wyjąłem silniczek i jak włączę światła to trzpień się troszku wsuwa i wysuwa a jak go ręcznie kręciłem to wychodzi do końca i chowa jak kręcę w drugą stronę. Próbowałem tam coś wsadzić i pokręcić ale mały dostęp
Printable View
wyjąłem silniczek i jak włączę światła to trzpień się troszku wsuwa i wysuwa a jak go ręcznie kręciłem to wychodzi do końca i chowa jak kręcę w drugą stronę. Próbowałem tam coś wsadzić i pokręcić ale mały dostęp
a da sie naprawić lampe czy trzeba kupic lampy?? czy zanieść tam gdzie regeneruja reflektory??
a da sie naprawić lampe czy trzeba kupic lampy??
Wszystko się okaże jak rozkręcisz. Może coś się sklei, może zlutuje, ale oczywiście to bedzie trochę kombinatoryka.
U mnie lewa lampa z regulacją odmówiła posłuszeństwa natomiast silniczki pracują dobrze obydwa rzecz jasna. Są firmy które przy regeneracji odbłyśników regenerują też środek lampy ? Soczewka u mnie opadła w dół i lewe światło bdb oświetla mi zderzak hehe :)
Firmy które regenerują odbłyśniki zajmują się natryskiwaniem tej lustrzanej powłoki. Chcesz to Ci zderzak nawet tak zrobią, ale zaczepów albo napędów Ci nie naprawią. Musisz sam kombinować albo kupić inną lampę.
Marek ma rację. Jak regenerowałem do 145 to koleś powiedział, że kiedys naprawiał prowadnice, ale to rzeźba i sobie darował...
Niestety do alfy nie znajdziesz prowadnic. Kolega ma e39 i bez problemu kupił nowe!
Z drugiej strony w dobie druku 3d wszystko można dorobić. Trzeba by tylko znaleź ambitny zakład i niech czaruja:D
Przyślij mi część (nawet połamaną) a ja ją zrobię w 3D i wyślę do druku.
to kupić lamy tanie i przełożyć mechanizm regulacji...??