do normy - 6.3 przy 140km/h, 5.5 przy 120. Wcześniej przy zaciętym zaworze odpowiednio 7 i 6.1. D.N.A działa normalnie.
EDIT:
Co do samej firmy mogę się wypowiedzieć raczej pozytywnie. Jest dobry kontakt i potrafią doradzić i opisać "co w trawie piszczy". Chociaż faktem jest, że oddając auto za pierwszym razem powinni się lepiej przyjrzeć EGR lub przynajmniej powiedzieć, że EGR jest do sprawdzenia i nie chipujemy dopóki nie sprawdzimy (a jednego dnia nie dali rady). Jak byłem u nich, mieli spory ruch...
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=138503&stc=1
Też polecam Kreator Mocy u mnie robili to w Julce:
Ps. mogli więcej ale nie chciałem przeginać bo Julka miała fabrycznie więcej niż się spodziewałem :)
http://www.kreatormocy.pl/portfolioe...ultiair-170-km
krzemo fajny wydech, jaki wstawiłeś ?
@Kretek no ładnie, ładnie :) W mojej bryce równie ładnie poszło, znajdę wykresik to podeślę żeby się pochwalić. Z tym, że ja robiłem w Drtuningu . Jutro jadę w drogę przetestować i już się nie mogę doczekać :D
Mimo TCT. Moc po modzie 168KM i 260Nm zużycie paliwa bez zmian. Wydech od kata Ragazzon, filtr K&N. Druga mapa 198KM i 290Nm. ADT wroclaw