Nie bedzie dzialal bo w GT masz drzwi bez ramek w ktorych szyby sie uchylaja przy otwarciu. W 147 drzwi sa z ramkami gdzie jest to nie potrzebne.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Nie bedzie dzialal bo w GT masz drzwi bez ramek w ktorych szyby sie uchylaja przy otwarciu. W 147 drzwi sa z ramkami gdzie jest to nie potrzebne.
Witam,
Odnalazłem bezpieczniki za skrzynką bezpieczników ( rzekomo odpowiedzialne za sterowanie szybami) jeden z nich był spalony - wymieniłem.
Wróciłem do starego panelu sterowania, skasowałem błąd, zrobiłem osiowanie - nic. Zrezygnowany chce wyjść z auta a tu niespodzianka szyba się uchyliła. Szyba zareagowała opuściła się na dół, skokowo wróciła do góry. Wykonałem programowanie szyb - niespodzianka szyba zaczęła działać, ale po krótkiej przejażdżce przestała :(
Ktoś się spotkał z taką niespodzianką ?
sprawdź czy znowu nie przepaliło bezpiecznika, jeśli tak to trzeba sprawdzić co pobiera zbyt duży prund
Sprawdzę ale szyba od czasu do czasu uchyla się przy zamykaniu i otwieraniu. Niestety nie reaguje na przełącznik lub pilot.
jakiś przewód nie jest nadłamany w gumie między drzwiami a słupkiem A?
przewody tam się zginają
Witam, mam podobną przygodę. Kupiłem ostatnio GT. Po kilku dniach wyszedł problem szyby pasażera. Raz działa raz nie działa. Raczej częściej nie dział. W sobotę rozebrałem drzwi ale nic nie stwierdziłem. Styki czyste, W sterowniku nie widać aby coś się upaliło. Złożyłem wszystko i nie działało. Rano otwieram drzwi a tu szyba się opuściła. zamykam i się nie podniosła. Może jest jeszcze jakiś inny sterownik? Myślałem, początkowo, że to w drzwiach bo pomagało walnięcie drzwiami. Ktoś ogarnął podobny problem?
Zaprogramuj szyby. Zima jak nie zadbasz dobrze o uszczelki to przymarzaja i przy probie otwarcia drzwi/okna zostaja u gory i sie dekoduja. Jak odmarzną zaczynaja sie takie cuda które opisujesz.
Szyba nie działa. Słychać tylko pikanie.
Sprawdz bezpieczniki nad pedalami po stronie kierowcy.
W wolnej chwili sprawdzę, ale nie sądzę aby była to wina bezpiecznika. Sprawdzałem przy zdjętej tapicerce z drzwi i zasilanie do centralki dochodziło a szyba nie działała.