No widac
Printable View
Hahahah O cinku wiedziałem Gliwice 268km, problem w tym, że pisałem do niego kilka razy i NIC ! :)
A Twoją GT oglądałem kilka razy :P
no to pisz do Boćka, ogarnie temat i bedzie troche taniej, bo grupowo.
pzd.
Nie wgłebiałem się w wyciskanie ostatnich potów z 5 cylindrów. Jednak samym IC i remapem na pewno nie wyciagniesz tyle:) Nie wiem czy nawet 200 wydoisz:)
Nie wiem czy Ty na poważnie masz takie plany czy tylko się zgrywasz.
Taka moja lista amatora:
- turbina
- sprzęgło
- skrzynia
- półosie i przeguby
- wałek rozrządu
Myślę, że bez modyfikacji tych elementów tego ICka to możesz sobie na dach zamontować:)
Pozatym przy takiej mocy i pewnie niutonometry urosną. Nie widzę jak chcesz to na drogę przenieść...
Jak dla mnie Twoja koncepcja sie kupy nie trzyma...
gonzo, nie zgrywam się i napisałem pod 200. Oscyluję w granicę 190KM.
Jak po co IC ? Żeby powietrze było chłodniejsze.. tak ?
Gdybym się zgrywał nie pytałbym czy pasuje. Swoją drogą tak jak Bociek pisał, że za 300zł + wysyłka chiński IC, ale NOWY.
To chyba bardziej optymalna oferta. Chociaż używka i przed montażem ją dobrze przeczyścić ?
Ja tak strzelam w sierpień/Wrzesień z tym CHIPEM i to na poważnie.
P.S w razie "W" posiadam sprzęgło Valeo w nienagannym stanie w garażu + kanał, narzędzia i ogarnę temat z ojcem, gdyby coś poszło nie tak. z Marioli 2.4TD silnik z skrzynią wyleciał to tutaj z samą skrzynią problemu nie będzie.
W dodatku żadnemu mechanikowi swojej ślicznotki nie dałbym dotknąć :)
Sam robię, sam wiem co mam i jak to robię :)
george11, jesteś kolejnym gościem, który przeczyta jedno, a robi drugie.
Gdzie napisałem, że będzie miała 200 czy ponad 200.
Okolice 200 to może być równie dobrze 170/180/190KM..
To auto ma jeździć, a nie srać dymem na kilometr w dodatku jadąc do Cinka kogoś kto zna się na rzeczy zrobi tyle ile można " w miarę" bezpiecznie.. Chociaż żaden chip czy chip tuning nie jest bezpieczny.
Dając IC będzie lepsze chłodzenie powietrza. na seryjnym się tam zrobi momentalnei temperatura przy bucie..
Kaac a ja ci radze sprzedaj diselka i kup benzynkę 3.0 i będziesz miał problem z głowy;)
ja nie narzekam na brak mocy, ale mogłoby być lepiej prawda ? :)
To coś jakbyś kupił 125cc na prawko A , a po zakupie twierdząc jednak , że 600cc mogłeś zabrać.
Gdybym miał kasę na utrzymanie 3.0 spoko kupiłbym. Ale Diesel ma moment to jest coś :)
I widzę że miękniesz. Czyli już nie 200KM tylko 170 :sarcastic: tyle chyba zrobisz samym programem bez szkody dla auta. A musisz wiedzieć że jak wyciskasz z auta więcej to nie skończy się na chipie za 1,5k.
A jak dobrze pamiętam to jeszcze Twoja coś niecoś niedomaga czyli po pierwszym hamowaniu może być potrzebny jeszcze wstępny zastrzyk finansowy.